Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 153
  • 783
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Здравейте.
Този Хексалгин става ли за по малки деца.
Имам рецепта за това лекарство х15 капки като вдига висока температура.
https://gpharm.bg/produkt/heksalgin-peroralny-kapky-500-mg-ml-20-ml/
Малкия е на 4 г и 5 месеца.

Да, при много висока темп около 40градуса, неспдаща от друго, стм давала. Дозата е 1капка на кг, и не повече от 20капки, ако не се лъжа. Моето е горе долу с вашето тегло и толкова се дава, да.

# 466
Днес пуснахме носен секрет...вече ми писна... сумти пръскам какво ли не нищо не се стича братче.....нямам сили....яла е половин баничка купена цял ден .....сега хрупа солети и боклуци....
Два дни нямаше т.днес следобед към 16 вдигна 37.9 пак започва следенето и утре зв на док че е петък ....

# 467
Лекаеката, която е казала, че няма нужда от носен, не е права. Винаги пускам носен и гърлен, гърленият излиза чист, а в носа се изолира бактерия, макар секретът да се стича в гърлото.

# 468
Ние имаме този който пише за деца ,само от него сме давали ,но беше много отдавна,и доза не помня.Нз има ли разлика или само опаковката ,фирмата нещо е различна. Хубаво ме подсетихте той сигурно е изтекал нашия,да проверя срока на годност.

# 469
Как го пият този хексалгин вашите деца? Ние пробвахме веднъж, изплю го и по спомен е супер горчив...

# 470
Горчив е да ама то моето пие всичко което трябва, ама тя от бебе свикна с антибиотиците.Ама тя е и друга бира ,не е страх от лекари от изследвания на ехографа се радва ,само на зъболекар малко мрънка щото неможе да говори и трябва да и е отворена устата.Но и от 3 годишна твърди че ще става лекар.🤣🤣.Иначе не мисля че е проблем нещо в някой сок ако се сложи, някой ако има опит по- може да каже.Аз казвам че каквото е казал лекаря това трябва да пием за да сме здрави ,като по малка имаше болница играчка тя също  беше добро включване при боледувания още даже ни лекува с нея ,кръвно мери ,ехограф ,има даже и за кардиограма.

# 471
Здравейте!
Моето дете беше в болница с ларингоспазъм. Даваха му антибиотик 5 дни, като последният прием бе в събота. От днес отново кашля, сухо, гърлено.
Водих го на лекар, казаха, че му няма абсолютно нищо и да давам Ериус. Аз си добавих и Калциев глюконат.
Казаха, че били нормално след такъв спазъм да кашля, но той не беше кашлял от неделя изобщо.
Сега се чудя нещо ново ли го лепна, следствие от ларингоспазъмът ли е, достатъчно ли е да давам Ериус само, страх ме е да не изтървем пак нещата, страх ме е и да не се разболее наново, да не получи пак такъв спазъм…

# 472
Здравейте, вече съм в голямо приключение.
Малкия се разболя с температура,болки в гърлото и обрив в устата подобен на този при скарлатина, има пусната микробиология още на 1 ден температура  оказа се чиста,последваха два домшни теста за скарлатина отрицателен, вече започнахме гранофурин и след пауза в лабораторията 4 тест и той отрицателен за Стрептококи,мина на детето излекува се с изопринозин и гранофурин.
Айде след 5 дни цъфна и баткото,със същите симптоми и същия обрив в гърлото, започнахме веднага гранофурин имаше един ден само температура, след което не е вдигал, но червените пъпки и болката в гърлото си стоят Правихме и на него тест за стрептококи 12 часа след пръснат гранофурин но и при него отрицателен.
Сега обаче му излязоха ситни пъпки по ръцете, тялото и външната страна на лактите.
Сега съм в чудо,възможно ли е да е било скарлатина а всички тестове и на двете деца да са отрицателни.
Възможно ли е голмия да се обрива от Изопринозина?
И ако случайно са минали скарлатина без антибиотик,чета за ужасни последствия и направо ми настръхва косата.
При двама лекари са водени и двамата се съмняаваха за скарлатина но тестовете са отрицателни и на двамата а на малкия са правни 4 теста.
Направо не знам какво може да е ?Cry

Факта е че на малкия мина за 3 дни, а големия няма втори ден и спря да вдига температура, малкия освен в гърлото нямаше обрив по тялото.

Голямото е карало няколко пъти скарлатина, прилича много запозната съм,но дори и ял пил цял ден теста винаги е отчитал и температурата биеше рекорд първите 3 дни, сега правеше паузи без температура по 5 часа и беше за много кратък период, дали не е заради Изопринозина...направо не знам какво да мисля.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 21:23 от Teriska

# 473
Териска, най-вероятно са прекарали коксаки вирус, ако се обели кожата на дланите до няколко дни 100% е било това.

# 474
Коксаки вирус да не е?
При моят син беше нещо подобно. И при нас възрастните.

# 475
Течния Аналгин го смесвам с мъничко панадол, така го даваха на голямото като лежахме в болница първия път, и от там се научих и аз така да го давам. И след него веднага подавам чаша със сок или нещо сладичко.

За ларингоспазъм защо антибиотик? Моето е на инхалации, студен въздух и в болницата урбазон.

# 476
За ларингоспазъм защо антибиотик? Моето е на инхалации, студен въздух и в болницата урбазон.

Не знам, за пръв ни се случва да прави такъв спазъм и много се изплашихме. В Спешното му пуснаха кислород и ни приех, след това  чак му биха Урбазон. Аз не знаех с какво си имаме работа, после вече разбрах и също се зачудих защо антибиотик, но казаха, че заради силно зачервеното му гърло и хриповете (а той дори не кашляше, да речем че предния ден е кашлял леко 4-5 пъти ). Сега вече знам как да реагирам при такъв спазъм, та се надявам да успяваме да овладяваме нещата без ходене до Спешното.

# 477
Териска, най-вероятно са прекарали коксаки вирус, ако се обели кожата на дланите до няколко дни 100% е било това.
Ще чакам да видя обрива на лактите е това

По тялото са доста по-ситни

# 478
Много приличат на коксаки в началото. После станаха като плюски. Качвам малко снимки.
Скрит текст:
В началото

В последствие

При мен в началото

Главно на дланите, стъпалата и в гърлото, но имахме по дупетата, колената, лактите, ушите.. Детето имаше най-много и безброй. Ние по макс 20-30 за вс области.

# 479
Абсолютно същите като вашите на дланите са и на моето дете,но това му е  едва 3 ден от както прояви температура,може и да се развият.
Иначе има и на дупето да,а на краката са като подкожни точки.
Малкия се орграничи само на гърлото, но имаше по небцето и меката част на устните отвътре няколко като афти.
Благодаря ви много за снимките,определено ще са ми от полза.

Общи условия

Активация на акаунт