Раздяла

• 2 382
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Това е най-емоционално уравновесената скоро скъсала и разбрала, че е бременна авторка Wink

На твое място - ако смятам да не задържа детето, не бих му казала. Не виждам какво точно има да ми помага, като сме в такива отношения - явно не съм му важна. Само да ме разнася и да се караме и в без това много неприятен за мен момент.
- ако смятам да задържа детето - може би бих обмислила плюсовите и минусите.

Ти какво решаваш - ще задържиш ли детето или не?

# 16
  • София
Това е най-емоционално уравновесената скоро скъсала и разбрала, че е бременна авторка Wink
...
Същото си мислех.

# 17
  • Най-красивата страна
Може да го информираш за бебето,ако смяташ да раждаш.
Обаче трябва хубаво да си помислиш за последствията.
Защото дори и да се върне при теб заради детето,това няма да подобри отношенията,а напротив ще стане още по-зле.
Ако не се върне ,но признае детето,тогава ще трябва да се съобразяваш с него ,докато детето навърши 18 години.
А издръжката е някакви мизерни пари,които няма да ти стигат за нищо.
Ако останеш самотна майка е важно дали имаш жилище,родители,които да ти помагат и подкрепят.Дали имаш образование,професия,работа,доходи?

Ако смяташ да абортираш,въобще не го търси.
Изтрий го от социалните мрежи.
Държал се е грубо?Пълен игнор!
Покажи достойнство и себеуважение.
Мъжете не са се свършили.

# 18
Не му казвай и не се връщай при него.
Едно бебе няма да го размекне и магически да се влюби в теб и да те поиска пак.
Най-много да те зареже отново грубо в още по-труден момент.Зимата, без работа и с бебе на ръце.
За бременността хубаво си помисли какво би предприела, защото ще носи неговите гени и винаги ще виждаш част от него в детето, самотно родителство е страшно трудно и дори да срещнеш нов, трудно ще приеме детето като свое.

# 19
На времето и аз съм давала съвет да не се казва на мъжа, ако няма да се задържи детето, но сега смятам различно. Няма нужда да се измъква без минимален стрес и да иде да забремени следващата най-безгрижно. Гордостта няма да пострада от това, че ще се постави въпрос за споделена отговорност, макар че то какво споделена, като риска и неприятното изживяване пак ще е за жената.

Но не може и да се сеят деца наляво надясно и дори и да не разбереш.

# 20
Не знам какво да се занимаваш с този мъж повече. Писнало му било от компромиси, видиш ли. А родителството е компромис до компромис. Този мъж няма магически да се превърне от някой, който не те иска, в идеалния баща.
Така че ти си реши за себе си вписва ли се самотното майчинство в житейските ти планове и действай съответно. Онзи мъж те е отписал от живота си, не знам за какво да си късаш само нервите с него.

# 21
На времето и аз съм давала съвет да не се казва на мъжа, ако няма да се задържи детето, но сега смятам различно. Няма нужда да се измъква без минимален стрес и да иде да забремени следващата най-безгрижно. Гордостта няма да пострада от това, че ще се постави въпрос за споделена отговорност, макар че то какво споделена, като риска и неприятното изживяване пак ще е за жената.

Но не може и да се сеят деца наляво надясно и дори и да не разбереш.

Каква отговорност? Ще и хвърли 200 лв. и чист като сълза ще продължи! Ще изтърси нещо от сорта "Не съм сигурен, че е от мен", което пък е още по-обидно за една жена. Или "Оправяй се - не ме интересуваш".
Приемаш линейно ситуацията - разбира - поошашква се - помага. Има много варианти и в тях ни ще се ошашка, ни ще помогне - може даже да навреди на авторката! Вероятността да я обиди и донарани е много по-голяма от това да си вземе поука или да и е полезен.

# 22
Ако е решила да го махне по добре да не казва. Да не да я убеждава да остави детето, че ще бъдат семейство и после вече пред свършен факт да я зареже.
Авторката бързо да взема решение за детето, ако реши да го махне по рано мисля, че може и да не е инвазивно, а само с хапче.

# 23
  • Paris, France
Аз дете от случайна бременност от грубиянин, който вече ме е разкарал, не бих износвала, раждала, кърмила и гледала сама. Предпочитам детето ми да е от вежлив, стабилен, нормален мъж, който е показал, че го иска. Много хора се разделят след появата на дете, но поне е било искано и ще бъде обгрижвано от бащата и неговото семейство.

Отгледана съм от самотна майка с високи доходи, с помощта на родителите и, като баща ми и семейството му са участвали в отглеждането ми. Трудно е, тежко е, емоционално изцеждащо е и срива романтичния живот на майката.

В днешно време има хапове, които решават бързо, безболезнено и безплатно проблемът с нежелана или непланирана бременност.

Ако все пак авторката не иска аборт по морални, религиозни или други причини - според мене е по-добре да не му казва засега за да не се ядоса и да не и направи живота ад с натиск да абортира.

Не мисля, че ще се сдобри с нея само защото е бременна и не мисля, че иска дете от нея.

Общи условия

Активация на акаунт