Боледуване на децата ни-тема 88

• 17 719
  • 783
  •   1
Отговори
# 600
So Close, ние по същия начин... Отбелязала съм в приложението за разходи, което ползвам отскоро, 1300 лв, само за миналия месец... 100% има още пропуснато, та като нищо да сме чукнали 1500 лв. За един месец... Прегледи, изследвания, лекарства, пробиотици. И като знам, че февруари отказах допълнителното здравно осигуряване от фирмата на мъжа ми, защото искаха по 800 лв на дете за една година... Че ние тези пари ги пръснахме за месец.

# 601
А при нас ръцете ги мият ,уж даже имали розов сапун и тя доволна ама да напълниш кофа с чиста вода и да миеш еми не е много хигиенично.И с болните деца е много трудно предвид че и майките работят и самотните майки са доста повече вече и нз как да не се водят болни ,но предвид че боледуват от бактерия ето дъщеря ми боледува от това ,не е хванал вирус а отит от бактерия дошла от градината ами по пътя на логиката ако се държи повече на борбата с бактериите ,може да не боледуват толкова децата.Ама на кой му пука.Трудна работа лекарствата да вървят ,от болест в болест и надежда че с порастването ще стане по лесно и рядко разболяването.

# 602
Барбалена, съчувствам и на теб... при нас здравното осигуряване за дете беше 450 лв., видяха ми се много. Голяма грешка, за 2-3 прегледа щях да ги избия...А ние всеки месец ходим по сто пъти.

МарияГ, проблемът с бактериите е, че много майки не си тестват децата или не им дават лекарства. Оставят ги сами да се справят с бактериите. Да, ама ако техните деца го карат леко (само със сопол), то други кашлят, вдигат температура и правят отити...и така едните заразяват другите до безкрай.

# 603
При нас е 60 на дете на месец. 120 плащам за двете. Не съм си и помисляла да се откажа.

# 604
Мале мале.. като ви чета за детските градини.. ама то и тук в Перник не е по-различно. Винаги има по някое кашлящо с "алергичната кашлица" и т.н и няма оправия. Даже детето ми казва в групата кой е кашлял или е имал сополи, но какво мога да направя и аз не знам. Най-много моето дете да нарочат ако почна да се разправям..
Иначе той е по-добре, гърдите са чисти, някаква настинка го е хванала каза лекарката. Този път май ще ни се размине по-тежкото боледуване пу-пу

# 605
So Close, ние по същия начин... Отбелязала съм в приложението за разходи, което ползвам отскоро, 1300 лв, само за миналия месец... 100% има още пропуснато, та като нищо да сме чукнали 1500 лв. За един месец... Прегледи, изследвания, лекарства, пробиотици. И като знам, че февруари отказах допълнителното здравно осигуряване от фирмата на мъжа ми, защото искаха по 800 лв на дете за една година... Че ние тези пари ги пръснахме за месец.

Аз плащам по около 60 лв. на месец за здравна застраховка на детето. Избили сме ги отдавна, за съжаление. Прегледите са му по 80 лв първичен, вторичен 60 лв, налагало се е по 3-4 пъти да ходим. Лекарствата също изплащат (без хранителни добавки и витамини), изследвания и т.н. Определено си заслужава.

# 606
Вчера забелязах, че има дете със сополи на детска от групата ни .
Бяха на вън да си играят.
От тази сутрин и дете със температура което вчера е било на градина.
Притеснено ми е за малкия.
Постоянно допускат болни деца в детската градина и не ги връщат да се лекуват и да отидат здрави.
Скъсах ме се да даваме пари за разболяване от детската градина.
Вече са малко съвестните родителите.

# 607
Ние сме в София сами с таткото и вече финансово ни е трудно само с неговата заплата,от друга страна трябва да ходи на частна ясла,защото няма да ни приемат в държавна,та си мисля какво ще е,сигурно даване на пари за ясла,в същото време ще е постоянно болна вкъщи,защото досега е доста болнаво дете.

# 608
Antilop, помислете за допълнително здравно осигуряване на детето или абонамент във Вела или друго място, ще ви излезе по-евтино от плащане на всеки преглед.

# 609
Ние имахме допълнително здравно 3 или 4 години. Тази година ми поискаха над 500 и ми се видяха много, при положение че миналата година сумарно сме ползвали за връщане на разходи 200 лв и изобщо нямам спомен да сме ходили някъде с картата.
Лекувам симптоматично, при нужда при личната и ако вече е зле, на частно, но засега, да чукна на дърво, не се е налагало скоро.
Но при чести посещения на специалисти си е добра възможност и със сигурност излиза по-евтино от това да плащаш сам на частно.

# 610
Antilop, помислете за допълнително здравно осигуряване на детето или абонамент във Вела или друго място, ще ви излезе по-евтино от плащане на всеки преглед.

Имаме допълнително здравно да

# 611
Ние, ако нямаме допълнително здравно, сигурно ще сме разорени. Личен лекар по ЗК нямаме в града, в който сме. Т.е. сме само по частни прегледи и болници. Отделно имам няколко лекаря, на които имам доверие, издирвам все тях, а все са платени тези, в частни болници, клиники… на фона на преглед 100+ избила съм ги няколко пъти

# 612
Точно за това и аз не виждам смисъл, винаги има хора които си ги водят недоизлекувани или болни.
1.3к такса си върви, още 500 лекарства,изследвания,прегледи и не успяване за ходене на работа, тъй като единият  от родителите е с болното дете вкъщи.
Е къде му е плюса в цялата работа, търся за нещо да се хвана....
Чакам всеки месец уж да израства...ама не се израства изобщо според мен...или поне при нас е така за съжаление..
Тровя детето,че и пари давам за да си поиграе с деца 6 дни в месеца общо...
Не знам....наистина преди години не беше такъв ад....сега нон-стоп са нови вируси всеки ден,контрол никакъв.
В частните градини пък изобщо няма такъв,всеки си ходи как иска..Свидетел съм сестрата казва на един татко:"Вашето дете много кашля вчера и онзи ден,нправо не може да спи,,,
Отговор: Тя кашля само като легне,остави детето и си тръгна"
В този момен,аз си мисля "Боже,къде си оставям детето, луда ли съм".....трагедия.
Измъчиха се децата с толкова болести.

# 613
Да, и моята е в частна ясла. Медицинския контрол е много понижен. Има 3 деца, които имат по-големи братя или сестри, явно са минали през вирусите, или просто организма им е по-устойчив. Те са редовните там, не че не се разболяват, но си ги карат леко, само сопол и кашлица , това не е достатъчно за техните родители да си ги задържат и ги водят така.
Лично съм виждала как учителката казва на таткото, детето е със сопол и то много и да не го води на другия ден, обаче на другия ден детето е пак там. Тези деца са основните разпространители на вирусите, а другите отидат за седмица и веднага се разболеят. Моята включително.

Искам да питам, тези на които децата им изкараха РСВ, как боледуват децата след вируса.  Моята е почти постоянно с кашлица.
Беше на градина една седмица и пак се разкашля. Уж от задна хрема. Нищо друго и няма. Миналия месец пак така, беше с мораксела и се разкашля. Не беше минала още остатъчната кашлица напълно и сега пак кашля...
Какво е това чудо, това дете изобщо ще спре ли да кашля се чудя.
Обясниха ми , че РСВ уврежда дроба и след него са характерни продължителни кашлици, трябвало време да се възстанови. Ама тя като ходи на ясла ... Никакъв шанс

# 614
Аз мислех,че в частните е по-голям контрол,но като се плаща явно е още по-зле Sad

Общи условия

Активация на акаунт