Ню Йорк и Маями

• 655
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте!
През лятото ми предстои пътуване до Ню Йорк и от там с кола под наем до Маями. Бих била благодарна за всякакви съвети и препоръки - къде е най-добре да отседнем, храна, места, цени Relaxed
Как стоят нещата с колата под наем и пътните такси в различните щатове? Харесала съм sixt като компания и там ми предлагат toll pass като се таксува на ден. Това ли е единственият начин за плащане на таксите?
Благодаря предварително!

# 1
  • Down south
Много приятна тема. Помня те от темата с туристическите визи.
Разкажи, през кои щати мислите да пътувате, за колко време е пътуването и най-в какво искате да видите?
Относно toll taxes и дали да вземете pass, аз бих, защото няма да мислите, къде и дали сте минали през toll.
Погледни евентуалния ви път на картата (трябва ти точка А и точка Б) или просто избери някакъв и ще можеш да добиеш представа.
Има икона за toll taxes, така ще можеш или почти да калкулираш таксите.

# 2
  • Sofiа
Ние преди 6-7 години сме правили този маршрут, всъщност от Ню Йорк до Кий уест даже, но колата наехме и Ню Йорк и върнахме на летището в Маями, от където летяхме за Сан Диего.
Мисля, ме колата взехме от Budget.  Не сме ползвали опцията за тол паса, ние си плащахме таксите на всеки пункт.
Маршрута ни беше NYC-Baltimore -Washington-Savannah- Orlando - Cape Canaveral -Miami - Key West - Miami.
Имай предвид, че в този случай има такса за оставяне ба колата в друг щат - “return fee” или нещо подобно беше.
На мен хайлайтите по този маршрут са ми Аквариума с Маями, Кенеди спейс център, всичко във Вашингтон ( air&space museum,, Natiional Mall, Arlington), музея на влаковете в Балтимор.

# 3
Вече на много места няма възможност за плащане на място за пътните такси, тъй като почти всичко е автоматизирано вече и няма служители на много пунктове. Така че тол пас-а е най добре и удобно. Защо на ден го искат от компанията не знам. Би трябвало да може да платите колкото си е отчело устройството в действителност, но не съм сигурна.
По пътя от Ню Йорк за Маями препоръчвам спиране или отсядане във Филаделфия, столицата Вашингтон, Чарлстън в Южна Каролина, Савана в Джорджия, Свети Августин във Флорида. А по на юг Кий Уест.

# 4
  • USA
Този маршрут сме го минавали 5 пъти. Предполагам,че искате кола,за да разгледате южното ни крайбрежие? Иначе логично е да си хванете самолет и за 3 часа да сте там.
Аз препоръчвам да направите спирки във Вашингтон (Джорджтаун задължителен), Чарлстън downtown (съвсем леко се отбивате) и Савана (Савана дори магистралата минава точно покрай нея).
St Augustine пък е малко,туристическо градче със средновековна крепост и превзето от Испанците. Има много кокетни ресторантчета и места за палачинки.
Myrtle Beach e популярна дестинация с хубави плажове и ресторанти,но щом ще ходите в Маями, сякаш е излишна.

Паса е must have,за да сте спокойни при пътуването.

За спане (защото няма как да го вземете без нощувки) има толкова много хотели,при това прилични вериги - чисти и на добри цени ,малко извън магистралите,че дори не ви трябва предварителна резервация.

# 5
Много благодаря на всички! 😊
Идеята ми е да бъдем 5 дни в Ню Йорк и да вземем кола под наем от там и след това към Маями, като по пътя все още не съм решила къде да направим няколко спирки - кое си заслужава най-много да се види за по 1 ден престой?
Ще се отклоним от пътя малко, за да идем в Атланта за няколко дни и след това вече към Маями. Там мисля един ден да отидем до Кий Уест - как е по-добре с колата или с лодка да се отиде до там? След престоя в Маями отново ще се върнем към Ню Йорк, съответно на връщане ще спрем на различни места, както и бих искала да посетим някое малко типично американско градче по пътя.
Общо взето това ми е идеята, като мисля за хотелите по пътя да не правя резервации, а направо на място, както и Adoralova каза.
Значи най-добре ще е toll pass. Този на sixt ми дава цена за него 70 лв. на ден, което ми се вижда доста. Имате ли препоръки за други компании, с които може да се минава през щатовете и да нямат ограничение в изминатите километри?

