Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 155
  • 783
  •   1
Отговори
# 450
Аз затова не обичам сиропи за кашлица. Давала съм Лека нощ на Мукоплант, Атусин и Ункадеп. По няколко пъти. Като цяло винаги пропускам сиропите за кашлица от рецептите

# 451
Момичета, няма нужда инхалациите да са с маска,достатъчнохе да се държи разпръсквателя при нослето и устата. Голямата даже си слага очилата за плуване, защото мрази парата да и влиза в очите.

# 452
Вашите как са с храненето като са болни? Моето вчера яде, днес обаче мъка… сополи текат и кашля, не знам от това ли се дразни или просто не се чувства добре, но храненето е никакво. За обяд отказа 2 неща, яде половин бисквита и 3 глътки вода. Това с водата определено ме тормози, защото трябва ПОВЕЧЕ течности от обикновено, а тя даже намаля ☹ голямото поне като му се скарам и ме слуша, но това малкото… Чудя се и кога да я заведа на контрола, може би утре? Кашля си доста… не е вдигала температура (за сега), а лекарката нищо не каза конкретно… то и на нея й писна от нас, де

# 453
На мен в болницата като бяхме с ларинго спазъм ми казаха, че трябва да е на устата маската, точно с инхалации по другия начин, без маска на лицето се докарахме до спешното и престой в болница.

# 454
Течностите са много важни. При нас малчо пие повече вода и се чудя дали това го спаси от пневмонията. Педиатърката, която ги преглеждаше, също каза много, много течности - чай, сокове, фрешове, вода, супи. Ние сокове не им даваме, но като бяха болни им купих нещо като компот и нектар. Чай с мед и лимон също си пийват...

# 455
И аз при инхалации слагам маската плътно - покрива уста и нос. Смятам, че така ефектът е най-добър.
Иначе моят мъник не пие сокове. Отначало аз не му давах и държах до 2 години да си пие вода. Ужасена съм как масово децата отказват вода и консумират само сокове, живеят на сокове и зъбите им са тотално развалени на много ранна възраст. Обаче с моето дете предобрих май. Сега  опитах да му дам 1 хубав ябълков сок, ама той с погнуса го гледа, само вода си пие. Може да е за добро...

# 456
Не си ти причината, не се притеснявай Grinning И дъщеря ми не беше пила сок до 2-3 годишна възраст, обаче сега умира за сокче. Купуваме изключително рядко, де.

# 457
Момичета, според вас има ли смисъл да пускам гърлен и носен секрет или само гърлен е достатъчен?
Детето от снощи е със зеленикав сопол, кашли от време на време и гърлото е леко зачервено.

# 458
Мира, при зелен сопол точно носен щях да пусна. Аз винаги пускам гърлен и носен и все бактерията е само в носа.

# 459
Мира, при зелен сопол точно носен щях да пусна. Аз винаги пускам гърлен и носен и все бактерията е само в носа.
Аз мислех да пусна само носен, но днес на прегледа докторката ми каза, че няма нужда от носен, а само гърлен, защото се стичало надолу.
При изолирана бактерия в гърлото щял да пие антибиотик, това задължително ли е?

# 460
Аз мислех да пусна само носен, но днес на прегледа докторката ми каза, че няма нужда от носен, а само гърлен, защото се стичало надолу.
При изолирана бактерия в гърлото щял да пие антибиотик, това задължително ли е?

Зависи от лекуващият лекар как процедира при този проблем.
Аз например при бактерия, без значение каква и къде ще дам или ще капя антибиотик, като знам до какви последици може да доведе това. Нашата педиатърка според бактерията това и ще изпише.

# 461
При нас положението е долу горе, кашлицата е няколко пъти на ден но продължаваме с Аугментина до неделя че лекаря каза да направи пълен курс и евентуално ако е добре в неделя ще празнуваме РД. Сополите почти ги няма, каза също да я задържа поне седмица в къщи, но тя иска да си празнува и в детската градина а на 14 ти сме на физиотерапевт да видим с какви процедури ще стартираме. Освен за сливица та и синусите ми се иска и на дробовете но незнам дали става така, ще питам че за 3 месеца се видяхме в чудо с това слизане на долу към дробовете. И кога ще празнува в ДГ  идея си нямам. Започнах да давам и рибено масло на Мюлер с Имунотрофина и Лимфомиозот и Био Баланс, пък дано има ефект. А ако няма, направо ми се иска да стана Спайдърмен и през 6 тия етаж😂Такова чудо не е било за 4 години

# 462
Здравейте.
Този Хексалгин става ли за по малки деца.
Имам рецепта за това лекарство х15 капки като вдига висока температура.
https://gpharm.bg/produkt/heksalgin-peroralny-kapky-500-mg-ml-20-ml/
Малкия е на 4 г и 5 месеца.

# 463
Аз пускам само гърлен.

# 464
  • София
Танчето_30, не знам дали става, но този е горчив не ви ли изписаха Диалгин той е за деца. 15 капки не са ли много. На дъщеря ми сега и давах толкова на 7 г и 17/18 кг е.

Общи условия

Активация на акаунт