Боледуване на децата ни-тема 88

• 17 694
  • 783
  •   1
Отговори
# 675
Много интересна тема се получи ,някой казват моето ходи на градина и е болно все пък аз трябва да работя.То се заразява от другите ,как аз да работя ,като все е болно.Ами по пътя на логиката и тези родители с болните деца си казват същото ,аз трябва да работя кво да направя че пак е болно на кой да го оставя, бабите работят до 65 ,дядовците до 67, те докато се пенсионират то ще стане за женене това дете.Според мен това се има предвид да се поеме отговорност всеки за себе си ,аз съм от родителите ,който пускат детето си по принуда на градина ,заради закона ,защото поех отговорност 5 години да я гледам и да е здрава ,но пак казвам не ни се налагаше толкова винаги сме имали ядене и ток ,да нямаме пари за почивка от 2 години еми не стигат да отделим ,нямам за да си купя 4 чанти имам 2 ,нямам да ядем вечер на заведие ,готвя в нас, аз самата изтрещявам ,немога чисто финансово да си позволя външен вид с прическа ,козметик и нокти ,който си позволявах по често преди детето ,но това е отговорността която аз поех и реших за себе си аз съм в къщи тя е здрава.Няма как да се сърдя на майка ,която сама гледа детето си че неможе да отсъства от работа.Като видя повечко болни спирам моето и това е ,ето вчера в градината ама вие здрава я държите във Вас ,щото им казах че чак Май месец ще иде ,ами да държа я искам да е здрава.Ясно ми е че тази работеща майка неможе 2 месеца да държи нейното в къщи,затова като искам моето да в здраво аз си го държа.Е мога ли сега да скокна на хората ,заради Вас аз не работя ,ами не е така неработя щото на мен ми пречи детето ми да има сополи.Ако трябва да се скача на някой то това е държавата ,защото закона за 4 години е абсурд ,пълен ,либсата на градини е абсурд още по пълен ,това че Хей си затваря очите за хигиена е проблем на държавата не на родителите ,щото когато аз ходих на градина не си ги затваряше проверки минаваха за всичко ,въшки ,глисти ,бактерии а сега къде са нямаги.Контрола на учители и лелички,директори къде е няма го затова не са виновни родителите.Ами знаете ли че имаше една градина ,в която жените от кухнята си копуваха веро да мият канчетата на децата ,щото директорката нямала пари за препарати ,да миели с вода,после ми говорете за носителство на бактерии ,пък тя с нов Джип,заменил 20 годишен опел.Това е градината е тъпа система ,поне едно време хората имаха избор сега майките са принудени да я ползват.Щото вече държавата много мисли за благото на децата затова пред нас градината си работи с една групичка от 36 деца,защо щото вече няма да са 3 ,втори групи а е само тя персонал нямало ти да видиш.Много по големи са за мен проблемите от това че родителите ще си пуснат сополивото дете,щото те може и да го пуснат ако директорката каже неможе ,ама тя мълчи да не изтърве таксата.

# 676
Моята падна лятото от една катерушка,но тя беше в безсъние за малко.Скенера излезе чист,но почна да повръща лежахме три дена и после пи някакви лекарства,но не помня какви.
Колко пъти повърна?В Какво се състоеше лечението във болницата?И след нея вкъщи като цяло?Той повърна 3пъти,после му мключиха една система и след като и скенера беше чист по малко от 48часа ни изписаха

# 677
Как да се подсили организма на детето, като постоянно му лепят нещо? Решението е едно - спирате детето от дг/ ясла и то се възстановява, давате витамини, силна храна, пробиотик, други добавки, ако трябва. Малкият ми син на 17.11 влезе в болница с ларингит. Следващото му посещение на ясла беше на 8.01. Сега в момента го водя с мен на работа(сама съм в стая), защото в понеделник вечерта кашляше, и после му потече сопол. Вече съм изразходвала 22 дни болничен (от полагащите се 60 за годината) + 8 дни отпуск за да го гледам вкъщи болен. Като държавата не дава да се гледа болно дете повече от 60 дни годишно как точно да стане да го спираме при най-малките симптоми? Жизнен и енергичен е, но съм го спряла сега, защото имам възможност, ако нямах избор, щеше да ходи.

# 678
Значи аз трябва да съжалявам някоя майка, която си пуска болно детето на ясла, то заразява моето. Трябва да работи. Аз не трябва ли да работя? И нейното дете ще зарази 3 (примерно), като за да е ок тя, няколко майки ще са зле. Логика няма. Приключвам темата и аз! Всички да оздравяват.

# 679
Значи аз трябва да съжалявам някоя майка, която си пуска болно детето на ясла, то заразява моето. Трябва да работи. Аз не трябва ли да работя? И нейното дете ще зарази 3 (примерно), като за да е ок тя, няколко майки ще са зле. Логика няма. Приключвам темата и аз! Всички да оздравяват.

Всеки сам си преценява дали трябва или не трябва да работи и доколко финансово може да се справи,може ли да помагат баби и дядовци или не и т.н Нещата са доста комплексни и трудно може да се стигне до съгласие по темата,но е хубаво,че я повдигнахме де,хубаво е да се видят различни гледни точки.

# 680
Yuzlem, според мен си струва да отидете до населено място с по-добри специалисти, да се повтори скенера и да се вземат мерки ако е необходимо.
Не знам от къде сте, но аз бих запалила към София, въпреки че е буквално на другия край на България.
Детето няма оплаквания от 5дена,не повръща,адекватен е,и според педиатъра няма нужда освен покой да пие нещо или лечение,и според неврохирурзите.Иначе отиването до София или където и било не е проблем то 2,5път ни е на нас,но не мисле че ще го приемат някъде ако няма симптоми,поне така разбирам аз.Исках да знам дали се пие нещо за по нататъчни увреди като цяло,,Мисля че адекватно реагирах,скенер пожелах и буквално със зор влезнах във болницата,според лекарите не беше нужно,сега ако търся невролог не знам кога ще ми дадат час.Блогодаря

Аз не казвам че не сте реагирала адекватно или че трябва да ви приемат.
Сама казвате че се притеснявате, за това ви давам предложение за повторно изследване и второ мнение, което да отвърхли всякакви притеснения или да даде насоки при необходимост.
Аз съм сигурна че на детето му няма нищо, но за Ваше успокоение.

# 681
Аз лично никой не съжалявам ,просто съм на мнение че градината е затова ,там оставяш детето щото ти си на  работа и на теб ти се налага да работиш и се примиряваш с този факт че детето ще е болно,няма как това са 25 ,30 деца колектив с различни заболявания ,организми като включим и двама родители ,носители и те на различни бактерии който предават на своето дете ,съответно то на нашите ,става манджа с грозде.Ако детето е в къщи ,ти контролираш контактите му ,когато е на градина неможеш и ако си от родителите ,който искат да го правят го гледаш в къщи.Ако някой не държи на това го пуска.Ако лежа в болницата и хвана вътрешно болнична бактерия , мога ли да виня човека преди мен ,че е ръсил бактерии.Ами аз влизам там по своя преценка ,фигиената е нулева,ама затова е виновен персонала на болницата.Нз темата е многопластова, всеки родител прави за детето си това ,което може и както го може.Един вярва в институциите ,друг не има много родители ,който смятат че там детето ще се възпита по добре ,ще се развие по добре ,по знаещо и можещо ще е и затова децата са там.Има други ,който не се впечатляват от болести и не правят драма затова че детето е с кашлица,има и такива ,който не издържат на това и затова всеки търси решение за себе си.Това е реалността и да не искаме я приемаме.В един идеален свят няма да има всеки месец ,нов вирус ,ама не живеем в такъв и всеки се нагажда както може.Един проблем винаги има няколко причини да се случи и няколко решения и трябва да търсим тях.И аз самата се дразня на болни деца в градината и то много ама как мога да го променя ,детето отива приемат го и като се случи 2 ,3 пъти родителите свикват и си ги водят ,дали щото се налага ,дали щото им е по лесно нз ,немога да държа сметка на 50 минимум възрасни хора дали отговарят за своето дете и затова поемам отговорност за своето.2 пъти се случва да обидят моето дете в градината ,е мога ли да ида при детето и да го обвинявам че говори глупости или да търся майкаму и да и държа сметка че то е невъзпитано,не аз говоря с моето как да приема обидите.Защото и сега да говоря с майката на момчето ,утре ще има друго момче ,в училище ще са 2 може би и аз няма да мога цял живот да ходя след нея и да казвам ама неговорете така ,тя не е тъпачка примерно.Аз поемам отговорност за езика на моето дете и на нея казвам ако 5 деца в градината не са възпитани ,не означава че и ти трябва да си невъзпитана.