# 6
Миналата година лятото направихме road trip с децата от Ню Йорк обаче в другата посока, Cape Cod, Boston, Chicago, Niagara Falls и обратно в New York. Кола под наем запазихме на този сайт EconomyCarRentals, излезе ни много изгодно и на място получихме безплатен ъпгрейд към SUV (запазихме някакъв по-голям седан и ни дадоха Нисан Рог/ X-Trail). Имайте предвид, че на този сайт не се вижда с коя компания буквате, преди да направите резервация (нашата се оказа Dollar, но накрая ни обслужваха от Hertz Thinking - на JFK).
Относно New York: ние отседнахме в Lower East Side, на няколко крачки от метрото East Broadway, много удобно място - по-далеч от лудницата на Times Square но много близо до транспорта и всички локации, които искахме да посетим. Препоръчвам колата да я вземете в последния ден на престоя ви в NY, там няма нужда от кола и паркирането е леко казано зор. Ако искате да посетите някои забележителности, препоръчвам да си вземете някой от пасовете (ние бяхме само за 3 дни и взех C3 New York - за 3 забележителности по избор, може да разгледате на https://www.citypass.com/new-york?mv_source=rkg&mtm_campaign=gad … MNCAaAqz8EALw_wcB
Иначе на юг от NYC - със сигурност Washington DC, във Virginia също има хубави места - по-натам не съм ходила Simple Smile В плана ни е за догодина.
Ако имате специфични въпроси за Ню Йорк питайте Simple Smile
Забравих да ви кажа за тол пас - ние решихме да не взимаме, толовете заснемат номера на колата и като я върнахме доплатихме сумата, но някои от толовете ги осчетоводиха със закъснение и до около 1 месец след като се върнахме, ни ги дърпаха постепенно от кредитната карта. Ако не сте сигурни, може да си направите букинг без и паса да го добавите на място при взимате на колата.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 17:12 от luskata82

# 7
Скрит текст:
Миналата година лятото направихме road trip с децата от Ню Йорк обаче в другата посока, Cape Cod, Boston, Chicago, Niagara Falls и обратно в New York. Кола под наем запазихме на този сайт EconomyCarRentals, излезе ни много изгодно и на място получихме безплатен ъпгрейд към SUV (запазихме някакъв по-голям седан и ни дадоха Нисан Рог/ X-Trail). Имайте предвид, че на този сайт не се вижда с коя компания буквате, преди да направите резервация (нашата се оказа Dollar, но накрая ни обслужваха от Hertz Thinking - на JFK).
Относно New York: ние отседнахме в Lower East Side, на няколко крачки от метрото East Broadway, много удобно място - по-далеч от лудницата на Times Square но много близо до транспорта и всички локации, които искахме да посетим. Препоръчвам колата да я вземете в последния ден на престоя ви в NY, там няма нужда от кола и паркирането е леко казано зор. Ако искате да посетите някои забележителности, препоръчвам да си вземете някой от пасовете (ние бяхме само за 3 дни и взех C3 New York - за 3 забележителности по избор, може да разгледате на https://www.citypass.com/new-york?mv_source=rkg&mtm_campaign=gad … MNCAaAqz8EALw_wcB
Иначе на юг от NYC - със сигурност Washington DC, във Virginia също има хубави места - по-натам не съм ходила Simple Smile В плана ни е за догодина.
Забравих да ви кажа за тол пас - ние решихме да не взимаме, толовете заснемат номера на колата и като я върнахме доплатихме сумата, но някои от толовете ги осчетоводиха със закъснение и до около 1 месец след като се върнахме, ни ги дърпаха постепенно от кредитната карта. Ако не сте сигурни, може да си направите букинг без и паса да го добавите на място при взимате на колата.

Много благодаря за изчерпателния отговор! 😊
Може ли да препоръчате заведения в Ню Йорк, от които останахте доволни и горе долу как са цените?

# 8
Ние по ресторанти не се хранихме, хапвахме в движение NY street food по списъка на децата Satisfied
Примерно:
Joe's pizza (от Spiderman): https://maps.app.goo.gl/bTF8aJoX269Sytkb6
Raising Cane's: https://maps.app.goo.gl/qf8QF6iZpTCp1KaF8
Liberty Bagels (имат няколко заведения из града): https://maps.app.goo.gl/dyV53zBwcK92We2Y8
Няколко пъти си взехме храна от Target - имат топла витрина, хубави салати - и си направихме пикник в Central Park.
В Бруклин обядвахме в Time Out Market, има невероятна гледка към Manhattan: https://maps.app.goo.gl/sWLAjYiZ3rd9kxue8
Може да разгледате в YouTube - има страшно много клипчета от местните "гидове" с препоръки за всякакви ресторанти и заведения - евтини, скъпи, каквото желаете. На мене най-много ми допадат:  @HereBeBarr @SarahFunky
Относно цените - може да си го направите и много скъпо и не толкова скъпо Relaxed

# 9
Здравейте. Сега организирам пътуването си до Ню Йорк и Чикаго, и разглеждах колите под наем. За какъв период взехте колата и колко пари ви излезе? И имаше ли пълна застраховка?
Благодаря.

# 10
Колата я взехме за 13 дена, с пълна застраховка и ни излезе около 700 долара, до колкото си спомням. Пътните такси ни ги взеха допълнително от кредитната карта.

# 11
Благодаря.

uote author=luskata82 link=topic=1756875.msg49778878#msg49778878 date=1748358635]
Колата я взехме за 13 дена, с пълна застраховка и ни излезе около 700 долара, до колкото си спомням. Пътните такси ни ги взеха допълнително от кредитната карта.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт