Боледуване на децата ни-тема 88

• 17 763
  • 783
  •   1
Отговори
# 585
Моето на едно тържество уж мн стриктни бяха ..та бели чорапи ,та цвички и накрая го гледам с носия,цветни чорапи и сандали ..а седмици тръбяха че трябва да им ги осигурим за тържеството ...

# 586
Моето дете изпусна всички събития до момента в яслата, защото все беше болен. Нито тържества, нито театър - нищо. А е голям вече и разбира. Баба Марта са я посрещали 6 деца 😀 От септември трябва да е на градина. Надявам се да поспре с това разболяване, че аман. Ама то да не е и само градината. Ето на работа идват болни със синузити, с магарешка кашлица, с температура. Буквално всеки 2ри е болен. Та сега и мен ме боли леко гърлото. А миналата седмица тъкмо ми се оправи от предишното ни боледуване и. То е ясно че после и детето ще прихване от мен, че ми е като ваденка и вечно е залепен за мен, спи до мен и тн. Няма край хора 😭😭😭

# 587
Моето на едно тържество уж мн стриктни бяха ..та бели чорапи ,та цвички и накрая го гледам с носия,цветни чорапи и сандали ..а седмици тръбяха че трябва да им ги осигурим за тържеството ...
Така ги искат облечени.
Само, че фирмата организатор щя ли да им дадат облекло сигурно носии.
То да видим как ще мине края на тази седмица дали ще се опазим здрави.

# 588
Благодаря, че питаш. Не знам как сме. Малкото имаше температура и кашлица миналият уикенд и понеделник. Оздравя, но голямото вторник се върна от училище със задух. Тъкмо се беше осеферил с вторият АБ, като болка в ухото и корем не минават вече 6 седмици нали, уж леко го болели. Кръвните нещо разбъркани, чернодробните повишени, за щитовидната също, езофили (не ми се гледа сега как точно се пише) повишени...но тово според лекаря е от първият АБ. ЦРП 47, пи втори АБ. Тъкмо го изпи и на другият ден задух и кашлица неспирна.
Та задуха със салбутамол в несвяст инхалираме, отделно един прах сутрин и вечер комбинация салбутамол с флутиказон май е..и сироп за алергии и пак казва, че му е стеснено в гърдити. Лекаря казва, че салбутамола също има такива странични действия като кашлица и чувство за стеснение когато е в повече. Опитваме се да го намалим, вече 9 дни го инхалира..Ааа и един кортикостероид на сироп давах два дни, той двукратно се дава. Според мен се зарази от малкото плюс алергията от цъфтящи, но не мога да бъда сигурна. Не знам и какво да го правя. Сатурация ок..не кашля вече..тест отново негативен, поне да беше RSV та да знам и щеше да ми е по-спокойно. Така супер много симптоми и неяснота. Не тествах малкото като кашляше и ме е яд сега.

# 589
Веднъж едно дете повърна в двора на градината, буквално в краката на дъщеря ми и бащата пак се опита да го набута. Масово ги пускат болни.
В училище е още по- зле. Там никой не следи.

# 590
При нас малкия на 3 от както тръгна ходи два дни,максимум 5 и по 2 седмици е болен.
Таксата е бомбастична и сега след Коксаки стоя 2 седмици вкъщи, тръгна понеделник от днес го боли гърлото и носа е запушен и температура,този път 2 дни ходи.....Не се издържа,обмислям да го спра,единственото е че му харесва при децата но....го тровя постоянно с лекарства и вървят хиляди на месец за ЧДГ и лекари и лаборатории...
Не искам да му отнемам играта с деца....но направо се съсипа от болести вече повече от половин година.
Не знам накъде да хвана вече...

Оплаках се

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 01:03 от Teriska

# 591
  • shumen
Това с болните деца е навсякъде.Аз съм казвала тук как са ме изнудвали в градината да го водя болен с пневмония.Тогава казах на госпожата,че педи ни праща в болница,а тя иска да го заведа на ДГ само да минело тържеството.Е,познайте дали се случи и дали не бях изкарана едва ли не лоша майка.
Лошото е,че в училище е още по-зле.Там масово си ходят кихащи и кашлящи и сеят зарази,но никои не ги връща.
Танче,аз в градината,а и сега в училище купувам черни маратонки.Обувки купих само веднъж и познай дали ги обу детето.
Мария,аз бих завела детето на пулмолог.
Рейна,да не се е появила пак астмата при твоя?
Момичета,дайте нещо ефикасно за хрема.Аз от миналата седмица още от Трявна си влача прозрачни сополи и откачам направо.Опитах какво ли не и не спират.

# 592
Да педиатър пулмолог я водя от бебе ,навремето беше моя педиатър по късно взе и специалност пулмология ,и там я водя ,понякога е много трудно с часовете ,защото бая хора чакат ,ама утре ще чакам няма начин.Иначе нз но за мен проблема с градините е много сериозен с тея бактерии ,да вируси има и ще има ,но за 6 години ,когато е в къщи тя е здрава , и не сме буквално в къщи ,ползвам градски транспорт ,аз книжка нямам, навсякъде е с мен ,кафе да изляза да пия пак съм я взимала, магазини, за мен да ходя на лекар пак е с мен ,последния път се шегувах със зъболекаря ми че ще я правим лекар и е с мен да си хареса специалност.Е няма такова разболяване като от градината.Тази година бях с нагласата че ще ходи ,да е с децата ,уж за училище да се готвим ,е не става то е болест след болест.Водят се болни деца ,самата градина бъка от бактерии ,еми сигурна съм че хигиената е под всякаква критика ,извинете ама да се мие с чиста вода не ми е сериозно ,дори в къщи ползвам препарат ,пък не сме се засипали от гости особено зимно време.Децата вънка по блузи ,и да от студ може и да не се разболееш ама да си по податлив и да ти падне имунитета пак стига и то на деца ,който и без това е разклатен от често боледуване.Нз толкова ли се промениха стандартите в образованието ,умишлено ли е ,толкова ли им тежи вече работата ,но не е реално всеки месец по 2 пъти да са с кашлици ,сополи ,температури тея деца  .Нещо куца и не е в родителите основно.И като се почне ама то видиш ли театър идвал в градината ,танци имали то детето гледало ,развивало се еми аз с парите ,който хвърлям за лекарства и изследвания в Народния театър да я водя на представления ще ми е по бюджетен вариант ,а съм от Бургас.🤣Танци си я записах ,ама то от болести не може да свари да отиде и ги отказахме.Това във връзка с коментара по горе на някой ,който също се оплакваше от градинско разболяване.

# 593
И при мен и двете са с температура, малката с 39.6, голямата с ларингит. Дано е един и същи вирус, че ако са два различни ще се гръмна вече. Днес ще водя малката лекар, гърлото е много червено, ако е поредната ангина не знам вече!

# 594
Като каза за хигиената Мария, онзи ден проведохме следния разговор с детето.
- Там (яслата) кой ти мие ръцете?
- Никой не ми ги мие.
- Миеш ли ги изобщо?
- Не си ги мия.

Нямам думи, ако е истина, понеже не знам колко мога да му имам вяра. Обичайно си казва така както е, няма още развинтено въображение, нито знае концепцията за лъжата, но все пак е на 3г.
Но!! Винаги е чист, без остатъци от храна, като го взимах на обяд се е случвало да е мокър по лицето, ръцете.

Danaeka, на мен вече 1 месец ми се запушва носа и имам малко секрети. Пръскам от време на време ксило, ако е много зле положението, но мисля да почна флуиал. Много добре повлиява детето. Има ацетилцистеин, който действа като разтваря секретите.

# 595
Дани, противоалергично

# 596
Моето вчера на 14° беше по една съвсем тънка блузка, почти без...въпреки това съм доволна,че абсолютно всеки предиобед и малко преди забиране са навън и не си дишат постоянно бацилите и тичат, скачат..Само когато вали не ги извеждат, но спре ли и са навън.

# 597
Трудно ми е да повярвам, че не си мият ръцете. Поне моето в яслата с очите си съм виждала как го нареждат на опашка за мивка, после бърсане на мокрите ръце със салфетка. В детската преди хранене със сигурност знам, че мият, виждала съм ги.
Вчера при нас беше доста хладно и духаше студено, но и нашите бяха навън в двора. Не знам дали не бих предпочела в студения вятър да са вътре обаче… вече нямам сили да боледуват повече, последния маратон от 3 месеца боледуване през седмица-две ми взе здравето, просто психически и физически нямам сили за още. Такава зима никога не сме имали.

# 598
Как така родителите не са взели детето си като е болно? Защо са го пуснали сутринта е другият въпрос? Въобще как е възможно това???

И забележете - вторник го връщат с кашлица и болки в ухото, дават Нурофен от ДГ, сряда майката казва, че "почти не кашля", защото дала чай и МариаМед, и днес познайте кой е на градина Simple Smile не кашляло вече, нямало болки, супер си било. Госпожата сви рамене, нямала право да го връща. Колежката й все още е болнични след престой в болница заради усложнения от вирус, лепнат от децата. Дори и егоизъм за собственото си здраве не проявяват, не знам....

Дани, бистър сопол си е за нещо противоалергично. Аз съм доста очарована от Аллегра.

При нас мият ръцете още от яслата, но не толкова, колкото би ми се искало, разбира се. Особено лятото бършат с мокри кърпи на двора, хрупат ябълки с ръцете, то по тях има още пясък от пясъчника, ужас е...

# 599
Вярвам, че е по-добре да са навън (дори като е студено), отколкото вътре в бациларника. Извинете ме за грубата дума, но някои ясли и градини са точно това. Затворено пространство, вируси, бактерии, държат едни и същи играчки, кихат, заразяват се. Ако детето е облечено добре, с хубаво яке, шапка (за да пази ушите), по-добре навън.

thedoors, разбирам те идеално. И аз се чувствам така, смазана от боледувания - на детето и мои. Пожелавам ти този омагьосан кръг да спре.

Рейна, а днес как сте? И аз мисля, че голямото се е заразило от малкото. Като добавим и алергията от цъфтящи, лигавицата е силно раздразнена. Аз бих продължила инхалации + противоалергично обезателно.

Моето е на ясла и силно се надявам да боледува по-малко вече...миналия месец платих близо 1000 лв. за само 6 посещения. Като добавим и разходите за лекарства, лекари и изследвания, сме на огромен минус от ходенето.

Общи условия

Активация на акаунт