Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 219
  • 783
  •   1
Отговори
# 285
При лекаря в кабинета имате предвид с тест лентичка ли? Не бих се доверила на такъв резултат. Идете пуснете една урина (обикновена + стерилна) в някоя лаборатория, където се работят на място (не манипулационна и да седи на шкаф да чака транспорт). Ще се види независимо каква урина е (първа, втора, 18-та) дали има левкоцити, еритроцити, белтък, нитрити, нещо в седимента… аз бих боцнала и за едно ПКК и ЦРП - ще се ориентирам какво става.
Урината се тества на първата минута от даването. Аз не съм фен да пускам изследвания (не че мога) на първи ден от разболяването. Ориентацията е трудна на ден едно.

# 286
Какво правите при продължителна задна хрема? Кашля влажно от предния петък, вчера я чу личната, гледа и гърлото и каза, че вижда секрет, де факто се чува точно така, да се стича и да я задавя. Мажа с бактробан, признавам нередовно, някъде от началото на тази седмица. Взех и Зим спрей за промивки преди Бактробана. Личната каза само с това да продължа. Приятелката й е със същото, само че тя беше 1 седмица лек сопол, втора седмица кашлица, сега почва трета седмица, още кашля. Те се скъсват от инхалации с Йалоклийн и сиропи, аз нищо не давам вече няколко дни и моето кашля значително по-малко от приятелката си (прекарахме време заедно и чух), но все пак си мисля, че трябваше да мине за 8 дни...

# 287
Здравейте! В понеделник ще запиша час за преглед, но се притеснявам и искам да попитам.Ако случайно някой се е сблъсквал с подобно нещо.
Дъщеря ми  вчера се оплаква че много я сърби тялото. Съблякох я по гърба и краката имаше обрив. Помислих, че е от шоколадово яйце,което дядото беше и купил. Дадох и капки противо алергични и я намазох с алергозан. И за 5 10 мин всичко отшумя пъпките изчезнаха. Днес през деня нищо няма и вечерта отново само, че този път само по краката. Казва че много я сърби и отново давам капки и мажа и за 10 мин всичко отшумява. На какво може да се дължат тези обриви?

# 288
Личната лекарка го прегледа на 21 ви Март и ни каза, че може да посещава градина.
Пуснах го на градина на 24 ти Март.
Ходи на детска до 28 ми и от тази нощ цяла вечер кашля и не спа спокойно.
Във четвъртък след 17.00 часа го взехме от градината беше на вън във двора.
Имаше много силен вятър.
Не знам колко време е бил на вън.
Но на следващата сутрин вече носа му беше запушен.
Този път 5 дни на градина и пак болен.
А като отиде на детска беше си напълно добре..
Бързо възстановяване на болните.
Бъдете здрави

# 289
Сега като го водих на лекар правих инхалации с йелоклин и ми каза да го махам много бил разкашлял ..препоръча ми обикновен физ.разтвор и спрей назик за пресушаване на носа ...
Моя започна да чисти храчки ..

# 290
Танче, вятъра не разболява. Ако ще цял ден да седш на вятър потен, мокър или както се сетиш, ако няма инфекциозин причинител, няма да се разболее. Разболяват вирусите, повечето от които имат точно 4 дни инкубационен период и за това децата масово се разболяват четвъртък и петък след като са тръгнали в понеделник на градина.
Отгледала съм си децата на течение, никога не съм тичала да ги преобличам като са потни, прибирам едната с мокра коса от басейн цяла зима и не се е разболявала...разболя се когато всичките и приятелки се натръшкаха с кашлица и тя след тях....дали е от вятъра и студа...?
Ани, ако имате цъфнали цветя вкъщи, махнете ги. Ако имате нещо ново миризливо вкъщи, храна, помисли, има причина за обрива. Аз като тинейджърка съм стигала до спешното точно април, когато всичко цъфтеше, буше ужасен вятър и прахоляк, имафме и зюмбюли вкъщи. Така не се разбра защо направих алергична реакция, но от тогава недолюбвам зюмбюлите..

# 291
Моето голямото, дето до онзиден кашляше като магаре, утре трябваше да ходи на екскурзия с детската градина. Много иска да иде. Според мен обаче времето е крайно неподходящо, дори не знам как ще си изпълнят програмата в дъжда, но не я отменят (което за мен е необяснимо, друг път се е случвало да отменят в лошо време). Сега голямо чудене у дома какво да правим. Мъжът ми е против да я пускаме, да се намръзне и намокри и после пак да обикаляме кабинетите. Не мен ми е мъчно, че тя чакаше екскурзията с ентусиазъм и вече повече от седмица седи вкъщи болна и отделена от сестра си и други деца. Оххх, не знам какво да правя. Ще са близо до София, а за утре цял ден прогнозата е дъжд и хладно.

