Боледуване на децата ни-тема 88

• 17 777
  • 783
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря ви! Ще се чуя пак с педиатърката и евентуално, ако всичко върви по план, ще гледам да я сложим в началото на май, докато си стои вкъщи да се възползвам. Че после лятото знам, че е по-зле, есента и зимата съвсем...

Утре ще звъня пак на зъболекарката, че ходихме на 16ти,каза да чакаме 1 месец, но зъбът много се клати и се притеснявам да не го глътне. Дано по-скоро да имат час, че предният път чакахме 2 седмици...

# 541
Извън боледуването, но от около седмица дъщеря ми се буди всяка нощ по едно и също време, понякога с истеричен рев, понякога просто се събужда и пристига при нас в спалнята като казва, че сънува лоши сънища, свързани с нас - че ни няма и е останала сама, че духове ни били взели и тя пак останала сама и т.н. От около 4 месеца спи изцяло сама в стаята си, не е отдавна, но спеше абсолютно непробудно цяла нощ, включително, когато е била болна. Даже се е случвало да и предлагам да остане някоя вечер при нас, когато е била с болна, но ми е отказвала. Нищо необичайно не се е случвало последно време, от нищо не се е плашила, не стои безконтролно пред тв или таблет, така че изключвам да е гледала нещо. Какво да я правя, та да спре това мъчение и за нея и за нас?

# 542
Аз не казвам че е истина ,дори и аз не съм сигурна до колко вярвам ,но защо не прикадите стаята с тамян ,чисто психологически може да се успокой детето.Един вид бях чела за спрей против чудовища за по малки деца ,пръскаш под леглото с вода и чудовищата бягат естествено чисто психологически действа успокояващо на детето.

# 543
Извън боледуването, но от около седмица дъщеря ми се буди всяка нощ по едно и също време, понякога с истеричен рев, понякога просто се събужда и пристига при нас в спалнята като казва, че сънува лоши сънища, свързани с нас - че ни няма и е останала сама, че духове ни били взели и тя пак останала сама и т.н. От около 4 месеца спи изцяло сама в стаята си, не е отдавна, но спеше абсолютно непробудно цяла нощ, включително, когато е била болна. Даже се е случвало да и предлагам да остане някоя вечер при нас, когато е била с болна, но ми е отказвала. Нищо необичайно не се е случвало последно време, от нищо не се е плашила, не стои безконтролно пред тв или таблет, така че изключвам да е гледала нещо. Какво да я правя, та да спре това мъчение и за нея и за нас?
Прерови темата на психолога Людмил Стефанов, дълга е, но тъм сигурна, че има идеи за това.
Мария, ттова са много сериозни странични реакции. Хубаво е да се консултираш с некой преди следращата ваксина, може би имунолог.

# 544
Аз съм пръскала със "спрей против чудовища" и свърши работа. Зависи за колко голямо детето де. Моите май бяха на 4 тогава. Едната ми дъщеря е супер чувствителна, даже и да не сънува кошмари си преживява вечер всичко, което и се е случило през деня и си имаме разни такива "ритуали".

# 545
Малкия 5 ти  Ноември 2026 г ги навършва 6 години.
Ще я сложим естествено ще гледам да е здрав за да няма евентуално проблеми.
А 2027 година ще правим мантуто.
Чувала съм, че има глоба ако не сложиш задължителна ваксина.
Ако детето е здраво не пречи да се постави ваксина.А ако във момента е болно естествено, че трябва да се отложи.

# 546
Ох, омръзна ми. Миналата седмица ви писах, че след само 4 дни в яслата детето ми лепна нов вирус. Имаше температура 2 дни, през другите - сопол и кашлица. Излезе му носният секрет. Пак има хомофилус инфлуенца. За трети път. Не знам - някой постоянно го заразява в яслата...или просто не сме я излекували. Капя капки според антибиограмата и се надявам да се оправи. Седмица и 1 ден е вкъщи, ако има подобрение, тази седмица ще го  пусна на ясла. Кашля малко, сякаш има храчка.

# 547
Момичета, кажете нещо ефективно за червено гърло?
Пети ден е на Хомеожен, пръскам и Имунотрофина, но още е малко зачервено и ми се видя някаква белезникава храчка.
Пръскала съм и голанил преди време, но като цяло удрям на камък с лекарствата за гърло. Близалките джуниър ангин също не са помагали.
Гърлото не казва да го боли, не създава и проблеми, но ми се ще да намеря решение.

# 548
So close,
Ако секрета е бистър, според мен само с промивки и/или разтварящ спрей ще мине. А АБ капките да влошават работата, тъй като променят цялостната микрофлора в носоглътката. То за това и употребата им е носа е малко спорна.
Тази бактерия може и да е обичаен резидент.
Скрит текст:
https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/209649
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/acute-sinusitis/d … ment/drc-20351677
Имаше и други източници, но не успявам да намеря в момента.

# 549
И аз знам, че в носа е нормално да има бактерии, но при него е с изявени оплаквания - кашлица, стичане на секрет в гърлото и др. И като колчиество пишеше "масово", а не "умерено". Всеки път е така, когато я има...винаги пробвам поне 1 седмица лечение преди аб капки. Ще прочета източниците сега, благодаря.

# 550
Да ходих ме на двама невролога тогава в София уж че нервната система не била узряла ,че затова ги правила ,според невролозите нямало такова нещо детето си било наред ,на алерголози ходихме трябвало ваксини да и слагам ,едната реимунизация я пропуснахме ,щото ги сменяха тогава и имаше няква нова ,и лекарката не пусмя да я сложи ,и тази за 6 още я умуваме ,но на Имунолог не сме били ,май трябва да видя поне онлайн ако има вариант да се консултирам.Иначе на комисия исках ,никой не ни прати нямала заболявания ,с който да ни пратят. Ама той пък този имунолог ще иска сигурно изследвания да прави то от онлайн няма файда.Предполагам кръв ли пускат?

# 551
Здравейте. След прием на антибиотик тази сутрин при смяна на памперс цялата зона на около памперса беше в малки ситни пъпчици какво мога да дам или да намажа?

# 552
Здравейте, на какво може да се дължи мътна урина на дете (3г) ? Не е обезводняване(пил е достатъчно течности), пуснах урина. Обикновената е излязла отлична и стерилната също пише, че няма бактериален растеж, а съм занесла пробата сутринта, може ли да е достоверно? Пуснах ги в цибалаб. Утре ще пробвам в друга вероятно. Коя ще ми препоръчате от Бодимед, Кандиларов и Рамус?

# 553
Бихте ли препоръчали педиатър по НЗОК и на частно за гр София

# 554
Здравейте, на какво може да се дължи мътна урина на дете (3г) ? Не е обезводняване(пил е достатъчно течности), пуснах урина. Обикновената е излязла отлична и стерилната също пише, че няма бактериален растеж, а съм занесла пробата сутринта, може ли да е достоверно? Пуснах ги в цибалаб. Утре ще пробвам в друга вероятно. Коя ще ми препоръчате от Бодимед, Кандиларов и Рамус?

Момче или момиче е?
Бих го завела на нефролог.

Общи условия

Активация на акаунт