Боледуване на децата ни-тема 88

• 17 796
  • 783
  •   1
Отговори
# 495

Айде излезе ....

# 496
  • София
Mimi9999, много гадно.
Тази бактерия докара до АБ дъщеря ми.

# 497
Имах тази бактерия, обостри ми синузита, лекувах се с капки мокаифлоксан май бяха, най-долу в антибиограмата ви. Допитайте се до лекар какво е удачно. Успех.

# 498
Момичета вчера в градината децата излезли на вънка ,и мойта дъщеря излязла по блуза.Потник и тънка блуза щото госпожата казала че е топло,не бягат вънка ,обикновенно се люлее или седи на пейката.Нз дали е настинка ,но от вчера на обяд киха много ,и носа и тече вода.И моя въпрос е какво да давам Аверон ако е вирус а не настинала,или Ксизал и капки за нос, ама какви антибиотични не мисля ,Виброцил примерно или само Тонимер да си продължавам до понеделник? Мисля и за някаква алегрия ,щото миналата година пак април месец ,бяхме на село ,контакти с никого нямаше ,всички в къщи здрави ,без градина беше от януари и се събуди с кашлица ,като ларингит и червено гърло ,тогава само противоалергично пи и близалки за гърлото и физиологичен разтвор и пулмикорт инхалации 3 дни.И сега се чудя алергии ли взе да прави всяка пролет.Изследвания правихме миналата година последно Май месец ,освен мляко и яйца имаше от див пелин но други треви не излязоха или полени.Вънка вчера беше 10 ,11 градуса ,поне на мен не ми беше особено топло.И от вторник имат Лазаруване и много иска да ходи 3 дни ще е пък с тея сополи дали ще мога с нещо да ги пресека или отново да си е вкъщи след 8 дни градина до обяд?

# 499
Мария, под думата настинка се крият всъщност вируси. Просто студеният въздух спомага раздразнението на лигавицата и внедряването на вируса. Аз бих Дала Авирон и витамин ц, за носа често физиологичен.

# 500
Наскоро попитах chatgp какво е “настинка”, еми много хубаво ми го обясни. Няма такива нещо като настинка. Настинката си е реално вирус. Подкрепям горния коментар.

# 501
А забравих че допива още Имунобор 1 шише ни бяха изписали след отита.Ако взема Аверон да ли ще стане много ,или просто ще си изтегля нов сериал,ще и промивам носа и до понеделник ще си напомням че не съм лекар.🤣🤣🤣.И за ксизал че чудя да почна ли да давам?

# 502
Мария, на моето дете за бистър сопол, прдиатър му изписа следните неща:
Сутрин и вечер ксизал по пет капки за 10 дена, виброцил по две капки два-три пъти дневно, като правя промивки на носа преди всяко капене на виброцила. За пет седем дена само вечер преди да си легне назик kids, за да може носът да е отпушен и да не направи отит. И четири инхалации на ден с физиологичен разтвор по 3-4 мл. Освен това може да се пръска и Зим.

# 503
Мерси много и аз мислех за Ксизал и Виброцил.Това за Назика не го знаех не са ни изписвали ,ама тя прави отит.Сега се зачудих да взема да пробвам така вечер да пръскам.То ужас вече от сумати лекарства ама аз ползвам за мен Назик и винаги съм се чудела няма ли и за деца ,ама си мислих като не го изписват сигурно няма или нямам вече спомен да съм слагала на нея.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 13:16 от Мария Г

# 504
Да,мокси изписа каза ако не се оправи аб през устата...писна ми ...
Баща ми мн обича да казва,че е настинал ...и за мен няма такова нещо...или си болен или не...той казва,аааа вятъра ме духна...ей такива.
 ...коя група е детето

Аз не мога да пресека...никога.
Щом има алергии бих включила противоалергично и нещо за имунитет,виброцил,нещо за гърло,успех

# 505
  • Varna
Този Streptococcus pneumoniae, явно има някакъв бум в момента.Имаме роднина микробиолог, каза че от 10 секрета на нос за деня в 8 има стрептококи. Тук таме , някоя Мораксела или Стафилокок. И моята е пак със стрептококи. Бяха изчезнали по едно време. Опитвам тук със една схема хомеопатия, но нямам голяма надежда вече. Отърване няма .

# 506
Зависи кой стрептокок. Напоследък чувам за много скарлатина (стрептокок тип А).

# 507
При моето дете рефлукса го откриха преди 2 месеца на почти 4 години. С изследване с бариева каша,започнахме от там тъй като често боледува и след това дойдоха и изследванията за алергии и непоносимости. Относно кашлицата не съм забелязала да кашли и незнам дали беше от рефлукса, защото тя си беше постоянно болна.

Имам питане момичета. При някое детенце над 4 годинки да са му откривали рефлукс и от него да е идвала кашлица ?

# 508
А тя е на 6 вече но тази година ходи редовно на 4 и на 5 не е ходила на градина ,на 5 ходи 20 дена и нз вече не си ги е изболедувала явно градинските бактерии и тая година ударно едно след друго.Почнах Ксизал и Виброцил капки и инхалатора изкарах ,който от миналата година се оказва че неще да тръгне и само се надявам да не стигнем до инхалации че като им гледам цените ще ни се разминат пак планираните 2 тържества и то най вече на мен тоалета,ама ако трябва ще купуваме кво да прайм.🤣🤣.

# 509
За профилактика на стрептокок, лекар УНГ ми препоръча Омнибиотик имун Д. Давам и Резиста форте. Водят се пробиотик. И двете съдържат щамове на стрептокок. Не знам доколко действат, но при бум на скарлатина в градината, се отървахме. Та си давам в началото на пролетния сезон за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт