Да предприема ли толкова голяма стъпка?

• 2 263
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Стой си в Германия, не се съгласявай да се прибираш. Това е единственото, което бих те посъветвала.

# 16
  • Пловдив
И "бягай с двеста"? Wink

Майтап с най-популярния форумен съвет, да не се върже авторката.

# 17
  • София
Още брак нямаш, а мислиш за евентуален развод. Като добавим и това:
при нас преобладават най-вече спорове,караници,сърдения и тн.
Но кой знае,може и да е за дългосрочно.

Къде изобщо си тръгнала? Адресната регистрация ти е най-малкият проблем. А той ми се струва търси начин да те придума към нещо, което не желаеш и си прави някакви негови схеми.

# 18
Ще можеш, защо да не можеш.
Даже рядко някъде в общините искат съгласие на двамата родители. На моите деца я сменяхме - бащата отиде да подаде заявление. Аз чаках отвън с количката, за да подпиша и аз заявлението, ако се наложи - не се наложи.
Правят го и при спорове за родителските права. Единият ходи и сменя регистрацията, после може и другият.
Благодаря за нормалния и човешки отговор.Като гледам на човек не му е позволено да не е информиран по дадена тема в този форум и да задава въпроси при неяснота.
Стой си в Германия, не се съгласявай да се прибираш. Това е единственото, което бих те посъветвала.
Аз съм си в Германия,но все някога може нещо да се промени.
Още брак нямаш, а мислиш за евентуален развод. Като добавим и това:
при нас преобладават най-вече спорове,караници,сърдения и тн.
Но кой знае,може и да е за дългосрочно.

Къде изобщо си тръгнала? Адресната регистрация ти е най-малкият проблем. А той ми се струва търси начин да те придума към нещо, което не желаеш и си прави някакви негови схеми.
Човек трябва винаги да има едно наум и да е подготвен за най-неочаквани ситуации.Затова и задавам този въпрос.Не знам защо някои хора си мислят,че целта ми е да придобия материална печалба,като това така или иначе няма как да се случи в този случай Grinning

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 23:43 от Анонимен

# 19
  • София
“За все някога” работѝ за работа, квалификация и лични доходи.
Защото то ще дойде и ние няма да ти помогнем.

# 20
  • Далечният изток
Ааа, виж какво, всеки ти отговаря нормално и човешки. Ти какво очакваш?
Питат, защото толкова неясно си написала първия си пост, че аз пет пъти започвам да пиша и трия.

# 21
Авторката не беше ли тази от темата с основното образование в България,щеше да учи в Германия,драми с мъжа и родителите му,искаше да се прибира в България......
Моя съвет наистина е да пораснеш. Имаш си толкова други по-важни неща да оправяш,че това с адреса в България ти е най-малкия проблем.Завърши поне средно образование, намери си нормална работа и си гледай детето.
Това с апартамента теб как те прекарва точно? Той нито е твой,нито на мъжа ти. Евентуално детето ти ще го наследи от баща си. Примерно

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 23:44 от Karina-88

# 22
Накратко - тази адресна регистрация изобщо не трябва да ти е фактор в решението. Не знам някой да може да те задължи с нещо или да те изгони от някъде на база на нея. Може би в Германия са по-различни нещата и затова има нещо което ти звучи притеснително, за тук честно казано е малко все тая.
Дори ти не е нужно да се регистрираш на този адрес, камо ли детето ви, а и защо ви е да го правите? Ако знаеш в България колко хора не живеят на адреса който им е по лична карта, а ти дори и в България не живееш.
Другите неща ги помисли вече по-добре.

# 23
Пообъркала се е авторката с тая адресна регистрация, а  и с цялата стуация,. Но е късно да питаме, защо първо правят дете, а после мислят... Ако имаше доверие в партньора,, нямаше да си задаваш такива въпроси.

# 24
# 25
  • UK
Не е нужно да си сменяш адресната регистрация при евентуален брак, той ли те притиска и настоява?
И ние живеем в чужбина, в Бг адресът ми е на моите родители, неговият при неговите родители, децата са си при мен по рождение. Аз съм от по-голям и областен град, по-лесно ми е като подменяме паспорти и документи на децата да се случват нещата в моя край, то обикновено и аз се занимавам, не той. Ако има нужда от нещо ми е удобно да дам пълномощно на моите родители, вместо да разчитам на неговите. Освен това, би могла по всяко време, когато решиш да си смениш адреса пак при родителите ти, но няма да можеш на детето без съгласието на таткото.

Не се омъжвай, ако стоят така нещата и има неразбирателство. В случай на раздяла олелията ще е голяма и без обърквация с адресите ви. Не се оставяй да бъдеш манипулирана и "вързана" с брак и адресни регистрации, ако се колебаеш и се притесняваш от последствията и реакциите му. Колкото и да си "послушна" и вероятно пререкания ще продължава да има. Имай още предвид, ако се върнете в Бг, вероятно ще трябва да записвате детето в градина и училище по постоянен адрес, да подавате за детски по постоянен адрес и кой знае още какво. Още повече не се съгласявай, ако не си сигурна, че искаш да живееш на този адрес изобщо, в случай че се приберете в Бг.
Дори и да сключите брак все пак, обясни му че не ти се занимава с подмяна на документи, да си губите времето по опашки в мвр-та и че ще сменяте адреси, когато и ако решите да се приберете в Бг. Дотогава няма никакво значение кой на какъв адрес се води. Дано се подредят нещата ви по най-добрия начин.

# 26
  • София
Започвай да учиш и да мислиш за собствен живот далеч от този мъж.
Какъв брак, какви пет лева…

# 27
Вие вече имате общо дете, обаче бракът е "толкова голяма стъпка"...? Не ги разбирам тези теми, честно.

# 28
Ти ако си по любов с този мъж, последното, което ще те интересува е имоти и как ще те изгони! Явно нещо куца и ти го спестяваш. Когато си по любов с един човек, материалното би трябвало да е най- малкия проблем.

# 29
Щом от сега мислиш този сценарии, ясни са нещата. Детето има ли регистрация в България? От един град ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт