Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 220
  • 783
  •   1
Отговори
# 300
Аз минавам да се оплача. Първо беше мораксела в носен секрет, после пневмония в болница, от вчера е с конюнктивит, суха кашлица и лека температура.... Какво е това чудо незнам вече

# 301
При нас кашлицата намаля драстично но като се изкашли и е все така дълбока и изкарва храчки, все още има на моменти жълти на моменти бели и доста жилави секрети. Аугментин пие от четвъртък вечерта, утре сме на контролен дано поне малко да са се изчистили дробовете. Ако всичко е наред на 6 ти ще е купона за РД то,а ако не е пак ще го отложа. А кога ще празнува в детската градина не е ясно. Доста АБ се събраха за 3 месеца и незнам това дете кога ще спре да боледува чак така, след всеки сопол да слиза надолу.  Реве ми се чак, сливица ли е, какво незнам но нерви нямам вече.

# 302
Преди малко се събуди от обедния сън със температура.
Не знам какво е това боледуване.
Омръзна ми вече.
Преди малко се събуди и ми каза мамо не се чувствам добре.
Много трудно заспа днес на обяд.
Какви са тези бацили . Какво е това боледуване.
Естествено е , че ще боледуват на градина.
Но това ми идва в повече.
По късно ще го заведем на лекар.
Само да си дойде татко му от работа.
Червено му е лицето и ушите също са червени.

# 303
Моята дъщеря не можа да пребори streptococcus pneumoniae без АБ.
При предното разболяване нямаше хрема и кашлица и капахме само Вигамокс заради бактерията и както ги спряхме след три дни пак температура , но и хрема и сега е на Профикс.
Доктора каза щом свършим АБ да пусна секрет за проверка изчакам ли може да хване нещо друго.
Вие на кой ден след спиране на АБ пускате секрета  за проверка?
Така, на големия ми син му излезе носният секрет и хоп streptococcus pneumoniae.
Най- интересното е, че е резистентна на 13 от 16 АБ. За 5г и половина синът ми е пил АБ точно 4 пъти и то заради бактерии.
Тукашната педиатърка е една и най- любимото е да дава АБ (без изследвания)за щяло и нещяло.
Резултатът е покъртителен!
П.П. в момента се лекуваме с АБ Моксифлоксан ( за първи път изобщо слагам АБ).
Едва ли ще я убием само с тези капки. Някакви идеи или добър УНГ за София?

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 17:46 от fire lady

# 304
И аз не мога да повярвам какво се случва, супер много болести и гадости, една след друга. Без пауза.

# 305
Тук на морето няма ден без да задуха вятър,понякога е доста хладен дори ...екипирам и изкарвам....

# 306
При предното разболяване нямаше хрема и кашлица и капахме само Вигамокс заради бактерията и както ги спряхме след три дни пак температура , но и хрема и сега е на Профикс.
Доктора каза щом свършим АБ да пусна секрет за проверка изчакам ли може да хване нещо друго.
Така, на големия ми син му излезе носният секрет и хоп streptococcus pneumoniae.
Най- интересното е, че е резистентна на 13 от 16 АБ. За 5г и половина синът ми е пил АБ точно 4 пъти и то заради бактерии.
Тукашната педиатърка е една и най- любимото е да дава АБ (без изследвания)за щяло и нещяло.
Ох Какво да кажа.
Малкия е със тази бактерия.
И аз се замислям за УНГ попринцип съм го водила във Доверие Овча купел и лекарката която го беше прегледала преди 2 години бях много доволна.
Д-р Ренета Цолова
Но да попитам във София ли търсите  УНГ.
По същия начин се борим с тази бактерия.
Дай боже бързо да се възстанови детенцето.

# 307
Ох Какво да кажа.
И аз се замислям за УНГ попринцип съм го водила във Доверие Овча купел и лекарката която го беше прегледала преди 2 години бях много доволна.
Д-р Ренета Цолова
Да, за София. Вашите симптоми какви са?
Ние заради RSV на малкия му брат ( пипнат от престоя ни в болница) пуснахме ПКК и на двамата с микробиология. На малкия му е чиста, но на големия не.
П.П. за момента съм се спряла на https://superdoc.bg/lekar/dragomir-iliev . От приятели и познати имам много добри отзиви за него.

