Дубай /Тема 18/

• 22 757
  • 447
  •   2
Отговори
# 270
Здравейте, някой отсядал ли е в MD by Gewen?
На нас ни предстои да отседнем в този хотел през януари

# 271
Понеже няма тема за Абу Даби ще питам тук. За пръв път ще посещавам региона и едно от питанията ми е за такситата

Гледам https://admobility.gov.ae/en/taxi-booking май се води държавните таксита. Но назад из темите се споменава и Careem https://www.careem.com/en-AE/taxi . Едната ми от питанките е и двете компании ли оперират в Абу Даби. Другата питанка е може ли да се спре такси на улицата или задължително трябва да ползваш приложението за поръчка.

Понеже в Абу Даби са забранени повечето програми за комуникация, като viber и други, коя е основната, която се ползва ? WhatsApp ?

Какво е най-удобно да се ползва в региона eSIM или се купува някаква местна карта

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 14:32 от vinse

# 272
  • here and now
Careem, мисля не оперират в Абу Даби. Там Yango и Bolt.
Аз лично предпочитам с приложение, по-сигурно и комфортно ми е. Там може да зададете плащане с карта или  в брой (ако се притеснявате да си въвеждате картата в приложението).
Ползваме esim и основно WhatsApp  се ползва там, но в хотелите съм пробвала и viber си работи.
Иначе има интернет навсякъде, може да минете и без да купувате. Едното ни ходене мина без мобилни данни.

# 273
Благодаря, това за интернета е полезно да го знам. Ще прочета още за careem, защото някъде мернах, че оперират навсякъде в ОАЕ, но може Абу Даби да е изключение.

# 274
Привет от Дубай!

Пристигнахме в четвъртък. Летяхме от Букурещ.
Огромно летище. До багажа вървяхме и чакахме опашки повече от час.

Пълния ден прекарахме по небостъргачи.
Най-много ни хареса Sky Views Observatory. Там се качихме на 53-тия етаж. Разходихме се по стъклен под и се пуснахме по стъклена пързалка. Пакетите ни бяха промоционални и включваха и обяд. Нямаше много хора. Спокойно и приятно беше.

После минахме през Дубай мол - нещо ужасно огромно. Навъртяхме километри докато стигнем да се редим за Бурж Халифа. Трябва да се отиде поне час по-рано. По едни коридори се чака, тълпи се редят. Асансьорите препълнени. Мен направо ме хвана паника докато се качим. Горе народ, блъсканица. И не се виждат много добре сградите, всичко едноцветно. Не успяхме да изчислим кога ще настъпи залеза и още не беше станало тъмно. Не ни хареса.
Като слязохме долу тъкмо почнаха фонтаните. От 19 до 23ч на всеки половин час. Трае 5-6 минути. Много красиво и с много внушителна арабска песен. Бих ги гледала отново.
Днес бяхме на обзорна екскурзия из Дубай. Не ни хареса. С мръсен автобус. Спираха ни за по 10 минути. През повечето време все нещо чакахме. А уж си бяхме поръчали вип разходка за до 6 човека. Бяхме повече. Освен това не дойдоха да ни вземат от хотела, както бяхме заявили, а ни накараха да отидем на много далечно място и ги чакахме дълго. Фирмата е Desert lion tourism. Не я препоръчваме.

# 275
За Бурж Халифа е така!
Ако си закупите vip вход з148, 154 етаж е съвсем различно. Взима ви гид от входа, има директен асансьор. Нямате ограниче и на времето. Имате кресло с гледка, сладости и напитки. За около 50-60 лв в повече определено си струва да избегнете блъсканицата на долните 2 ет. Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 14:38 от Ellinor*

# 276
За Бурж Халифа е така!
Ако си закупите vip вход з148, 154 етаж е съвсем различно. Взима ви гид от входа, има директен асансьор. Няматв ограниче ив на времето. Имате кресло с гледка, сладости и напитки. За около 50-60 лв в повече определено си струва да избегнете блъсканицата на долните 2 ет. Simple Smile
Жалко, че не знаехме тази информация предварително. Убегнала ми е. Аз съм малко паника и нарочно държах да не сме до по-горната площадка. Но ако знаех, че ще избегнем блъсканици и опашки, щях да се прежаля.

# 277
  • София
Здравейте пак 🤗Каква е допустимата дамска чанта за проверките по летищата?Бях с малка почти мини,но видях,че доста жени бяха с големи дамски чанти.