# 682
Yuzlem, според мен си струва да отидете до населено място с по-добри специалисти, да се повтори скенера и да се вземат мерки ако е необходимо.
Не знам от къде сте, но аз бих запалила към София, въпреки че е буквално на другия край на България.
Детето няма оплаквания от 5дена,не повръща,адекватен е,и според педиатъра няма нужда освен покой да пие нещо или лечение,и според неврохирурзите.Иначе отиването до София или където и било не е проблем то 2,5път ни е на нас,но не мисле че ще го приемат някъде ако няма симптоми,поне така разбирам аз.Исках да знам дали се пие нещо за по нататъчни увреди като цяло,,Мисля че адекватно реагирах,скенер пожелах и буквално със зор влезнах във болницата,според лекарите не беше нужно,сега ако търся невролог не знам кога ще ми дадат час.Блогодаря

Аз не казвам че не сте реагирала адекватно или че трябва да ви приемат.
Сама казвате че се притеснявате, за това ви давам предложение за повторно изследване и второ мнение, което да отвърхли всякакви притеснения или да даде насоки при необходимост.
Аз съм сигурна че на детето му няма нищо, но за Ваше успокоение.
Даа,разбира се,не съм написала правилно,Благодаря ви.

# 683
Аз лично никой не съжалявам ,просто съм на мнение че градината е затова ,там оставяш детето щото ти си на  работа и на теб ти се налага да работиш и се примиряваш с този факт че детето ще е болно,

По тази логика - Болен си-седиш си вкъщи и се лекуваш.

# 684
Не мога да подмина неграмотността на дълго изписания пост, ведно с конкретно изразеното мнение. Градината е място не където просто оставяш детето си, защото трябва или искаш друг да го възпитава и защото трябва да работиш. Аз работя от вкъщи и мога да си държа детето вкъщи. Но смятам, че градината е място, където детето гради самостоятелност от родителите, учи се да общува с други хора, да следва правила, да общува с връстниците си, да гради приятелства и да се сблъсква с проблеми и трудности. Само че в едно с това вървят и болестите. И понеже детето ни е от онези, за които просто сопол не съществува, си караме дежурно поне две пневмонии, бронхити и е на терапия с кортикостероиди. Честно казано изобщо мен лично не ме интересува, че родителите на останалите деца трябвало да работят.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 20:40 от brumm

# 685
Да така е най добре и аз лично го правя с моето ,но тя е болна от октомври ,отива разболява се лекуваме и пак отива ,и пак се разболява и пак е в къщи.Но аз съм там и може да си седи и 3 месеца здрава в нас както седя декември и януари ,но ако аз работех нямаше как на всеки 4 дена да бягам от работа и да чакам 15 дена да и мине.Затова и със сополи ходи някой така е. Има хора работят от вкъщи това е техния вариант да се справят с проблема ,друг не работи ,друг търси бавачка,или баба го гледа и то не ходи а друг просто си го праща болно щото няма горните вариянти и така.И пак опираме до всеки според възможностите си. Ами да ето затова става въпрос за Вас градината е това и въпреки плевмонията пак го пращате, какъв е проблема тогава ,за някой е необходимо място щото детето неможе да е само в къщи.Да вас не Ви интересува че другите работели и не Ви харесва че ходят болни и какво е решението в ситуацията? Другите казват не ме интересува че ще зарази вашето и всеки е прав в своята глава.За мен решението тогава оплакване на директорката, оплакване в съответното РУО ,Здравна инспекция и чакате дали някой ще си свърши работата това е.Пък заяждане по форумите едва ли ще реши проблема.Всеки е с мнението си и всеки го изразява свободно.Аз смятам че не е луд който яде баницата ,а който я дава ,ако има глоби и не се пускат болни деца ,няма да има болни деца ,пък като се пускат свободно ,който иска и може си ги пуска и така ще е докато свят светува или докато системата не се промени а какви са според Вас промените и от къде да дойдат ? За мен трябва да са по строги мерки в градината.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 19:39 от Мария Г

# 686
Не мога да подмина неграмотността на дълго изпитания пост, ведно с конкретно изразеното мнение. Градината е място не където просто оставяш детето си, защото трябва или искаш друг да го възпитава и защото трябва да работиш. Аз работя от вкъщи и мога да си държа детето вкъщи. Но смятам, че градината е място, където детето гради самостоятелност от родителите, учи се да общува с други хора, да следва правила, да общува с връстниците си, да гради приятелства и да се сблъсква с проблеми и трудности. Само че в едно с това вървят и болестите. И понеже детето ни е от онези, за които просто сопол не съществува, си караме дежурно поне две пневмонии, бронхити и е на терапия с кортикостероиди. Честно казано изобщо мен лично не ме интересува, че родителите на останалите деца трябвало да работят.

