Втора бледа черта на теста за бременност

• 57 547
  • 1 248
  •   4
Отговори
# 1 245
Приемът е на двата медикамента. Пие се едно хапче Топогин, което прекъсва самата бременност, а мифепристон/мизо…. те са следващия прием от едно или две хапчета за предизвикване контахиране на матката и настъпване на цикъл. Пият се по схема, изписана от АГ.

# 1 246
Включвам се само с мнение за медикаментозния аборт. Тъй като съм правила, заради кухо яйце. За да се изпише Топогин, първо трябва да се установи, че бременността е вътрематочна (че образувалият се плоден сак е в матката). Тоест ЧХГ трябва да мине 1000. Горе-долу на 10-дневно закъснение. Ако отиде някъде по-рано, със сигурност ще я върнат. Изписването на топогин преди установяване е истинско безумие и което АГ го прави, трябва да си скъса дипломата.
Бих посъветвала да отиде или в Щерев, или в Надежда, при когото и да е свободен. Не знам дали имате 18 години, ако нямате, това би било проблем навсякъде. Не се изисква престой в болница. Изписват се 2 или 3 хапчета, не помня, и се изпиват по схема. Цената на хапчетата беше около 200лв преди 1 година.
Много благодаря!
Имам 18. Тъй като бях останала с впечатление, че всички препоръчват лекарствата mfepristone и misoprostol, а вие сега споменавате за Топогин, има ли някаква разлика? В крайна сметка ще видим и лекарят какво ще ми каже. Между Щерев и Надежда имате ли предпочитание, или пък някоя от другите, които изброих или наистина няма значение.
Мислех да звънна в МБАЛ Надежда още сега, защото имат непрекъснато работещ кол център, но не знам дали е хубаво да търся конкретен лекар или просто да си запиша час.

Топогин е търговско име за мизопростол.

Според мен кюретажът е по-добре. Дават упойка, заспиваш, събуждаш се и всичко е приключило. С хапчета трябва да се взимат два дни, всичко трябва да изкърви, боли, отнема време и е гадно.

Важна е контрацепцията след това. Препоръчвам спирала - може с хормони, може и без. Слага се веднъж и няма какво да му се мисли повече и е много ефективна. Аз бях с медна спирала 8 години, преди да забременея, махнах я и супер бързо забременях след това

# 1 247
Една позната беше в такава ситуация и се обади на АГ-то, изписа ѝ някакви лекарства и прокървя след време и махна плода. Сега не знам подробности, но отидете при лекар, кажете му ситуацията и те вече ще знаят, зависи на кой ден закъснение сте, при мен на 10 дни закъснение се видя сакчето, така че може да отидете поне да се провери какво се случва:) Успех ❤🌸

# 1 248
Да, лекарствата са обсъдени горе. Според мен обаче кюретаж е по-щадящо и лесно за жената

Общи условия

Активация на акаунт