Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 202
  • 783
  •   1
Отговори
# 315
Аз откак големият беше на 11м и вдигна температура в населено място в което няма работеща аптека в неделя и баща ми трябваше да пътува 60км до областния град за Панадол и Нурофен, вече нося всички лекарства и инхалатора при пътуване(дори за 1 нощувка). Имали сме всякакви случаи и ми е по-спокойно така. Примерно миналото лято пак в почивен ден и то вече привечер малкия го ужили пчела, много полезно ми беше да имам противоалергично, защото му беше за първи път и не знаехме дали не е алергичен. За щастие дори не се поду.
Доколкото знам алергия от пчела се проявява след второ ухапване, а не при първо. И мен ме е страх.
За мократа коса навън в студа знам няколко случая на парализа на лицето (нервите), единият на жена легнала с мокра коса на отворен прозорец. Въобще не е шега работа. Също и бях чула за менингит, но за този случай не съм сигурна, може би е слух.
Моето свали температурата, но подкашля. Замотах се и не направих сок от лук и мед днес, ще си е вкъщи утре и да видим какво ще я правя кашлицата.

# 316

Здравейте идеи от какво може да е...половината група е с темп...
Естествено и моята от петък късно вечерта ....към 01 часа, макс вдигна 38.4.
От днес на обяд е ок,но я следя.....
Варицела ...???
Съмнява ме, има две дози ваксина....в групата няма случай... по скоро от другата страна на павилиона.

# 317
За алергията от пчела не знам, при мен при първото ми ужилване от пчела (била съм на 4г.) което е било по пръста, ми се е надула цялата ръка, при детето нямаше никаква реакция, но веднага извадих жилото и дадох зиртек. На другия ден почти не личеше къде е било ужилването.

# 318
Моят син имаше 3 пълни дни температура, когато беше на 1 г. Без други симптоми. На четвъртия се обрина и след 1 ден нищо му нямаше. Беше розеола. Ама май това е друг обрив.

# 319
Да тя е карала и розеола пъпките бяха по гърдите и корема помня ох...да..беше на година и малко три м може би

# 320
  • shumen
Танче,вятъра не разболява.Заразил се е от градината с нещо ново малкия.Ние вчера бяхме и на студ,и на мъгла на лифт на Карандила и нищо ни няма.
Пуфе,тоя стрептокок пневмония се лекува ужасно трудно.Моя от него миналата година правеше бронхити и накрая педи изписа АБ Зетрум 2 курса по 3 дни и я изтребихме.Преди това пи какво ли не и си стоеше.За носен секрет аз изчаквам поне 10 дни след АБ,за да е верен.
Мими,нещо да е полазило?Може и варицела да е щом не е карала.
Ние утре заминаваме на Трявна.Моля се само да е здрав и да си изкараме добре.

# 321
Мупироцина е за стафилококи, не за стрептококи. Той има доста тясно поле на действие.
Пъпките ми приличат на нахапано от бълха. Ако е варицела ще се надуят като плюски. Може дахе и реакця към някое лекарство примерно. Малката се беше изприщила от някакъв аналог на нурофена...

# 322
Мупироцина действа и на стрептококи и на стафилококи.

И при мен и двете са болни... зелени сополи, кашлица. Каката и температура.

# 323
Тая вечер моята нищо не яде легна в 21 часа нетипично за нея и се почна повръщане тая нощ няма да се спи,че почнах и работа само се чудя дали да и сложа свещичка или да изчакам още.

# 324
Малката на година и 8 м боледува от РСВ бронхиолит и бяхме в болницата 5 дни,лекуваха я с вентолин,урбазон и АБ клацид,който казаха,че е превантивно,защото спазъмът малко по-трудно се изчисти,също имаше много секрети в носа и гърлото...Изписаха ни за домашно лечение в петък с продължение на АБ и тя се възстановява,но от днес имам чувството,че я боли гърлото, защото нещо преглъщаше и като я питах няколко пъти днес повечето пъти казваше,че я боли.Възможно ли е да е нещо ново или още не напълно възстановена от болестта...

# 325
Antilop възможно е да е лепнала така наречената Вътрешно Болнична Инфекция - тоест нещо ново.

# 326
Antilop възможно е да е лепнала така наречената Вътрешно Болнична Инфекция - тоест нещо ново.

Дали ще мине с АБ,който пие или да я заведа на контролен преглед в болницата...Или да чакам някакви други симптоми да се появят Sad

# 327
Да, вероятно е хванала нещо ново, особено ако сте били в стая с други деца. Аз за това ги мразя болниците, влизаш с едно излизаш с друго. Като лежах с големия син в инфекциозна аз си хванах някакъв странен вирус. Първите 2 дни бяхме 6 човека в една стая, кошмарно. Една от майките започна и тя да повръща и я смениха с бабата. После ни преместиха в друга стая. Но точно ни изписаха и мен ме хвана.

# 328
Да, вероятно е хванала нещо ново, особено ако сте били в стая с други деца. Аз за това ги мразя болниците, влизаш с едно излизаш с друго. Като лежах с големия син в инфекциозна аз си хванах някакъв странен вирус. Първите 2 дни бяхме 6 човека в една стая, кошмарно. Една от майките започна и тя да повръща и я смениха с бабата. После ни преместиха в друга стая. Но точно ни изписаха и мен ме хвана.

В стаята бяхме с деца със същия вирус,но да не е невъзможно да е хванала нещо по друга линия.

# 329
  • shumen
Антилоп,хванала е нещо друго според мен.Аз затова не ги харесвам болниците.
Ооор,аз ако съм след второто повръщане най-много давам натриев цитрат.

Общи условия

Активация на акаунт