Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 162
  • 783
  •   1
Отговори
# 435
Някой има ли опит с нисък феритин? Какви са симптомите и как сте го изследвали? На едно място прочетох, че може периферна кръв, на друго - венозна...

На моето дете взимаха заради проблеми със съня, беше на 1 г. С кръв от пръста.

The doors, правилна дозировка, и моето дете беше на такава доза вентолин.

# 436
Здравейте момичета, включвам се и аз да се оплача. След два дена ходене на детска, днес синът ми се събуди със ужасна като "лаеща" кашлица. Заведох го на доктор, каза трахеобронхит. Изписа ни антибиотик Панц*ф, и инхалации вентолин+физ.рр. Кашля си здраво. Само преди 2седмици беше болен с Мораксела в носа, зарази и сестра си тогава. От началото на ноември не се е задържал почти на градина. Ходи 2-3 дена и на 4тия болен- предимно само със сопол. Вече психически не издържам и аз. Той е на 3г и5м., а сестра му е на 8 месеца. И инхалации не стои да му правя. Картинката е пъстра....

# 437
Инхалациите са много важни в случая, и моят хубавец не стои, а той и телефон и детско не иска да гледа, така че ми е съвсем трудно. Не е оптималното, но при възможност правя инхалациите докато е заспал, но той и със съня е труден. На 3г1м и не спи вече през деня и трябва да хвана момент, в който спи дълбоко. Гледам поне една инхалация за денонощието да е докато спи.

# 438
Здравейте момичета, включвам се и аз да се оплача. След два дена ходене на детска, днес синът ми се събуди със ужасна като "лаеща" кашлица. Заведох го на доктор, каза трахеобронхит. Изписа ни антибиотик Панц*ф, и инхалации вентолин+физ.рр. Кашля си здраво. Само преди 2седмици беше болен с Мораксела в носа, зарази и сестра си тогава. От началото на ноември не се е задържал почти на градина. Ходи 2-3 дена и на 4тия болен- предимно само със сопол. Вече психически не издържам и аз. Той е на 3г и5м., а сестра му е на 8 месеца. И инхалации не стои да му правя. Картинката е пъстра....

Малката трябва да тръгне на ясла края на лятото и честно казано не ми се мисли как ще стане филма като е постоянно болна още преди да тръгне Sad

# 439
Desiitoo, бъди настоятелна, прави инхалации, за да се излекува. Моето дете е буквалнл истерик понякога. Бие ме, огъва се, крещи, хапе маската. С баща му двамата го държим, за да мине лекарството...но знам, че трябва и резултат има. Дори детско му пускам за процедурата, досега нямаше екранно време.

# 440
Изписаха му два пъти на ден да правим инхалации с вентолин 0.5, понеже не съм му правила досега с това лекарство , достатъчни ли са? И сироп за кашлица флудитек, имате ли мнение за него?

# 441
Изписаха му два пъти на ден да правим инхалации с вентолин 0.5, понеже не съм му правила досега с това лекарство , достатъчни ли са? И сироп за кашлица флудитек, имате ли мнение за него?

За сиропа нямам впечатления,вентолина мисля,че е според теглото,при нас за 13 кг беше 0.25 дозата като приемът може да е на 8/6/4 ч

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 00:11 от Antilop_9723

# 442
Флудитек е пил сина ми. Добре му понесе.

# 443
  • shumen
The doors,дано се разминете с усложненията с бебето.Дозировката на Вентолина е правилна.
Десито,Вентолина е според килограмите.И моя не седеше като по малък и съм се правила едва ли не на маймуна само и само да му направя инхалация.
Мими,ако не са АБ капки трябва да са минали поне 8 часа,за да покаже верен резултат.

# 444
Като малка и моята ревеше и не даваше да и правим инхалации.Флудидек моята е пила и добре и понесе и подейства на кашлицата.

# 445
От Флудатек синът ми зверски се разкашля. Пил го е веднъж за 2 дни, когато беше на 1,3 години. Ужасен сироп, но единственият, който можеше да пие тогава.

При започваща кашлица аз не чакам да се развие до някъде си. Директно запичвам пулмикорт и физ. разтвор. Сутрин едното, вечер другото. Спасявам положението. Като беше с RSV при започващата кашлица ударно започнах Пулмикорт преди прегледа при педиатърката и кашлицата беше само 10 дни без сиропи. Умирам от ужас да не ми спретне пак някоя среднощна криза и да се чудя какво да го правя при липса на Здравно заведение в града.

# 446
Едната му дъщеря сега е на Флудитек и Пулмикорт, добре и понася. Като цяло много внимавам с разкашлящите сиропи, след един ужас, който изживяхме с Амбрекс. Започвам с по-ниска доза и ако видя, че кашлянето е в рамките на нормалното увеличавам докато не си стигне дозата според листовката. След Амбрекса така кашляше, че не можеше да си поеме въздух буквално.

# 447
Още един лош опит с Амбрекс тук - два пъти съм давала на голямото, само по 1 доза и след това кошмарна кашлица, до болки в корема и повръщане чак. Не искам да чувам за този сироп докато съм жива.

# 448
  • shumen
Моя от Амбрекс също кашля много.Аз по принцип рядко давам сиропи,но тогава не знам защо сглупих и го дадох и детето чак не можеше въздух да си поеме.
Емилия,и аз не чакам с кашлица ли е.

# 449
  • София
Моята дъщеря пък пие само Флудитек и понякога Амбрекс. И от тях се повлиява. Всичко друго с мащерки и живовляци и други билки не и понасят.
Правила ми е ужасна кашлица от Проспан и никога повече не съм го давала.
Сега като беше болна и изписаха Тусипрес аз го купих , но не съм и давала.

Общи условия

Активация на акаунт