Е малко е надменно това изказване,аз работя отвкъщи и не ме интересуват другите.Не всеки работи отвкъщи,всеки работи за различна заплата и може да не може да си позволи да отсъства от работа често,може да е социално слаб,самотен родител или куп други неща.Хубаво е да можем да влезем в обувките на другите.И на мен не ми е приятно,че детето ми постоянно е болно,но и не смятам,че светът се върти само около мен и че всички трябва да се съобразяват с мен.

# 687
Не мога да подмина неграмотността на дълго изпитания пост, ведно с конкретно изразеното мнение. Градината е място не където просто оставяш детето си, защото трябва или искаш друг да го възпитава и защото трябва да работиш. Аз работя от вкъщи и мога да си държа детето вкъщи. Но смятам, че градината е място, където детето гради самостоятелност от родителите, учи се да общува с други хора, да следва правила, да общува с връстниците си, да гради приятелства и да се сблъсква с проблеми и трудности. Само че в едно с това вървят и болестите. И понеже детето ни е от онези, за които просто сопол не съществува, си караме дежурно поне две пневмонии, бронхити и е на терапия с кортикостероиди. Честно казано изобщо мен лично не ме интересува, че родителите на останалите деца трябвало да работят.

Е малко е надменно това изказване,аз работя отвкъщи и не ме интересуват другите.Не всеки работи отвкъщи,всеки работи за различна заплата и може да не може да си позволи да отсъства от работа често,може да е социално слаб,самотен родител или куп други неща.Хубаво е да можем да влезем в обувките на другите.И на мен не ми е приятно,че детето ми постоянно е болно,но и не смятам,че светът се върти само около мен и че всички трябва да се съобразяват с мен.
И защо ми е нужно да влизам в чужди обувки? Нима някой влиза в моите? Нима майката, на която детето й е просто със сопол може да разбере мен, когато чуя, че детето ни си издуха носа? Защото след два дена знам какво следва. Защото всеки, всеки сопол води до усложнения. Какво й пука на майката, която си пуска детето сополиво на градина, че моето е с пневмония? Тя влиза ли в моите обувки?
От постоянно болно със сопол, до усложнения всеки път има огромна разлика.
Има една съществена разлика в примера с работата и кой от къде работи. Работната среда зависи от човека и е въпрос на личен избор и усилия (в живота като цяло). Здравословното състояние на децата ни....не е въпрос на личен избор.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 20:51 от brumm

# 688
brumm, заставам зад мнението ти напълно, радвам се, че го изрази така точно. Омръзва ми от егоистични хора. Градините не може да са развъдници на сополи и болести, затова се проверява храната и съответните служби налагат карантини при варицела и т.н. Има си правила и е малко общество. Там малките се бутат едно в друго и лесно се заразяват, много по-лесно от възрастнитее в офиса! Най-малкото не се бутате в устата на колегите, знаете малките колко близо стоят. А и имунитетът на възрастните е много по-силен от този на 2-годишно например.

# 689
Докато се карате за боледуващи/ходещи болни и не знам си какви, само да напомня, че човек е заразен преди появата на първи симптоми. Така че целия тоя спор е абсолютно безсмислен.

Няма как да се прекъсне тоя кръг с превенция, спиране на дете при първото кихане или каквото и да е друго. А и от всичко изчетено тук до момента и вие не го правите, въпреки че сега скачате на обратно Simple Smile  Единствения начин е чрез досег с бацили и изграждане на имунитет. Тая имунна система се учи, до 3 годишна възраст я няма изобщо, след това се изгражда от нулата. Нормално е да боледуват, нормално е да е тежко, нормално е да ни е трудно. С АБ капки на първия сопол (ако ще и син да е) или нурофена на 37.0 няма да се научи по-бързо.

И моля ви, много се моля, стига с тея пЛевмонии, такова чудо няма - има пНевмония. Както няма и пневмония от сопол между другото.

Общи условия

Активация на акаунт