# 278
Привет от Дубай!

Най-много ни хареса Sky Views Observatory. Там се качихме на 53-тия етаж. Разходихме се по стъклен под и се пуснахме по стъклена пързалка. Пакетите ни бяха промоционални и включваха и обяд. Нямаше много хора. Спокойно и приятно беше.

После минахме през Дубай мол - нещо ужасно огромно. Навъртяхме километри докато стигнем да се редим за Бурж Халифа. Трябва да се отиде поне час по-рано. По едни коридори се чака, тълпи се редят. Асансьорите препълнени. Мен направо ме хвана паника докато се качим. Горе народ, блъсканица. И не се виждат много добре сградите, всичко едноцветно. Не успяхме да изчислим кога ще настъпи залеза и още не беше станало тъмно. Не ни хареса.
Като слязохме долу тъкмо почнаха фонтаните. От 19 до 23ч на всеки половин час. Трае 5-6 минути. Много красиво и с много внушителна арабска песен. Бих ги гледала отново.
Днес бяхме на обзорна екскурзия из Дубай. Не ни хареса. С мръсен автобус. Спираха ни за по 10 минути. През повечето време все нещо чакахме. А уж си бяхме поръчали вип разходка за до 6 човека. Бяхме повече. Освен това не дойдоха да ни вземат от хотела, както бяхме заявили, а ни накараха да отидем на много далечно място и ги чакахме дълго. Фирмата е Desert lion tourism. Не я препоръчваме.
С агенция ли сте, ако да- с коя?

# 279
  • here and now
Здравейте пак 🤗Каква е допустимата дамска чанта за проверките по летищата?Бях с малка почти мини,но видях,че доста жени бяха с големи дамски чанти.
Всяка компания си има свои изисквания за ръчен багаж и лична вещ. Вижте на сайта на тази, която ползвате какви са те.

# 280
  • София...........
Аз винаги ходя с голяма дамска чанта, но тя е с размерите на допустимия безплатен ръчен багаж, т.е. нямам раница на гърба си....

# 281
Скрит текст:
Привет от Дубай!

Не, без агенция. Сами си организирахме.
Пътувахме от Букурещ с Флай Дубай.
Бяхме настанени в хотел Рамада в район Ал Барша.
Уникално сме доволни от този район - хотелът ни на практика беше заобграден с небостъргачи, чудесна атмосфера. Метро на пешеходно разстояние. Въпреки че основно се движехме с таксита. Викахме през някакво приложение Болт, доколкото разбрах от ММ. Предплаща се и дори да ти излезе повече, не плащаш отгоре. Много точни!

Снощи се върнахме.
Много сме впечатлени. Уникално място. Като друга планета.
Невероятни сгради. Голяма чистота.

Най-много ми хареса качването на Sky Views Observatory и разходка с яхта по Дубай Марина. Невероятни гледки, много приятно. На яхтата бяхме 20-тина човека, имаше и храна /индийска/. Има и корабчета, но там е с много повече хора.

Сафарито в пустинята изобщо не ни хареса, даже едвам го преживяхме. Супер лоша организация от фирмата Desert Lion. Купихме екскурзията през Групон. Не препоръчвам. Първо, че пътувахме три часа до пустинята! После интересно, че се върнахме за 1ч. Заведоха ни на място, където имаше хиляди хора и изобщо не успяхме да се доберем до вечеря, която уж влизаше в цената, нито пък да се доберем до камила, която също влизаше в цената. Гидът ни заряза и каза, че ще се срещнем за обратно след четири часа!!! Цяла вечер го търсихме да го врънкаме да си тръгваме - ние и останалите от групата. Защото четири часа сред тълпа от хиляди, без вечеря и без къде да седнеш, звучат доста неприятно. В крайна сметка си тръгнахме по-рано, но пък чакахме един час още 5 човека, а ние си бяхме платили за тур ДО шест човека. Абе, ужасна организация. Много се ядосахме. Върнаха ни парите за екскурзията. Също и за обзорния тур, пак от тази фирма - и той беше отвратителен, почти никъде не ни спряха, по 1-2 думи казаха на места, през повечето време все нещо чакахме - тъпотия.
Разходката до Абу Даби ни хареса повече, с много готин шофьор. Ако някой се интересува, можем да дадем координати. Отново бяхме до 6 човека. С джип. Той ни разходи много приятно, много беше разговорлив и ни обясняваше всичко. Малко останах разочарована от тази красивата бяла голяма джамия. Първо, че входа към нея минава през нещо като мол, което ми се стори доста несъвместимо. Второ край самата джамия беше посочено с табели къде може да минаваш, къде да се снимаш. Някак нямаше свобода да се разходиш и да си поснимаш. Иначе беше много красива.

