Боледуване на децата ни-тема 88

• 17 790
  • 783
  •   1
Отговори
# 510
При моето дете рефлукса го откриха преди 2 месеца на почти 4 години. С изследване с бариева каша,започнахме от там тъй като често боледува и след това дойдоха и изследванията за алергии и непоносимости. Относно кашлицата не съм забелязала да кашли и незнам дали беше от рефлукса, защото тя си беше постоянно болна.

Имам питане момичета. При някое детенце над 4 годинки да са му откривали рефлукс и от него да е идвала кашлица ?

И ние ще го тестваме за алергии да видим какво ще покаже. От какво взе да кашля коремчето му е все подуто и прави спазми. Вече нз къде да го водя.Ще търся лекари в София да видя какво ще кажат.

# 511
  • Sofia
Нашата задна хрема се промени. Вече не е само задна.
Вече спи що-годе спокойно през нощта, но за сметка на това през деня носът й е направо задръстен. Тя самата няколко пъти ме кара да й чистя носа, защото не може да диша. Засега няма температура, рядко (сутрин след ставане) подкашля няколко пъти.

Не мисля, че в момента е за лекар. Ще видим как се развиват нещата до понеделник и сигурно ще пуснем един носен секрет. По вида на секретите подозирам Мораксела, пък да видим.

# 512
Здравете да попитам за дете на 1 годинка. Колко време след като сюе дали нурофен мога да сложа свещичка ефералган. Ходили сме на лекар имаме изписани лекарства. Но детето има температура а повърна след като му дадох нурофена и неможа да свали температурата

# 513
Ani11, парацетамол и нурофен се редуват през 4 часа. След колко време повърна детето? Понякога от дадени вируси поддържат дълго температура, каквото и да даваме. Компреси?

# 514
Аз съм слагала с разлика половин час при две годишно. По време на грипа тази година (вече на 5г.) бяхме на преглед и обясних на лекарката че малкия сваля само в комбинация от нурофен и ефералган свещичка и че вероятно ще предозирам. Каза че няма какво да направя и да давам.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 23:13 от brumm

# 515
И малкия тази нощ вдигна температура 38.5
Дадох Нурофен и сега още спинка пипам челото и сега няма температура.Той все още се адаптира, че сменихме часа.
Попринцип става между 07.30 и 8.00 часа.
Сега когато сменихме часа става 09.20 -9.30 часа.

# 516
Ако темпиратурата не е много висока, т.е. не е 39, и да не се свали е все тая, даже е добре. Аз при последните температура даже предпочитах да пропускам часа за панадола, защото той така и така нищо не прави, поне да не товаря бъбреците и черния дроб.

# 517
Здравейте, момичета!Искам да ви попитам дали се е случвало на някое от вашите деца около боледуванията да се появят сенки под очите?На моята госпожица се появиха два дни преди да започне хремата,утре сме на лекар но се чудя дали да се притеснявам много и да търся някой днес да я прегледа!

# 518
Това ресиста форте- шоко мечета ли са или подобно и аз започнах сега шоко мечета,след три шишета дефендил....борим бактерията втори ден,но се усеща малка разлика определено.
Снощи си признавам че пръснах олинт нещо се задръсти,но мина доста време от аб капки(хранихме бебето)
Нали няма проблем веднъж ако е мн зпуше да пръсна ксило.

И аз така редувам на 4 ч.за темп.
Компреси вода и оцет на чело, чорапки,последно кул пач имах от бебето и това дадох и беладона 30 -3 гр през час за по-висока т.може на някой да ми е полезно.Такава темп кара за първи път има ...няма пак има следобед ...засега поне това победихме

# 519
Здравейте, момичета!Искам да ви попитам дали се е случвало на някое от вашите деца около боледуванията да се появят сенки под очите?На моята госпожица се появиха два дни преди да започне хремата,утре сме на лекар но се чудя дали да се притеснявам много и да търся някой днес да я прегледа!

Да, така познавам че се разболява. Освен сенки, под долния клепач има по 1-2 мн малки петънца като пъпчици. Всеки път се появяват - дали ще е нещо сериозно или само лек сопол, налице са.

# 520

Да, така познавам че се разболява. Освен сенки, под долния клепач има по 1-2 мн малки петънца като пъпчици. Всеки път се появяват - дали ще е нещо сериозно или само лек сопол, налице са.

Благодаря ти!Вече от толкова чести боледувания се подлудих и се паникьосвам за всяко нещо ,което се появи!Сигурно трябва да посетя психолог, защото постоянно я следя за симптоми и меря я температура, гледам гърло,слушам дишането дали е нормално!Не се чувствам добре!

# 521
И при нас едното дете е с много бяла кожа и щом се разболее веднага се появяват сенки под очите и става още по-бледа кожата. Като оздравее и сенките изчезват.

# 522
Да ви питам дете, което декември става на 6г,може ли да сложим ваксината през май? Личната каза, че било в годината, в която се навършват 6г и че същата ваксина се слага и на бебета, но в имунизационен календар пише при навършени 6г. Реално сега ще ми е по-удобно, отколкото през декември, но все пак може ли да го направим така?

# 523
И нашият личен лекар каза, че се слага в годината, когато детето навършва 6 години. Препоръча да я сложим лятото, вместо да чакаме ноември.

# 524
А ако не я сложим какво ще стане? Аз хич не искам да я слагаме. Има ли някой идея?

Общи условия

Активация на акаунт