Боледуване на децата ни-тема 88

• 17 712
  • 783
  •   1
Отговори
# 615
Моите и двете след РСВ бяха с много обилни сополи. Подкашляха седмица след боледуването, сякаш събираха храчка, но много, много рядко. Лекувани са само с инхалации (едното пулмикорт, другото пулмикорт и вентолин).
Голямата беше с адските жълто-зелени обилни сополи, изписаха й Моксифлоксан без изследване. Малкото беше с белезникави, които се стичаха в гърлото и отделно много хъркаше и трудно спеше, изписаха Тобрадекс. Отново без изследване на секрет. Нямало смисъл. Честно казано толкова съм уморена, че вече не разсъждавам ок ли е това, ок ли е капя капки за очи в носове… факт е, че помогнаха и май това ми е достатъчно.

# 616
А след това боледували ли са?
Моята го изкара февруари и това вече и е второ боледуване след РСВ. Все с кашлици.
Преди кашлицата и минаваше за седмица и забравихме, а сега влачи супер много време.
Моите и двете след РСВ бяха с много обилни сополи. Подкашляха седмица след боледуването, сякаш събираха храчка, но много, много рядко. Лекувани са само с инхалации (едното пулмикорт, другото пулмикорт и вентолин).
Голямата беше с адските жълто-зелени обилни сополи, изписаха й Моксифлоксан без изследване. Малкото беше с белезникави, които се стичаха в гърлото и отделно много хъркаше и трудно спеше, изписаха Тобрадекс. Отново без изследване на секрет. Нямало смисъл. Честно казано толкова съм уморена, че вече не разсъждавам ок ли е това, ок ли е капя капки за очи в носове… факт е, че помогнаха и май това ми е достатъчно.

# 617
the doors, били са с бактерия най-вероятно, след като са се повлияли от капките. Обаче е хубаво все пак микробиология, аз поне винаги правя при упорити сополи. Моят след РСВ вирус кашляше поне седмица, ходи на ясла 2-3 дни и лепна нов вирус и така...Като цяло РСВ е ужасен.

Частните са все по-зле откъм филтър. На мен ми идваше да отпиша моето дете от частната. За 2 месеца е ходил по 5, максимум 6 пъти на месец. Реално плащаме 2000 лева за 10 дни общо. Така излиза. Обаче догодина ще получи точка за градина и най-вероятно ще го приемат в държавна. Та, реших да го оставя. А и много е свикнал с персонала и децата, все пак едно е да са 2 жени на 10 деца....В държавните е 1 жена на 25 деца...

# 618
Май единствено е оферта да се запише детето в частна,даваща точка.Пак ще търся такива,ясно ми е,че едва ли ще посещава много.

# 619
Хора,теста за рсв на кой ден хваща? Малката я взех с 39 градуса от градина...

# 620
При мен показа на 2 ден някъде.

# 621
Тук, при нас в провинцията хигиената е много висока. Мият си ръцете поне по 5 пъти на ден, като първото измиване е сутринта от вратата на мивката буквално. Мият им ръцете и лицето.
В яслената му група пък прекаляваха с дезинфекцията. Миришеше още отвън.

Иначе моето дете е с температура от днес. Дадох Нурофен и въпреки него вдига до 38 и пак сваля и така. Няма други неразположения. Еб@ти вируса.

# 622
Ваня, при нас дребното две нощи беше неспокойно, предполагахме, че се разболява и на третия ден сутринта вече видимо болен, тестът позитивира. Но пък и двамата не почна с висока температура

# 623
Момичета не знам дали е за тук, понеже малкия е на 11 месеца. Исках да попитам някоя мама да се е сблъсквала с сегашния върлуващ вирус. Температура, хрема, кашлица и възпалени очи. В Понеделник го заведох на преглед след 2 сериозни изкашляния обаче личната му каза, че е задна хрема. На следващия ден директно го заведох на второ мнение и в момента е на инхалации и сироп. Беше му леко зачервено гърло, няма хрипове и ни извика днес. От вчера започна едното око да има гурли след сън, помислих си че отново ми се е запушило слузното каналче понеже се е случвало вече, обаче днес и другото почна. На прегледа днес гърлото му не зачервено вече, но каза, че са му възпалени очите и това било сега вируса. Изписа му капли за очите обаче с това възпаление не съм се сблъсквала до сега и съм малко стресната (понеже ми е първо дете)

# 624
Да, и моята е в частна ясла. Медицинския контрол е много понижен. Има 3 деца, които имат по-големи братя или сестри, явно са минали през вирусите, или просто организма им е по-устойчив. Те са редовните там, не че не се разболяват, но си ги карат леко, само сопол и кашлица , това не е достатъчно за техните родители да си ги задържат и ги водят така.
Лично съм виждала как учителката казва на таткото, детето е със сопол и то много и да не го води на другия ден, обаче на другия ден детето е пак там. Тези деца са основните разпространители на вирусите, а другите отидат за седмица и веднага се разболеят. Моята включително.

Искам да питам, тези на които децата им изкараха РСВ, как боледуват децата след вируса.  Моята е почти постоянно с кашлица.
Беше на градина една седмица и пак се разкашля. Уж от задна хрема. Нищо друго и няма. Миналия месец пак така, беше с мораксела и се разкашля. Не беше минала още остатъчната кашлица напълно и сега пак кашля...
Какво е това чудо, това дете изобщо ще спре ли да кашля се чудя.
Обясниха ми , че РСВ уврежда дроба и след него са характерни продължителни кашлици, трябвало време да се възстанови. Ама тя като ходи на ясла ... Никакъв шанс
Да ви кажа много деца ходят с остатъчна калица, твоето явно също.. На мен не ми пречи.
So close оказа се, че имало някакъв нов вирус със задух.
В съседна група още едно дете на позната е било на салбутамол 10 дни за първи път в живота си, имало е като моите деца неспирна кашлица повече от ден. Отделно на това дете, сестрата имала приятелка която е на 14 и е в болница със задух от нищото и на кислород. Лекарите казали в болницата, че имало такъв вирус в момента.

# 625
Чудни вируси...
Аз не мисля, че е с РСВ, защото той е дълъг инкубационен период, а тя предните 2 седмици не беше на градина, времето беше отврат и бяха основно с баба си вкъщи.
Гърло я боли, отпаднало и е, покашля чат пат. Температурата свали на 2рия час от панадола 🤣

# 626
Метапневмовируса е с такива симптоми (освен всички стандартни - много кашляне и задух). Онзиден педиатърката каза, че след гриповете и РСВто, сега това идвало “на мода”… човек да се чуди чай ли да пие или да се обеси

# 627
Този сякаш не го бях чувала...май и тест няма. А нещо интересно за този вирус каза ли?

# 628
рРейна, къде съм споменала остатъчна кашлица.
Естествено, че е ок да ходи с остатъчна кашлица, колко месеца да си държиш вкъщи детето, защото се изкашля по три пъти на ден.
Много добре се разбира кое е остатъчна кашлица и кое не, в случая говоря, че се водят деца със зелени сополи и кашлица, която очевидно не е остатъчна, щом самата учителка го казва.

# 629
Метапневмовируса е с такива симптоми (освен всички стандартни - много кашляне и задух). Онзиден педиатърката каза, че след гриповете и РСВто, сега това идвало “на мода”… човек да се чуди чай ли да пие или да се обеси
Чай 😁😁, водка звучи по-добре в моите уши.
Честно казано полза от тестове (освен за грип, където си има противовирусен препарат ), не виждам.
Не знам колко вируса минаха тази година през "нас".

Общи условия

Активация на акаунт