Боледуване на децата ни-тема 88

• 17 678
  • 783
  •   1
Отговори
# 690
Yuzlem91, аз на Ваше място бих докарала детето до Пловдив / София (което е по-близо и удобно) за консултация и нов скенер. Само така ще спя спокойно и ще спря да треперя около детето. Страх лозе пази. Доверете се на инстинкта си.

# 691
Сигурно и моята позната, чието дете беше със сепсис и стигна до сърдечна операция, заради сопол от яслата, потвърдено от 20 лекари, трябва да си нагласи чакрите, да бъде търпелива и толерантна към простотията..

Аз отказвам да бъда толерантна към нагли, безпардонни хора, които са донори на материал, уж много грижовни родители, на които грам не им пука за собствените им деца и както ги хвърлят болни по ясли и градини, така им пускат телевизор, дават телефон и с две думи ги превръщат сами в някакви амеби, които утре ще правят същото с техните деца.
И не ми говорете за безсимптомно носителство, бактерии, които винаги са там и прочие. Говорим за абсолютно умишлено и целенасочено водене на откровено БОЛНИ деца. Дъщеря ми за толкова време нито веднъж не е имала какъвто и да е симптом когато е здрава. Сополите, раздиращата кашлица, температурата са симптоми, че има възпалителни процеси в организма. Това не е здраво.
Айде вече стига с тая толерантност да си пазим здравите деца, че да може болните да сеят бацила. Сигурно и госпожата на дъщеря ми, дето беше в болница преди няколко дни, след заразяване от градината, трябва да работи за баланса и енергиите си, нали?! А и върху имунитета. Нищо че и перфектен спортист да си, ако прекараш 9 часа със заразноболен, шансът да окапеш е огромен.
Като се подхване тая тема и паля.

Мирра, да, може да заразен преди да прояви симптоми. В сряда бях с колежки на ресторант, в четвъртък едната с температура и гърло. Виновна ли е, че е дошла? Не! Имало ли е как да знае? Не! Ако беше дошла с температура и гърло на ресторант, щеше ли да е безотговорно? Да! Схващаш ли разликата или да обясня по-бавно??

Юзлем, отидете в понеделник до някой читав невролог в София, ей така да си направите една справка и застраховка. Може нищо да му няма, ама след заспиване и повръщане, не бих могла да седя мирно аз.

# 692
Не знам за вас,но аз имам много спомени как родителите ми ме пращаха едно време на детска градина с лекарствата, после и на училище.Не ми казвайте,че съм единствена...С това не искам да кажа,че аз ще го правя с моето дете.

Лекари,които уж са много за пример в професията си също си изпращат децата като им дават Нурофен сутринта...Нека не генерализираме така на едро,че понякога тези,които на вид са много примерни, всъщност изобщо не са.

# 693
Да да, как пък ни веднъж не се заразихме от някой безсимптомен преносител, всеки път от кашлящи и сополиви ни се случва!

# 694
То едно време хора и кучета тричаха, осоляваха бебета и захранваха със сокче на 3 месеца, но сега тези неща не ги правим, та не е много за сравнение. Едно време и детската смъртност е била доста по-висока от сега, да не го забравяме!

# 695
  • shumen
Това с безотговорните родители го има навсякъде.Аз лично не знам колко трябва да си непукист,за да пуснеш детето болно на градина.Аз съм казвала тук как самата майка го води с Т сутринта и казва,че му е дала Нурофен на госпожата и сестрата.Е,тогава аз побеснях и подпалих и се скарахме с госпожата и сестрата защо вземат видимо болно дете,но те ми отговориха,че нямат нищо черно на бяло,а и да имат като го върнат с бележка,че е здраво нищо не могат да направят.Затова тогава аз спрях моето за по дълъг период,за да е здраво,но щом се върна и след седмица пак се започна.
Юзлем,аз не бих траела и бих го завела на още едно мнение и нов скенер.
Ваня,как е малечка?Какво излезе при нея на теста?
При мен тоя прозрачен сопол продължава още и е като желе.Подивях вече направо.То не стига и сопола,а и ме боли и кръста и съм схваната.Дано до Понеделник съм добре и на работа,че ми писна вече.

# 696
Danaeka, какво ти има на кръста, да нямаш дископатия например? Мажи се с нещо, дано ти облекчи. Освен сопола няма друго, нали? Бързо да минава.

Знаете ли колко време след спиране на аб капки мога са пусна микробиология на носа да видя дали съм премахнала бактерията?

# 697
  • shumen
So close,с дископатия съм и смачкани и изкривени прешлени от работа.То сега като ходихме на Трявна и аз правих нагревки и ме беше пооблекчило,но се върнахме и пак започна да ме боли и се схванах.Сега пих един Диклопрам и дано ме отпусне.
За бактерията трябва да са минали поне 7 дни без АБ капки.

