Отскоро съм потребител в този форум и отново имам въпрос към вас,нсй-вече към по-решителните и по-опитните:
Става въпрос за сключване на брак между мене и моя приятел,с когото съм заедно от 2021-ва година.
Не малко пъти сме обсъждали как,като сме вече официално мъж и жена,ще си променя адресната регистрация в България,следовалетно и (логично погледнато) детето ни ще е регистрирано също на този адрес.И всички ще живеем по закон в неговия апартамент.Добре,де,апартаментът е все още на неговите родители,но една жена сподели,че жената няма нищо общо с имотите по наследство.Та,имам някакви съмнения,че при неразбирателство и/или потенциален развод с мъжа ми,той би ме изгонил от апартамента си и аз така сама ще съм се прецакала.
Не знам кога ще се приберем в България за почивка,но дотогава трябва да съм взела окончателно решение дали да подписвам или не.
Какво бихте ме посъветвали?
При евентуален отказ от моя страна не знам какво би направил-дали ще се съгласи да сме във връзка без сключен брак или ще се раздели с мене при евентуален отказ.Познаваме се много добре,но тук наистина не знам как би реагирал.
От една-две седмици почна отново да се държу с мене по-нормално-не ми мрънка,следователно и аз не се оплаквам за дреболии,опитвам се да виждам това,с което ми е помогнал вкъщи,а не при неизмита чиния да му се муся,помагаме си…но не знам за колко време ще се задържи тази така необичайна хармония в нашата къща.Да,мисля като песимист,защото при нас преобладават най-вече спорове,караници,сърдения и тн.
Но кой знае,може и да е за дългосрочно.