Боледуване на децата ни-тема 88

• 17 780
  • 783
  •   1
Отговори
# 525
На моето дете също се появяват сенки под очите, но само когато не е вирусна, а бактериална инфекция.
Той има АД на клепачите, отключен по време на варицала и сега преди да се разболее, започва да трупа секрет там, който никакъв мехлем и никакви капки не може да пребори. През останалото време, когато е здрав го борим с крем и няма проблем.

# 526
На моята стават като торбички под очите ...като започва драмата с носа....
За коя ваксина говорите?

# 527
А ако не я сложим какво ще стане? Аз хич не искам да я слагаме. Има ли някой идея?
Каката ми е родена септември, и сложихме ваксината април следващата година. Малката има още две ваксини, които се надявам да сложим някой ден това лято.

# 528
А ако не я сложим какво ще стане? Аз хич не искам да я слагаме. Има ли някой идея?
Каката ми е родена септември, и сложихме ваксината април следващата година. Малката има още две ваксини, които се надявам да сложим някой ден това лято.

Моето дете е родено Ноември. Тоест мога да казвам в градината, че ще я сложим догодина 😀 и така да си приключим четвърта група хаха. Всички ваксини има детето ми, но тази не искам да я слагаме.

# 529
Миналия месец я сложихме тази ваксина на дъщеря ми /Тетр@ксим/. Януари навърши 6г., никой не ме е натискал, никой не е бързал, не са ме препирали. Предвид грипната обстановка януари и февруари беше изключено да слагаме ваксина, но март изчаках обичайното боледуване и седмица след това я заведох. Мина и замина.
Ако не я сложите вероятно детето няма да може да посещава детска градина/предучилищна, освен, ако ваксината не е отложена с основателни причини от личния лекар или комисия от РЗИ. Има и санкции някакви.

# 530
Тони, защо не искаш? В тази ваксина има и коклюшната компонента, а та я особено актуална последната година.
И аз знам, че се слагат в годината на навършване на годините. Ние я сложихме веднага като стана на 6, но сме в началото на годината. Изключително много я болеше ръката първите 24 часа, ревеше, не можеши да я движи от болка или не искаше. Помня как през нощта се беше събудила и с другата ръка хвана боцнатата, за да я премести. Никога друга ваксина не е предизвиквала такава болка. Все пак това е лек дискомфорт пред това, което може да причини някоя от болестите, за които е ваксината.

# 531
Аа и моята дъщеря я боля ръката, но не чак така. Оплакваше се 3-4 дни, после мина. Иначе видимо нямаше нищо, нито подуто, нито зачервено, обаче наистина и тя се оплакваше от болка.

# 532
На мен в градината ми поискаха бележка чак май месец, на 09.04 я сложихме в годината в която навършва 7. Манту направихме на 06.01 тази година. С две какави деца е много трудно да се издебне момента. Малката е вече на 3 и няма трета доза синфлорикс и пентаксим. Занесла съм бележка за операцията на третата сливица и макаричките. Когато преценя, че е напълно здрава тогава. Никой не може да ме накара насила.

# 533
На мен лекарката ми каза че ще я сложим като стане на 6 на 20 октомври.Но от октомври се спука да боледува след всеки антибиотик чаках ме да минат 20 дни и още не можем да я сложим ,сега си мислех до 11 да ходи на градина и да я спирам хем и за празниците и да я сложим след това ама пак текна сопола ,че и гърло нещо я дразни неска и нз как ще стане с тая ваксина.

# 534
Няма причина да се чака да минат 20 дни от антибиотика или от боледуване. Здраво ли е детето може да се сложи.

# 535
То няма причина, но имунната система е отслабена след боледуване и аз лично чакам всички да сме здрави и да са минали поне 10 дни от последното боледуване на детето, на което ще се слага.

# 536
  • София
На моето момиче и е сложена ваксината на 6 г. Нито нещо я е боляло , нито е имала температура. Но и в училище си гледат картоните и следят ваксините като в градината. Ние бяхме закъсняли с БЦЖ и сестрата мрънкаше че липсва .

# 537
А ние чакаме и докторката чака ,защото като бебе проявяваше всеки път странични реакции ,40 ,41 градуса температура ,гърч не установен без температура ,7 дни парализа на крака тогава на невролог ходихме.Обриви и неудържим плач за ,който чак викахме линейка щото беше на 2 месеца и ми се стори че спря да диша.Абе нз ние сме много трудни с ваксините и всеки път се старая всичко да направя както трябва ,урина и кръв и правим преди това задължително и държим всичко да е наред с кръвта и задължително 1 седмица противоалергично предварително ни бяха казали.

# 538
И на ни питаха септември като започна първи клас за Манту, но имахме час на 06.01. Имам и други деца без манту в класа. Просто едното оздравява, другото се разболява, много е сложа всички да сме топ.

# 539
Охххх, и при нас ще е това лято ваксината, на ненавършени 6. Каката никога не съм се притеснявала да я ваксинирам, обаче с малкия все се шашкам. И това с краката, което каза някой по-горе, от вируси при него се случва от болка да не може да върви. На лекар ходихме, уж нишо му няма. А сега и ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт