Боледуване на децата ни-тема 88

• 17 709
  • 783
  •   1
Отговори
# 630
Метапневмовируса е с такива симптоми (освен всички стандартни - много кашляне и задух). Онзиден педиатърката каза, че след гриповете и РСВто, сега това идвало “на мода”… човек да се чуди чай ли да пие или да се обеси
Ко речи 😂 мале какви са тези вируси!

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 23:27 от Рейна

# 631
От вчера се наливам със сок и водка и ми е по-добее. Дано свърши вече този сезон с вируси. Аз лично се спиртосах, за дя изтребя поне при мен бактериите 😁😁

Изпокарах се с майките в яслата ни. Писах им, че моят 3 пъти в 3 поредни месеца се заразява в яслата от бактерия. Те настояват, че стерилен нос нямало, нормално било бактерия да имат и да текат сополи...

# 632
  • shumen
Аз пак казвам това с болните деца е навсякъде.Няма контрол и това си е.Мен са ме изнудвали самите учителки да го водя болен,но никога не съм се съгласявала.При нас винаги са се водили болни деца също и съм казвала и как една майка сутринта сама казва дадох за Т и го пускам и ако има нещо ми се обадете.Но като и се обадят казва а не мога да го взема,че съм на работа.Моя и варицела,и ангина и Ковид,абе всичко де що минеше го лепеше и ни заразяваше всички вкъщи.
При моя знам,че в градината си миеха ръцете.Но в училище сега не съм сигурна дали се сещат сами.
Ваня,не е РСВ според мен щом сваля от Панадол.Моя го позитивира на 5 ден теста,но аз късно го направих.
Бръм и останалите благодаря.Ще си взема Ксизал утре и дано най-после спре тоя нос,че ми писна вече.

# 633
Сега ще ходим на лекар. Аз мисла, че.може и да е недоизлекувано това. Преди  седмици беше със сополи и ушите я заболяха. Тогава само капки им капахме на ушите до преди седмица. Та ще видим сега какво ще каже докторката.

# 634
И аз като моето дете беше в яслата бях така. Вече е в трета група и да, стерилен нос няма. Има деца, които може да са преносители на мораксела примерно, но до там. Без симптоми, без оплаквания. Разбира се, че на чист нос няма да им сложат нищо.
Отделно, повечето бактерии си ги носим ч, а не ги “лепим” от някой друг. Като мине вирус и те се раЗмножават.
Казвам го от позицията на майка, чието дете е ходили само 40 дена на ясла за 7-8 месеца. Но с опита стигнах до това заключение спец за бактериите.
Ето, аз Януари донесох в нас Грип А, но не се разболях. Бях само преносител. На работа имаше болни, в групата вДГ не. Детето ми се разболя. Така че и преносители има.
Няма стерилни носове, няма стерилни градини, ясли и т.н. Трябва да се работи върху децата- как да са по устойчиви.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 07:36 от toni1189

# 635
Това сме го писали много пъти. Не виждам смисъл да се ядосвате. Голямото нон стоп беше боло, но не съм обвинявала другите майки. Просто организъм и други фактори за които аз не знаех. Не може да очаквате от майки чийто деца карат вирус с едни сополи да им пускат секрети, да им капят капки и дават лекарства. Защо да го правят? Имат ли гаранция, че ако го правят вашето дете няма да боледува? Тези дето ги водят с кашлици си знаят ситуацията, вие не. Не знаете през какво минават. Изключвам такива, които си оставят детето и отиват на кафе. И все пак за едно дете е по-добре да е сред деца. Аз съм само против когато детето не му е добре и не може да диша, има температупа..заради самото дете, и тук все пак не се знае каква е ситуацията. В много къщи има насилие (и от майки) и за децата е по-добре да са на градина. И още куп ситуации.

# 636
Е, така е. Общо достъпна информация е че носа, гърлото, чревния тракт, впо и други си имат собствена микрофлора. Въпроса е че когато има растеж на някоя от популациите - сиреч гноен сопол, не е редно детето да обикаля и пръска зарази. Още повече при по-малките, не им ли е жал цял ден детето да е със запушен нос или да му се стича и то да бърше с ръкава?
Ето тази сутрин оставих моя и се засякох с една майка - и тя и детето кашлят и с променени гласове.
Разбирам че на запад сопол и кашлица не са "болести", но за мен това е безотговорно. Едни минават леко с хрема и кашлица, а други в болница. Зимата като влезнахме в болница ги питах има ли други болни в групата, никой не отговори. Ни лук ял, ни лук мирисал. А иначе групата почти празна. Честно, не мога да си представя как работата ми е по-важна от детето ми. Дори да съм на супер отговорна позиция.

# 637
Според мен го има и друго,не всяко дете боледува тежко или твърде често и с усложнения и родителите се нагаждат спрямо ситуацията си мисля.

Също така има хора на които има някоя баба или дядо,които да удрят по едно рамо в отглеждането и такива,които нямат помощ и понякога става сложна организацията.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 09:51 от Antilop_9723

# 638
Дъщеря ми го кара в момента този метапневмо вирус, правиха тест комбиниран и това излезе, не започна с висока темп., на втори трети ден вдигна до 39, но се повлия от Панадол, кашлицата обаче беше свирепа, ходих всеки ден да я слушат. После започна и хрема, 7 дни по късно кашля по рядко и видимо е по добре....
Но това го изкара по зле и от грип б през януари, лекарите казаха че за този вирус е характерна продължителна кашлица и да имаме търпение.....

# 639
Отново, никой не говори, че трябва да се капят капки в носове без сополи, голяма част от бактериите са си обитатели, така е.
Говори се за деца със зелени сополи. Дете със зелени сополи и кашлица (разбира се изключваме алергични, остатъчни и тн) няма място в градината, пък ако ще и да не и е удобно на майка му.
Това са малки деца, при тях бързо се разпространява всичко. При едното ще е зелен сопол, при другото може да стане пневмония. Пак ще разкажа че в групата като се разпространи РСВ едно от децата беше на кислород в болница. Какво и е било пък на неговата майка, дали е и било "удобно"....
Който иска да си лекува детето, който иска да си го държи със сополите, това е личен избор и разбирания, но нека да е вкъщи, а не при останалите.
Болно дете няма място в градината, това е. Трябва , полезно е децата да са сред деца, но на първо място е здравето

# 640
Това дете със зеленият сопол обаче ако е жизнено какво да прави вкъщи? И да, моето ще стигне до усложнения най-вероятно, но си е наш проблем. Няма смисъл да тъсите вината в други майки.

# 641
Сериозно ли Simple Smile
Няма смисъл от повече коментари.
Вашето ако стигне до усложнения си е ваш проблем, но моето ако стигне до усложнения защото се е заразило от вашето вече е мой проблем.
Както и да е, няма да стигнем до консенсус, то е ясно.
Последно добавям, че това е чист егоизъм, не ме интересува какво ще стане с другите деца, важното е на моето да му е добре (всеки си преценя кое е добре и кое не)
Това дете със зеленият сопол обаче ако е жизнено какво да прави вкъщи? И да, моето ще стигне до усложнения най-вероятно, но си е наш проблем. Няма смисъл да тъсите вината в други майки.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 10:04 от Flower90

# 642
Не съм съгласна, ако не социална отговорност, то отговорност към детето. Зеления сопол всеки момент може да прерастне в синузит, отит и какво ли още не. Ако се налага лечение, промивки, инхалации няколко пъти на ден кога се правят?
Пълно безхаберие.

# 643

Къде да се търси вината тогава за безотговорното поведение на родителите.
В университета имах колежка с дете на 3 г,звънят и от градината да и кажат,че детето и е с температура, ние сме на кафе целия курс,тя затваря и казва.
"Да бе сега ще я взема,аз даже в нас не съм готвила, ми ще я взема в 17ч това е".
Още нямах деца,но бях потресена.
Къде да се търси отговорност, докато всеки си гледа собствения г....з и не му е жал за другите деца,така ще бъде!
Няма оправдания, болно дете да се води на градина това е,но то всеки си плаща с лихвите един ден!

Извинявам се, излязохме от темата.... Off topic

# 644
Здравейте мили родители.Знам че темата не е за тука,но ви чета отдавна и бих искала вашето мнение.
Синът ми който е на 2г9м пада от дивана пред очите на баща си и брат си който се е опитал да го хване от крака,но не успява и затова удара идва директно към главата.Поплака си,не изгуби съзнание,но стана вял и отпуснат,стана към 14часа,време му беше за сън и заспа.Ние се уплашихме и директно към смешното,там го събудиха,но той си беше сънлив и ревлив,направиха му скенера по време на скенера спеше-чист беше според лекаря скенерът,не показваше нищо притеснително.Прибрахме се, оставихме го да спи.Събудих го след 3часа,повърна веднъж вкъщи,още два пъти при повторното ни отиване към смешното,поисках наблюдение и защото нямахме неврохирург във нашия град със 300зора ни пратиха във Пещерско шосе,Пловдив,-те не искаха да ни приемат.Приеха ни,даже преглед не му направиха на детето,само моята амамнеза и скенерът който носихме.Сложиха му система със Зофран и това беше.Детето не е повръщало от вечерта на падането,изписаха ни без никаква препоръка,лекарства или насоки.За отношението и мръсотията във неврохирургията няма до коментирам,това е за съжаление.Синът ми изглежда добре,държи се нормално,опитвам се да е в покой но той е диване просто,скача,тича,само не му позволявам да гледа телевизия или телефон и го пазя от пряка слънчева светлина,поне препоръките на нашата педиатърка беше така,тя беше изучена как са ни пуснали толкова рано при паднало и повърнало дете?Знам че стана дълго но какво да очаквам като последици,ние ще си вземем час от невролог разбира се,но има ли майки които да са преминали от нещо подобно?Благодаря ви от сега.

Общи условия

Активация на акаунт