# 308
Аз точно това коментирах с една дружка че тази зима хем повечко боледува ..хем с усложнения ..за втори път като боледува и повръща...

# 309
Ох Какво да кажа.
Д-р Ренета Цолова
Да, за София. Вашите симптоми какви са?
Ние заради RSV на малкия му брат ( пипнат от престоя ни в болница) пуснахме ПКК и на двамата с микробиология. На малкия му е чиста, но на големия не.
П.П. за момента съм се спряла на https://superdoc.bg/lekar/dragomir-iliev . От приятели и познати имам много добри отзиви за него.
[/quote
Малкия имаше във началото бистри сополи.
След ден,два започна да кашля съответно се появиха зелен носен секрет.
Беше вдигнал един,два пъти температура.Беше отпаднал и беше спрял да се храни.
И отидох ме на преглед при нашата лекарка а тя ни даде направление за Педиатър.
Преди да отидем на педиатър имахме готови резултати от носен секрет, гърлен секрет и кръвни изследвания.
Тогава Февруари месец излезе Мораксела и streptococcus pneumoniae.
Пи 12 дни Профикс , пробиотик, капки в носа и сироп за кашлицата.
Лечението му беше до 11 Март.
На 17 ти Март бяхме на преглед контролен пусна изследвания съответно и носен секрет.
Изследванията му бяха добри.
Но за съжаление тази бактерия  streptococcus pneumoniae остана.
Обадих се на личната и тя ми каза 10 дни да слагам Вигамокс,и 7 дни Левофлаксан.
Но мисля, че и след това лечение няма да има подобрение.
Днес вдигна температура.
Отделно цялата нощ и днес не спря да кашля.
Вече се замислям да отидем до УНГ.
Понеже не съм спокойна чакам моя мъж да си дойде от работа и да го заведем на лекар.
Лошото е, че при нас от Октомври 2024 г Сега сме почти Април месец и не е спрял да боледува.
За което ми е огромна мъка а и на него.
Ще видя да го спра от градината за по дълъг период от време.За да се възстанови

# 310
Танче, аз ако бях на твое място щях да мажа с Мупироназал. Няма го в антибиограмите. От нашата педиатърка знам, че върши работа при такива бактерии (стафилококи и стрептококи), които са резистентни на повечето АБ.

# 311
Момичета, знаете д-р Бояна Петкова кои сироп от черен бъз, омега 3 и цинк препоръчва? Казвала го е по уебинарите, но не мога да си намеря записките, че беше преди 2-3 години?

# 312
Здравейте ,имам дете на 4г. което много боледува ,няма един ден без хрема и кашлица ,първата седмица е на противовирусно следващата на антибиотик и накрая с бронхит,здрав е точно 3 дни и като кажа здрав имам в предвид само с хрема ,това се повтаря от октомври месец ,ходихме на унг пусна ни носен секрет, няма бактерия.
Този месец прекара тежко възпаление на уши и синуси ,изписаха ни два антибиотика успоредно, отделно кортикостероидни капки. В последните дни от лечението всичко се възобновява и хрема и кашлица .
Ако някой е минал по този път ,пишете ми ,дори насока за добър лекар в град София ще ни е във помощ !

# 313
Звучи ми като трета сливица... При дъщеря ми дори след перорален антибиотик, продължаваше да има гъст, лепкав сопол, който успяваше да издуха само след втечняване с физиологичен разтвор.

Иначе и аз получих добри отзиви за д-р Драгомир Илиев.

# 314
Танче, аз ако бях на твое място щях да мажа с Мупироназал. Няма го в антибиограмите. От нашата педиатърка знам, че върши работа при такива бактерии (стафилококи и стрептококи), които са резистентни на повечето АБ.
Аз имам такова мазило.
Познавам го .

Общи условия

Активация на акаунт