Раздяла

• 2 386
  • 23
  •   1
Отговори
Здравейте! Пиша тук за да ви помоля за съвет, приятеля ми се раздели с мен доста грубо, чувствам се ужасно заради случилото се, но има и нещо, което повече ме притеснява и то е че съм бременна, не знам дали изобщо заслужава да му споделя, на кантар съм. Моля за съвети!

# 1
  • София
Поради каква причина се раздели той с теб? Какви бяха отношенията ви преди раздялата? Планирахте ли детето или стана случайно?

# 2
Какво означава "грубо"?
Ще задържаш ли бебето? В кой месец си?

# 3
  • Пловдив
Много зависи от причината за раздялата.
И какво значи "грубо" според теб!?
Колко време продължи връзката ви и каква беше тя?

# 4
  • SF
Ами... кажи му. Може пък да се зарадва и да се върне при теб елегантно.

# 5
  • София
Той знае ли за бременността?

# 6
Кажи му за бебето и да стискаме палци,че ще е било нещо временно и ще му дойде акъла. Ако не подейства, говори и родителите му, дано го вразумят.

# 7
Какво мислиш, че ще се случи ако му кажеш? Можеш ли да гледаш сама дете с всички съпътстващи ангажименти и препятствия около отглеждането му? Искаш да му кажеш, защото мислиш, че това ще го върне или смяташ, че трябва да знае? Какво очакваш от човек, който се е държал грубо с теб? Струва ли такъв да е час от живота ти? Какво казват близките ти?
Не казваш нищо за отношенията ви преди раздялата. Отдавна ли сте заедно, на колко години сте? Никой от нас не може да вземе решение вместо теб, но адекватен съвет на това, което си написала ще е трудно...

# 8
Поради каква причина се раздели той с теб? Какви бяха отношенията ви преди раздялата? Планирахте ли детето или стана случайно?
Детето стана случайно, не е планирано, бяхме в добри отношения, но ми съобщи че му е писнало да прави компромиси

# 9
Кажи му, защо само ти трябва да бъдеш отговорна за ситуацията, в която и двамата сте участвали. Ако решиш да не задържиш детето, трябва да ти помогне финансово и физически,  ако пък решиш/те да го оставил, трябва да си поеме отговорността.

Деца не се правят просто за да си направи кефа без предпазни средства и после контрата у жената.

# 10
  • София
Детето стана случайно, не е планирано, бяхме в добри отношения, но ми съобщи че му е писнало да прави компромиси
Ако му кажеш за бременността и той реши да се върне заради детето, а не заради теб, ще се чувстваш ли добре?
Имай предвид, че децата не могат да "излекуват" отношенията. Евентуално само временно.

# 11
  • София
Да почнем дали го искаш това дете първо, отговорите сами ще дойдат.

# 12
- Щом не знае за детето, а се е разделил, защото вече нещо във връзката не му понася, значи чисто и просто, че тази връзка е изчерпана. А не че вазира заради бременността.
- Може би не с е разделил грубо, а откровено? Вместо да гоустне?
- Като му кажеш какво очакваш? Да се върне не заради теб, а за детето? И колко ще изкарате?
А ако останете разделени, а само го припознае, после ще си зависима от него за всичко.
- Ти самата искаш ли дете и готова ли си за самотно майчинство? Имаш ли финанси, подкрепа от родители, образование и кариера?  И знаеш ли термина "жена с ремарке"?

Отговори си на всичко това и реши, но според мен не си готова за дете и нищо добро няма да излезе ако родиш или му кажеш.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 12:55 от Черна станция

# 13
  • София
В кой месец си и можеш ли да се справиш сама + помощ от роднини евентуално с новородено?
Не разчитай да го задържаш с детето, тази стратегия не работи.

# 14
Задължително трябва да му кажеш.
А дали ще продължите, е решение на двамата. Дай му избор, но и ти помисли, дали това е човека, от който да родиш.
Дете е трудно да гледаш сама.

Общи условия

Активация на акаунт