# 698
Моето дете от днес е със сополи и накашля. В групата имаше няколко кашлящи, но сигурно ще да го е хвнанал от някой безсимптомен. Wink
Шегата на страна, изкара 4 седмици здрав, което е рекорд, но едната от тях не е ходил заради ваканцията.

# 699
То едно време хора и кучета тричаха, осоляваха бебета и захранваха със сокче на 3 месеца, но сега тези неща не ги правим, та не е много за сравнение. Едно време и детската смъртност е била доста по-висока от сега, да не го забравяме!

Едно време високата смъртност при децата е била поради липса на антибиотици и ваксини. Няма как да се сравнява.
Аз винаги се чудя как по белия свят и в много по-развити държави, си пускат децата с кашлица и сополи, както и с антибиотик на градина.
Там на хората им се налага така да правят, нямат толкова дълго майчинство, никой в градината не връща дете, заради сополи, работят си хората...
А най-интересно от всичко ми е това, че с деца на еднаква възраст, моето беше изпил пет антибиотика, а на познати в чужбина николко. За антибиотични капки и сиропи за кашлица, пък съвсем. Там такива лекарства на малки деца не дават. Което мен ме навежда на мисълта, че ние тук нещо не правим както трябва.
Много ги пазим ли, много ги лекуваме с цяла торба лекарства за всеки вирус ли, не знам каква е причината и откъде е разликата, със сигурност нашите вируси не са по-различни от техните.

# 700
Моите деца са вече на 5г., 2-ра група и аз още не мога да се върна на работа, защото изкарват макс 2 седмици на градина и то рядко. И любимото ми е някоя майка като ми каже "Щом можете да си го позволите".. Ами не, не можем, но нямаме избор. На мъжа ми заплатата със сигурност не стига да се издържа 4-членно семейство спокойно и само ние си знаем как се справяме. Но просто не разбирам как да си пусна детето болно на градина, да знам, че там му е лошо и е само и няма кой да му обърне внимание. Дори като са само с прозрачни сополи не ми е спокойно да знам, че ще легне на обяд, ще се върти и няма да може да спи със запушен нос. Случвало се е да ги взема следобяд и едната ми дъщеря да е с 39 градуса и на никой да не му е направило впечатление, че детето не е добре.
Явно, че болни деца винаги са се водили и че продължават да се водят на градина. Опитвам се да променя моето виждане, защото не мога да променя останалите родители. Гледам да не се впрягам много за сополите и всеки път да се надявам, че наистина ще са само сополи, без усложнения. Дори и да се пускат секрети профилактично, колко родители са склонни да слагат АБ капки на децата ако нямат симптоми. Аз честно казано, доста ще се замисля..

# 701
Роман мога да напиша за прехвалената чужбина. Точно там ми дадоха преглед при личен лекар след почти три седмици от обаждането ми, защото детето не било спешно понеже било болно от месец. А той беше с пневмония и Ковид. А в спешното ми дадоха спрей за гърло, той кашляше денонощно.
На нас в България не ни изписват антибиотик за всяко разболяване. Напротив, изписват когато е необходим.

# 702
Моето дете не е вдигало повече Т. Гласът му леко гъгне. Леко му е запушен носът. Кашлица няма. Педиатърката изписа Бисептол и от вчера го давам. Друго нищо не изписа.
Освен него, давам и имуностимулат Респистим. 1 месец го пие. Два пъти се е разболял, но до кой знае какви усложнения не е стигал. Мога да кажа, че намерих продукт, от който съм доволна и виждам осезаема разлика в разболяванията му.

П.с В чужнина братовчедка ми беше с недоказана пневмония, но не можеше да диша от кашлица и спеше и стоеше седнала. Ходи на преглед (Англия) и и казаха да пие витамини. Grinning След 10 дни мъки (изглеждаше ужасно) ми се обади и казах да си намери нелегално АБ, пулмикорт и вентолин. За 5 дни беше пушка.

# 703
Роман мога да напиша за прехвалената чужбина. Точно там ми дадоха преглед при личен лекар след почти три седмици от обаждането ми, защото детето не било спешно понеже било болно от месец. А той беше с пневмония и Ковид. А в спешното ми дадоха спрей за гърло, той кашляше денонощно.
На нас в България не ни изписват антибиотик за всяко разболяване. Напротив, изписват когато е необходим.

Не съм съгласна с последното изречение особено в провинцията и как лекарите лекуват там с тежката артилерия от самото начало.Там битува разбирането,че три дни температура и трябва да се включи АБ.

# 704
Дъщеря ми пак е лепнала нещо. Засега е бистър сопол, киха на моменти. Снощи й направих топла вана, пръсках грип стоп и дадох черен бъз. Днес сутринта пръсках грип стоп, дадох черен бъз, витамин Д и Ксизал.
Нещо друго сещате ли се да взема, за да го пресека?

Общи условия

Активация на акаунт