Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 23

• 38 854
  • 730
  •   2
Отговори
# 330
Момичета, препоръчително е от повечето лекари след операция за уголемяване на гърдите да се носи липоеластик 1ва и 2ра стъпка.
1ва стъпка:
https://apteka.framar.bg/30075675/%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%B5 … pi-active-variant
2ра стъпка:
https://www.olx.bg/d/ad/lipoelastik-lipoelastic-styagasch-fiksir … D655-ID5dTwo.html
При мен вече минаха повече от 2 месеца непрестанно съм ги носила, сега спя със поддържащ сутиен, през деня понякога съм без, но рядко. В по-голямата част от времето съм със спортен сутиен, не много стегнат, но поддържащ.

# 331
Днес ми доставиха два модела от тази марка.
Чудесни са само това мога са кажа. Пристягат плътно и са прекрасни материи. Напълно оправдаха очакванията ми
Момичета, препоръчително е от повечето лекари след операция за уголемяване на гърдите да се носи липоеластик 1ва и 2ра стъпка.
1ва стъпка:
https://apteka.framar.bg/30075675/%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%B5 … pi-active-variant
2ра стъпка:
https://www.olx.bg/d/ad/lipoelastik-lipoelastic-styagasch-fiksir … D655-ID5dTwo.html
При мен вече минаха повече от 2 месеца непрестанно съм ги носила, сега спя със поддържащ сутиен, през деня понякога съм без, но рядко. В по-голямата част от времето съм със спортен сутиен, не много стегнат, но поддържащ.

# 332
аз не мога да живея без този сутиен  https://en.zalando.de/triaction-by-triumph-energy-lite-sports-br … t141i00t-j11.html
има го в много цветове и го нося с години Two Hearts

# 333
Здравейте момичета! Вече и аз мога да се похваля, че съм част от силиконовия клуб!

Направих доста консултации преди операцията и всеки хирург ми казваше нещо различно. Накрая се спрях на вариант без повдигане, а само на слагане на имплант, който да е достатъчно голям и да обере отпуснатата кожа. Според някои хирурзи резултата нямаше как да е задоволителен дори и с повдигане, според други бях много сложен случай и трябваше повдигане, мрежи, имаше вайкане. Спрях се на др. Георгиев, защото след всичко изчетено в интернет, неговото решение ми се стори най-логично. Макар че при консултацията не ме начерта и не ме измери, но явно преценката му е доста добра благодарение на дългите години опит.

В 8:00ч сутринта бях в клиниката и имах среща с анестезиолога и сестрата на смяна, снимаха ме, биха ми инжежкция алергозан. От клиниката дават пижама и чехли, стаите са чисти и приятни с много удобно легло, което можеш да регулираш с дистанционно и телевизор. Доктор Георгиев дойде и ме начерта преди операцията и малко по-късно ме заведоха към операционната. Всички бяха много приветливи и това ми вдъхваше спокойствие, че съм на правилното място.

Беше ми притеснено дали ще ми понесе упойката, но нямах никакви проблеми с нея. Лесно се събудих след операцията, не ми се гадеше изобщо. А много се притеснявах да не повръщам веднага след операцията. Корема не си го чувствах подут, но май от лекарствата и залежаването вече е леко.

Болките след събуждането бяха доста силни и не можех много да мърдам, но след 1вия ден става по-добре. Първата ми мисъл след като се събудих е, че ако знаех колко ще боли не бих се подложила на операцията, но вече не мисля така. Не си взимайте много багаж (не ви трябва нищо друго освен дрехите и ластик, ако сте с дълга коса) и задължително лесни за обличане дрехи след това. Най-добре с предно закопчаване. Храна, вода и кафе има осигурени от клиниката.

Важно е да спомена да не шофирате след като ви изпишат, защото се дават много силни лекарства, поради което е забранено шофирането веднага след изписването. (аз си мислех да шофирам сама след изписването, но се радвам, че не го направих)

Доста съм доволна от резултата предвид че ме бяха наплашили другите хирурзи, а бях с нулев старт и увисване, макар че още не са слегнали и има отоци от самата операция. Също забравих да спомена, че имах доста голямо разстояние между гърдите и при всички консултации ми се обясняваше как не може да се съберат, че да изглеждат добре. При консултацията с др. Георгиев не го коментирах изобщо и не съм очаквала да са събрани, но той ги е събрал и това ме радва изключително много.

# 334
Честито. Тъй като си най- прясна, да питам колко часа беше операцията?
И още нещо да питам всеки, който може да ми даде инфо- какви изследвания се правят предварително?
Благодаря!

# 335
И още нещо да питам всеки, който може да ми даде инфо- какви изследвания се правят предварително?
Благодаря!
При мен взеха пълна кръвна картина с хемостаза и серология. ЕКГ с консултация от кардиолог и УЗ на бял дроб и сърце. Аз по желание си направих мамография.
При всеки възстановяването е различно. Аз следобяда след операцията слизах да пия кафе и цигара да изпуша, а съседката по легло не можеше да мръдне до сутринта. Тя обаче на ден 5 беше на работа, а аз до 10-тия ден бях инвалид 🤣 Всичко е индивидуално 🙂

# 336
Благодаря!
Операцията беше около час, ако е с повдигане тогава става около 2часа.
За изследванията... ПКК, ДКК, СУЕ, CRP, урина, сифилис, хепатит, кръвна група, желязо и още няколко, които не помня + рентген на бял дроб и сърце с разчитане, консултация при кардиолог с ЕКГ, консултация с мамолог и ехография на млечни жлези.
Важно е да не правиш изследванията преди да си се спряла на хирург, защото леко се различават и ги искат по различно време. При Денков се искат минимум 20 дена преди операцията, при Енчев се правят преди операцията в неговата клиника, при Георгиев се правят до 7 дни преди операцията иначе не важат.

За възстановяването и аз мисля, че при всеки е различно, както и зависи каква техника е ползвал хирурга. Дуал плейн е с по-дълго възстановяване.

# 337
Благодаря. Защо съм останала с впечатлението, че някъде четох, че операцията продължавала 5 часа?

# 338
Благодаря!
Операцията беше около час, ако е с повдигане тогава става около 2часа.
За изследванията... ПКК, ДКК, СУЕ, CRP, урина, сифилис, хепатит, кръвна група, желязо и още няколко, които не помня + рентген на бял дроб и сърце с разчитане, консултация при кардиолог с ЕКГ, консултация с мамолог и ехография на млечни жлези.
Важно е да не правиш изследванията преди да си се спряла на хирург, защото леко се различават и ги искат по различно време. При Денков се искат минимум 20 дена преди операцията, при Енчев се правят преди операцията в неговата клиника, при Георгиев се правят до 7 дни преди операцията иначе не важат.

За възстановяването и аз мисля, че при всеки е различно, както и зависи каква техника е ползвал хирурга. Дуал плейн е с по-дълго възстановяване.

Уау, впечатлена съм колко много изследвания изискват, браво.

# 339
Аз не разбрах, как с нулев старт, но и с увисване ?

# 340
Благодаря. Защо съм останала с впечатлението, че някъде четох, че операцията продължавала 5 часа?
Моята беше шест часа, но в комбинация с абдоминопластика и липофилинг (без импланти).

# 341
Аз не разбрах, как с нулев старт, но и с увисване ?
Ами, има само кожа. Аз бях така, едната кожа по-дълга😂
Имах някакви мизерни остатъци от жлеза, примерно 30- 40кубика, нещо такова беше при мен.
Другите жени, поне казват, че като млади или преди да родят са имали голям, хубав бюст, после увиснал и затова имат кожа.
Аз никогаШ не съм имала големи, бяха ми много малки, съвсем обикновени, нищо особено.
Родих преди да навърша 20 и до 34 годишна не исках да се гледам в огледалото без сутиен.
Коремът ми беше огромен и се прибра без следа, циците не пораснаха много, но кожата си остана разтегната. Кърмила съм 2 месеца само.
Как и защо се сдобих с тези кокершпаниолски уши и аз не разбрах🙄

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 00:44 от Чи лу

# 342
Моята беше шест часа, но в комбинация с абдоминопластика и липофилинг (без импланти).

Липофилинг на бюста ли правихте? Доволна ли сте от резултата? Запазва ли се във времето?

# 343
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Как и защо се сдобих с тези кокершпаниолски уши и аз не разбрах🙄

Хахахаха. С глас се смея.
Моята операция не знам колко време е продължила (само поставяне на импланти), но не мисля,че е била повече от час и половина.

Взех си час за ехография на млечните жлези. В Щатите само мамография искат да правя,а от нея ме е страх за имплантите.

# 344

Липофилинг на бюста ли правихте? Доволна ли сте от резултата? Запазва ли се във времето?
Не, защото много малко мазнина успяха да извадят и центрофугират (което си е по-скоро физиология при мен). Есента ще правим корекции на липектомията и ще опитаме пак (така и така ще съм с упойка 😋)

Под очите обаче почти две години задържа на 80-90%, на ръцете около 40% се резорбира, но ми харесва - стои много естествено.

Общи условия

Активация на акаунт