Боледуване на децата ни-тема 88

• 17 707
  • 783
  •   1
Отговори
# 645
Ами аз като спрях да си спирам детето си за всеки сопол, нещата станаха по-добре. Ако ще да ме заклеймите тук. Но това е опита и на други майки. Разбира се, ако му тече до устата не го пускам. Но ако издухва само вечер и сутрин, ходи. И с капки също ходи. А преди го спирах, слагах капки 10 дена, пусках го и след 3 дена същата работа. Тук говоря специално за хрема, а не за кашлица и температура. Там е ясно.

Като пак пояснявам, не го пускам с много силна хрема никога. Февруари го бях спряла, защото беше със силна хрема.
Просто аз търся начини да оправя него, а не да обвинявам другите майки. И който ме знае и чете тук от години пиша, не не е розово положението и при нас. Но не спирам да се боря. Подложих го и на операция за третта сливица след мъки 3 години.
Давам един продукт от два месеца и мисля, че съм доволна. Да чукам на дърво.
Отделно постоянно сме навън, гледам да се храни добре, да има физическа активност. Тези неща също са важни. Каквото мога правя.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 10:32 от toni1189

# 646
Yuzlem, съжалявам за това, през което сте минали. Не мога да помогна със съвет, но щом няма добър лекар в града ви, може да направите онлайн консултация, да опишете всичко, че детето е повръщало, че е спало повече, да прикачите снимка от скенера и да получите по-адекватни съвети. А те рентген ли му направиха или скенер? Има разлика и доколкото съм чела, в такива случаи е добре да се направи скенер, а не рентген. Мисля, че е доста важна подробност, поправете ме, ако греша.

# 647
Позволете да не се съглася за сополите. Да, едно е да имаш прозрачен сопол зарази никнещ зъб или алергия или дори след боледуване, нещо остатъчно, друго е дете с масово размножена бактерия в носа, кихане и кашлица да стои до детето ми и да го заразява. Детето ми тръгна на ясла на 1 година и 7 месеца и се поболя от кашлици и сополи, преди това го водех къде ли не, но навън, с други деца, не се разболя нито веднъж. И докато при едни бактерията не води до усложнения, други страдат много, лежат по болници и развиват бронхит или отити...

# 648
Аз това се опитвам да обясня, ама никой не чете. В яслата са така децата. И моето дете беше така в яслата - боледуваше нон стоп. И има преносители, които не знаят, че заразяват детето ви. Извинете. И аз обвинявах другите, ама проблема си беше в моето дете, че всеки вирус лепва и от там бактериите му се размножават.
И аз съм искала майките да си капят капки на децата, ама това не е мое решение, а тяхно.
Отделно, че цветя на сопола няма толквоа значение. Зелените сополи може да са от вирус, белите кръвни тела се борят с инфекцията и се оцветяват в зелено.
Моето дете с прозрачен сопол е имало стафилокок. Ама какво, прозрачните не плашат и няма проблем. И пак казвам, повечето бактерии не се лепват. Лепваме вирус и от там те се размножават.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 11:56 от toni1189

# 649
О, и прозрачния сопол може да е опасен, и дори по-опасен от зелен сопол. Примерно при някои деца в групата на детето РСВ започна с прозрачен сопол, а са най-заразни именно първите дни. Някои деца от групата за 24часа направиха пневмония от прозрачния сопол. Бактериите се предават по-трудно и в по-близък контакт. Големият ми син с месеци беше със зелен сопол, никой вкъщи не се зарази, нито приятелите му. Какво ли не слагахме за да го оправим, 10 дни АБ капки, синулан, синупрет и като спрем капките пак отначало. Накрая се оправи с омнибиотик имун Д., може и съвпадение да е било, но още си го пие, от януари насам. Та малкият не се зарази от батко си, като му е ял дори от храната, пил му е от чашата, гушкали са се и тн., но РСВ от прозрачния сопол го лепна и пи антибиотик тогава.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 12:18 от sweet_memory

# 650
Който не иска детето му да е изложено на риск от болести, изобщо да не го праща на ясла и градина,аз съм на този принцип.Изобщо не разчитам на човешката съвест и на това,че аз няма да го пусна да пръска бацили,не мога да очаквам всеки да прави така.Казвам го като човек с много боледуващо дете още преди да е тръгнало на ясла

# 651
Вижте, мислете го както искате. В края на деня си остава ваш проблем. Работете над себе си. Това важи за всичко между другото. Казвам го като майка, чийто дете се спука от боледуване. Човек може да поеме отговорност, а не да обвинява другите.

# 652
Момичета, успокойте се. Три деца имам. До сега не съм хванала никаква точна система- кой, кога, къде и как. Ето онзи ден, номер 2 пътува 3 часа с кола заедно с братовчедка си, която има 38 градуса. Еми не хванахме нищо. Друг път, ние сме били зле, а останалите деца в градината не са се разболели. На ясла обаче не съм ги пращала. Там вече не знам как в.

# 653
Да и аз така правя разболясе миналата година ,оправисе отиде пак се разболя и пак лечение и на 3 разболяване я спрях ,това е немога да спра болните да ходят има родители налага се ,все пак разбирам като си сама майка няма как да не работиш ,все пак трябва и да ядете с това дете ,да имате ток ,вода и детето и болно ходи ,ние сме с 1 заплата ама нямаме квартира ,кредит за жилище или подобно и се справяме ,не се купуват маркови дрехи или скъпа козметика ,ама се примирих поне да е в къщи и по дълго време да е здрава.Но ако си с една заплата и квартира няма как ясно е и работят и двамата и ходи болно.Затова като моето се лекува трудно и е все болно аз си го държа в къщи поне да разреди боледуванията ,то неможе и без хич де ама 1 месец да е болна ,2 да е здрава пак е нещо ,да не е в месеца по 2 пъти болна от различно нещо.Чувала съм и коментари ама то заемало място в градината ,ами заема ако закона не ме задължава да я запиша на 4 аз няма да я запиша и няма да заема място.Такаче неможе да се търси вина само в родителите.Едвали някой е много радостен от това детето му е да вечно със сопол или кашлици и болно и да е в градината ,да има и такива родители ,то болно тя на кафе ,ама почвам и да ги разбирам ами и аз съм човек ,от сутринта вече и кръвно взех да вдигам буквално с едни тъпи букви ,който реве и пише и само се мотае еми има дни и аз искам дори  седмична градина да върнат.🤣То няма как всеки да е с едно мнение и трябва все златната среда да се търси.То понякога и лекарите не са адекватни ти го водиш те не го лекуват правилно ,ами има и хора немогат да отделят крупни суми за 4 мнения ,за 5 лаборатории,пък да не говорим че и има места в ,който няма ,еми можем ли за всеки сопол да пътуваме до София .

# 654
Вижте, мислете го както искате. В края на деня си остава ваш проблем. Работете над себе си. Това важи за всичко между другото. Казвам го като майка, чийто дете се спука от боледуване. Човек може да поеме отговорност, а не да обвинява другите.

Поемането на отговорност следва да е двупосочно. Аз поемам за своето, но защо другите не поемат? В една ясла наблизо имаше практика на 3 месеца обезателно да се взима носен секрет на всяко дете. Съответно тези, които имаха бактерия, я лекуваха. Рядко отсъстваха децата там.

# 655
Моята падна лятото от една катерушка,но тя беше в безсъние за малко.Скенера излезе чист,но почна да повръща лежахме три дена и после пи някакви лекарства,но не помня какви.

# 656
Ама тя бактерията няма убиване, не знам защо не го разбирате. Тя ЖИВЕЕ в нас, обитава носоглътката. С АБ капките се намаля популацията и после старата песен на нов глас. Първо ттябва да осъзнаете това и след това вече ще гледате по друг начин.

# 657
Точно така, трябва да се вдигне имунитета на детето, за да не се развива отново и отново бактерия. Даже в някои случаи постоянното слагане на антибиотични капки повече вреди отколкото да помага.

# 658
Yuzlem, съжалявам за това, през което сте минали. Не мога да помогна със съвет, но щом няма добър лекар в града ви, може да направите онлайн консултация, да опишете всичко, че детето е повръщало, че е спало повече, да прикачите снимка от скенера и да получите по-адекватни съвети. А те рентген ли му направиха или скенер? Има разлика и доколкото съм чела, в такива случаи е добре да се направи скенер, а не рентген. Мисля, че е доста важна подробност, поправете ме, ако греша.
Скенер на глава е направен,чист е според двама неврохирурзи и един образен диагностик,но все пак съм ужасена за по нататъчни последствия минали са 5дена от които не е повръщал,изглежда и се държи като себе си,но сме изписани буквално без лекарства и препоръки,даже епикризата и документацията щели да пратят по пощата,защото дослктора влезнал в операция и не се знаеше кога ще изчезне и сестрата буквално ни каза да си тръгнем.Мерките които съм взела без тв и светлина са от това което знам аз самата.Падали са и преди но никога не са повръщали,та затова съм притеснене,то си имаше леко сътресение това го знам,но лекарите толкова бяха спокойни а аз не мога някяк

# 659
Yuzlem, според мен си струва да отидете до населено място с по-добри специалисти, да се повтори скенера и да се вземат мерки ако е необходимо.
Не знам от къде сте, но аз бих запалила към София, въпреки че е буквално на другия край на България.

Общи условия

Активация на акаунт