Да предприема ли толкова голяма стъпка?

• 2 029
  • 30
  •   1
Отговори
Здравейте на всички,
Отскоро съм потребител в този форум и отново имам въпрос към вас,нсй-вече към по-решителните и по-опитните:
Става въпрос за сключване на брак между мене и моя приятел,с когото съм заедно от 2021-ва година.
Не малко пъти сме обсъждали как,като сме вече официално мъж и жена,ще си променя адресната регистрация в България,следовалетно и (логично погледнато) детето ни ще е регистрирано също на този адрес.И всички ще живеем по закон в неговия апартамент.Добре,де,апартаментът е все още на неговите родители,но една жена сподели,че жената няма нищо общо с имотите по наследство.Та,имам някакви съмнения,че при неразбирателство и/или потенциален развод с мъжа ми,той би ме изгонил от апартамента си и аз така сама ще съм се прецакала.
Не знам кога ще се приберем в България за почивка,но дотогава трябва да съм взела окончателно решение дали да подписвам или не.
Какво бихте ме посъветвали?
При евентуален отказ от моя страна не знам какво би направил-дали ще се съгласи да сме във връзка без сключен брак или ще се раздели с мене при евентуален отказ.Познаваме се много добре,но тук наистина не знам как би реагирал.
От една-две седмици почна отново да се държу с мене по-нормално-не ми мрънка,следователно и аз не се оплаквам за дреболии,опитвам се да виждам това,с което ми е помогнал вкъщи,а не при неизмита чиния да му се муся,помагаме си…но не знам за колко време ще се задържи тази така необичайна хармония в нашата къща.Да,мисля като песимист,защото при нас преобладават най-вече спорове,караници,сърдения и тн.
Но кой знае,може и да е за дългосрочно.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 22:50 от happymommyy

# 1
  • София
Имате ли дете налично?
Къде живеете сега?
Какви имоти, какви пет лева?
Подписа защо те плаши - какво мислиш ще ти вземе?

# 2
Имате ли дете налично?
Къде живеете сега?
Да,имаме едно дете на годинка.
В момента пребиваваме в Германия.
Ами,нали като нямам никакъв дял от този имот,може да ме изгони от него,ако живеем в България?
Не се страхувам,че ще вземе каквото и да е,а че желае да регистрира детето ни в България в жилището на родителите си.
Като ме изрита,бих ли могла да преместя детето на друг адрес?Или ще трябва съгласие от бащата?Ако да-той няма да ми разреши да го регистрирам в мое жилище.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 22:59 от happymommyy

# 3
  • Пловдив
Какъв е, аджеба, проблемът точно с адресната регистрация?

Цитат
Не малко пъти сме обсъждали как,като сме вече официално мъж и жена,ще си променя адресната регистрация в България,следовалетно и (логично погледнато) детето ни ще е регистрирано също на този адрес.
Адресната регистрация на вече родено дете не се променя автоматично с тази на майката, то е самостоятелен субект. Но всъщност ми се струва, че отдаваш на регистрацията значение, каквото тя няма. Как точно би се прецакала от нея?!
Проблемът дори не е с брак или без, още по-малко с регистрация или без, а ще се задържи ли хармонията, или не.

# 4
.Та,имам някакви съмнения,че при неразбирателство и/или потенциален развод с мъжа ми,той би ме изгонил от апартамента си и аз така сама ще съм се прецакала.

А ако не сте женени няма как да те изгони? Логиката нещо ти куца...

# 5
  • Out of the Mix
Gorgeuos, не той на нея, тя на него евентуално, щото нали апартаментът е на родителите му, тя иска да има от неговото чрез брака евентуален. А де факто нищо никой няма, нито той, нито тя.

Ако се разбирате си живейте и гледайте семейния уют, отношения и детето, това трябва да ти е приоритет.

Покривът над главата колкото и да е важен, другото е по-важно, защото дори под наем, пак може да сте щастливи.

А ти, ако искаш нещо, примерно апартамент, така направи, че лично да си го набавиш за себе си. Дългосрочно ще ти е от полза. И не гледай кой какво има, или няма.

# 6
  • Down south
Още не се знаеш, дали искаш брак с този човек, а вече мислиш за дете, адресна регистрация, че и за евентуално изгонване?
Защо би си причинала всичко това, ако си толкова несигурна в тази връзка.

# 7
  • София
Имате ли дете налично?
Къде живеете сега?
Да,имаме едно дете на годинка.
В момента пребиваваме в Германия.
Ами,нали като нямам никакъв дял от този имот,може да ме изгони от него,ако живеем в България?
Ами, не се поставай в ситуация да те гонят.
Купете си ваш и живейте там.

# 8
Ами купи си апартамент и никой няма да те изгони от него. Защо правиш сметки на жилище, което е на родителите на приятеля ти? Много комерсиално.

# 9
  • София
Родила си дете без тази сигурност, сега какъв ти е проблема не разбирам?
Че може да те изгони? Той и сега може да те изгони.

# 10
Ми,не,не съм алчна,а несигурна и не знам как стоят нещата в България.
Не става въпрос да подписвам заради имоти,а той е по принцип егоист,щом става въпрос за детето.Знае,че мене там ще ме заболи най-много.
И затова искам да знам дали след успешна рецистрация на детето в апартамент на баща му,наследен от неговите родители, и при евентуален развод,дали ще мога аз сама да регистрирам детето на адреса,на който съм регистрирана аз,демек в апартамента на моите родители?

# 11
  • София
Не си сменявай адресната регистрация, какъв е зора?!

# 12
  • Далечният изток
Какво значи той е егоист, щом става въпрос за детето? Заплашва те, че ще те изгони и ще ти вземе детето и ти се чудиш как да останеш в имота му ли?
Той даже не е и негов. Докато са живи родителите му, може и да го продадат примерно и мъжът да не наследи нищо.
Аз бих те посъветвала да обърнеш внимание на образованието си, защото си само с основно, от там нататък на работа и лично твое развитие, вместо да гледаш в чуждите канчета.
Дете имаш да възпитаваш.... С тия разсъждения, не знам...

И защо ще се омъжваш за мъж, с когото не се разбирате и живеете в скандали?

# 13
Какво значи той е егоист, щом става въпрос за детето? Заплашва те, че ще те изгони и ще ти вземе детето и ти се чудиш как да останеш в имота му ли?
Той даже не е и негов. Докато са живи родителите му, може и да го продадат примерно и мъжът да не наследи нищо.
Аз бих те посъветвала да обърнеш внимание на образованието си, защото си само с основно, от там нататък на работа и лично твое развитие, вместо да гледаш в чуждите канчета.
Дете имаш да възпитаваш.... С тия разсъждения, не знам...

И защо ще се омъжваш за мъж, с когото не се разбирате и живеете в скандали?
Сама си отговаряш на своите въпроси.

# 14
  • Пловдив
Ще можеш, защо да не можеш.
Даже рядко някъде в общините искат съгласие на двамата родители. На моите деца я сменяхме - бащата отиде да подаде заявление. Аз чаках отвън с количката, за да подпиша и аз заявлението, ако се наложи - не се наложи.
Правят го и при спорове за родителските права. Единият ходи и сменя регистрацията, после може и другият.

Общи условия

Активация на акаунт