Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 183
  • 783
  •   1
Отговори
# 405
  • shumen
Bally,всички сме така.Моя е на 12 и до 2 годишен веднъж лежахме в болницата с бронхеолит на АБ когато беше на 40 дни.След това не се е разболявал,а не съм го пазила,но щом стъпи в яслата и се започна.Аз си го гледам сама и той разболее ли се,аз съм след него.
Антилоп,физиотерапията е нагревки с лампа при нас,магнит и масаж на гърба с ток.Ние е правим в Трявна пролет и есен и се разхождаме из природата през останалото време.
The doors,да не и се стича заден секрет и от това да кашля?

# 406
Аз съм лежала с големият в Здравето (през 2014г.) и бях доволна, бяха 3 деца в стая, съответно с 3 майки. Декември 2024 лежахме пак с него в инфекциозна в стаята също бяхме 3 деца с 3 майки, майката може да ползва легло, ако си плаща. Доволна бях от лекарите и когато се поосвободи ни преместиха в индивидуални стаи, но си е мизерно там.
С малкия през ноември 2024г лежахме в детското на Александровска. Доволна бях също, майката не може да ползва легло( вероятно има значение и възрастта на детето), но докато бяхме там беше празно отделението и се носих чаршафи, за да ползвам другото легло, много беше тясно и ме беше страх да не смачкам детето, та първата нощ изобщо не легнах, след като ми донесоха чаршафи беше по-добре. Прилично е отделението, но храната не ставаше, дори 2-годишното установи, че супата е вода.

# 407
При нас ме питаха за лампа, но аз имам вкъщи и нямаше смисъл. Но честно казано не сме много активни в ползването й. Дано наистина има ефект и подобрение, че ми писна от боледувания тази зима.

# 408
Голямото се скъса цяла нощ от кашлица. Или е тази гадната на сестра му или е от цъфтящите и астмата му, но салбутамол не помогна. Сега отиват на лекар с баща си. Тест негативен, ще спра да правя. Не знам какво хващат и боледуват, но е толкова гадно.

# 409
Нещо противоалергично приема ли?

# 410
  • shumen
Рейна,Ксизал пие ли?Моя,а и на мен ни тече воднист секрет от носа.Не знам алергия ли е или от влагата тук,че цяла нощ вали и сега продължава.

# 411
Момичета, на някоя налагало ли се е да дава хапчета за гъбички? Имаме изписани Тербинафин Генерикон, уб беше за 2 седмици, сега го удължиха на 3, а може да се наложи и повече. Притеснява ме, защото има много странично ефекти и товари черния дроб.

# 412
Bally,всички сме така.Моя е на 12 и до 2 годишен веднъж лежахме в болницата с бронхеолит на АБ когато беше на 40 дни.След това не се е разболявал,а не съм го пазила,но щом стъпи в яслата и се започна.Аз си го гледам сама и той разболее ли се,аз съм след него.
Антилоп,физиотерапията е нагревки с лампа при нас,магнит и масаж на гърба с ток.Ние е правим в Трявна пролет и есен и се разхождаме из природата през останалото време.
The doors,да не и се стича заден секрет и от това да кашля?

Това по програма ли е? Може ли на частно да се посети?

# 413
Нещо противоалергично приема ли?
Да!

# 414
  • shumen
FrozenBubble,ние ходим с направление номер 7 за педиатър през детско отделение,а може и с номер 3 за физиотерапия,ако не вземаш болнични.Ако искаш пиши на лични мога да ти дам номера на д-р Станева(завеждащ физиотерапия,много любезна и добра) и да говориш с нея.Аз моя го водя вече 7 години пролет и есен и сега видях ефект.

# 415
Минаха ли на лекар и какво е казал? Аз при това положение бих започнала инхалации с пулмикорт да намали възпалението. Малкият се опита нещо да го събори след РСВ-то и се беше разкашлял отново, но с 2 инхалации пулмикорт се оправи, даже и аз започнах при постоянна суха кашлица да си правя по 1-2 инхалации докато се овлажни и успокои. Друг вариант е подтискащ сироп от рода на Демефан или Синекод, но знам че не се препоръчват при деца с астматични прояви.

# 416
Сега се връщам от кабинета. То вече на регистратурата ме познават само като ме видят с кое дете съм, ебати кошмара. Малкото е позитивно за РСВ, явно е прихванало от сестра си, въпреки че уж ги разделихме. Изписаха инхалации с пулмикорт и вентолин. Това ме изненада, някой друг да са му изписвали при РСВ тази комбинация? Голямото беше само с пулмикорт.

# 417
the doors, съжалявам, че и другото дете е прихванало...Явно децата са дълго заразни, макар и вече да нямат симптоми. Иначе на моето дете изписаха пулмикорт веднага + антибиотик, но няколко дни по-късно кашлицата се влоши и пулмолог изписа вентолин. Каза, че още отначало е трябвало. Та, спазвай лечението.

# 418
Сега се връщам от кабинета. То вече на регистратурата ме познават само като ме видят с кое дете съм, ебати кошмара. Малкото е позитивно за РСВ, явно е прихванало от сестра си, въпреки че уж ги разделихме. Изписаха инхалации с пулмикорт и вентолин. Това ме изненада, някой друг да са му изписвали при РСВ тази комбинация? Голямото беше само с пулмикорт.
[/quote
В болницата я лекуваха от РСВ бронхиолит с вентолин,ако има хрипове в белия дроб задължително е вентолин

# 419
А какво казаха на прегледа? Чуват ли се хрипове? За колко дена са изписани инхалациите? При нас се усложни точно защото не хванаха навреме хриповете и не изписаха инхалации Sad

Не знам какво да те посъветвам. Може би не е зле да почнете с инхалациите, защото иначе всеки ден ще трепериш дали не е "слязло надолу".... Аз така се измъчих понеже не направиха снимка на малкия, аз също на своя глава и така ме ядеше дали не се развива нещо тихо и подмолно и в един момент да избухне... Съсипах се психически. Да, спестих едно облъчване, но постоянно търсих свободни часове някой да го чуе и треперих до последно. Едва след вчерашния контролен преглед се успокоих.

Иначе може да идете в педиатричния кабинет по белодробни болести в Александровка болница. So Close май го беше препоръчала. Виж графика на лекарите. По спомен, д-р Митева беше препоръчана.

Общи условия

Активация на акаунт