# 292
Танче, децата трябва да излизат навън. Не е от това, и вчера имаше вятър, а моето 3 годишно цял ден беше навън, излязохме в 11:30 прибрахме се за час да хапнем и починем малко и излязохме отново до 19:30ч и цял ден духаше вятър. Аз се дразня, че в яслата му изобщо не излизат, а детето постоянно пита кога ще играе на площадката в яслата, но и ги разбирам, докато облекат 20 бебета не е лесно. По-скоро се заразяват като стоят в едно помещение много деца.
За обривите давайте известно време противоалергично, явно е някаква алергия (аз съм давала 3 месеца зиртек, точно пролетно време се обострят или проявяват)
За екскурзият, зависи колко е голямо. Ако е на 5-6г и вече може да прецени дали му е хладно или му е добре, и може да се съблече, облече,закопчае, бих пуснала с подходящи дрехи за дъжд и евентуално гумени ботуши. Ако е по-малко или не може да се оправи само с обличане и събличане на връхни дрехи, не бих го пуснала след боледуване.

# 293
Моето момче вдигна над 38. Явно е лепнал нов вирус или грип. Ще взема тест днес. Писна ми. 2-3 седмици не ходи на ясла, после ходи 2-3 дни и пак 2-3 седмици в нас.
Иначе the doors, и аз не бих пуснала детето сега, ако е под 6 г.

# 294
  • Sofia
И ние сме така.
Имаше кашлица около 15 дни, оставих я още една седмица вкъщи уж да укрепне. В понеделник я пуснах на ясла, изкара си седмицата до петък без проблем. В събота й се запуши носа и сега през нощта се появи задна хрема, от която подкашляше. Сега говори на нос и "хърка".
А ние днес заминаваме за няколко дена заради ваканцията на децата и ще трябва да помъкна лекарства, термометри, инхалатор и т.н. освен всичко останало, защото не знам как ще се развият нещата.
Следва продължение...

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 11:52 от Brin de muguet

# 295
Аз откак големият беше на 11м и вдигна температура в населено място в което няма работеща аптека в неделя и баща ми трябваше да пътува 60км до областния град за Панадол и Нурофен, вече нося всички лекарства и инхалатора при пътуване(дори за 1 нощувка). Имали сме всякакви случаи и ми е по-спокойно така. Примерно миналото лято пак в почивен ден и то вече привечер малкия го ужили пчела, много полезно ми беше да имам противоалергично, защото му беше за първи път и не знаехме дали не е алергичен. За щастие дори не се поду.

# 296
Аз съм същата.
Когато отидем на село нося абсолютно всичко.
Най-близката аптека отиване и връщане е 60 км или  има това което ти трябва например или няма.
Като сме си в София сме силни тук има всичко по много.

# 297
  • София
Моята дъщеря не можа да пребори streptococcus pneumoniae без АБ.
При предното разболяване нямаше хрема и кашлица и капахме само Вигамокс заради бактерията и както ги спряхме след три дни пак температура , но и хрема и сега е на Профикс.
Доктора каза щом свършим АБ да пусна секрет за проверка изчакам ли може да хване нещо друго.
Вие на кой ден след спиране на АБ пускате секрета  за проверка?

# 298
Моята дъщеря не можа да пребори streptococcus pneumoniae без АБ.
При предното разболяване нямаше хрема и кашлица и капахме само Вигамокс заради бактерията и както ги спряхме след три дни пак температура , но и хрема и сега е на Профикс.
Доктора каза щом свършим АБ да пусна секрет за проверка изчакам ли може да хване нещо друго.
Вие на кой ден след спиране на АБ пускате секрета  за проверка?
Ние се борим с тази бактерия от Миналия месец.
Пил е Профикс 12 дни от 28 ми Февруари до 11 Март.
Пуснах ме носен секрет на 21 ви Март бактерията отново си излезе с антибиограмата.
Оказва се, че не е резистентна към антибиотиците.
И сега слагам 10 дни капки Вигамокс 3х2 в носа.
За ново изследване от спирането на антибиотика изчаках 10 дни за да покаже правилно резултата от секрета..

# 299
За вятър искам само да вметна, че при нас които живеем по морето, доста често има вятър. Така че не е той виновник. Също така няма такова нещо като настинка.
Просто когато ни е студено, имунитета сваля за малко гарда, а вирусите и бакт.които е подтискал до сега виждат зелена светлина.

Общи условия

Активация на акаунт