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 10:51 от utro77

# 282
Малко останах разочарована от тази красивата бяла голяма джамия. Първо, че входа към нея минава през нещо като мол, което ми се стори доста несъвместимо. Второ край самата джамия беше посочено с табели къде може да минаваш, къде да се снимаш. Някак нямаше свобода да се разходиш и да си поснимаш. Иначе беше много красива.
Така е в джамията, но нека не забравяме, че въпреки комерсиализацията, която е вече навсякъде, все пак това на първо място е религиозен храм. Затова и входовете за туристи и за поклонници са различни. Дразнещо е, че си в кордон с хора по пътечките като на летище, но няма как. Снимането е ограничено, звукозаписът също е забранен формално, макар неформално всеки да си снима с телефона. Абе, не е и моето място, писала съм какви приключения имахме там.
Посетихте ли двореца в Абу Даби? Ето това е впечатляващо.

# 283
Скрит текст:
Привет от Дубай!

Не, без агенция. Сами си организирахме.
Пътувахме от Букурещ с Флай Дубай.
Бяхме настанени в хотел Рамада в район Ал Барша.
Уникално сме доволни от този район - хотелът ни на практика беше заобграден с небостъргачи, чудесна атмосфера. Метро на пешеходно разстояние. Въпреки че основно се движехме с таксита. Викахме през някакво приложение Болт, доколкото разбрах от ММ. Предплаща се и дори да ти излезе повече, не плащаш отгоре. Много точни!

Снощи се върнахме.
Много сме впечатлени. Уникално място. Като друга планета.
Невероятни сгради. Голяма чистота.

Най-много ми хареса качването на Sky Views Observatory и разходка с яхта по Дубай Марина. Невероятни гледки, много приятно. На яхтата бяхме 20-тина човека, имаше и храна /индийска/. Има и корабчета, но там е с много повече хора.

Сафарито в пустинята изобщо не ни хареса, даже едвам го преживяхме. Супер лоша организация от фирмата Desert Lion. Купихме екскурзията през Групон. Не препоръчвам. Първо, че пътувахме три часа до пустинята! После интересно, че се върнахме за 1ч. Заведоха ни на място, където имаше хиляди хора и изобщо не успяхме да се доберем до вечеря, която уж влизаше в цената, нито пък да се доберем до камила, която също влизаше в цената. Гидът ни заряза и каза, че ще се срещнем за обратно след четири часа!!! Цяла вечер го търсихме да го врънкаме да си тръгваме - ние и останалите от групата. Защото четири часа сред тълпа от хиляди, без вечеря и без къде да седнеш, звучат доста неприятно. В крайна сметка си тръгнахме по-рано, но пък чакахме един час още 5 човека, а ние си бяхме платили за тур ДО шест човека. Абе, ужасна организация. Много се ядосахме. Върнаха ни парите за екскурзията. Също и за обзорния тур, пак от тази фирма - и той беше отвратителен, почти никъде не ни спряха, по 1-2 думи казаха на места, през повечето време все нещо чакахме - тъпотия.
Разходката до Абу Даби ни хареса повече, с много готин шофьор. Ако някой се интересува, можем да дадем координати. Отново бяхме до 6 човека. С джип. Той ни разходи много приятно, много беше разговорлив и ни обясняваше всичко. Малко останах разочарована от тази красивата бяла голяма джамия. Първо, че входа към нея минава през нещо като мол, което ми се стори доста несъвместимо. Второ край самата джамия беше посочено с табели къде може да минаваш, къде да се снимаш. Някак нямаше свобода да се разходиш и да си поснимаш. Иначе беше много красива.

Здравейте! Може ли малко повече инфо за разходката с яхта по Марината? С коя фирма? Колко излезе? Благодаря!

# 284
Здравейте! Може ли малко повече инфо за разходката с яхта по Марината? С коя фирма? Колко излезе? Благодаря!

Ето това е
https://www.viator.com/tours/Dubai/Dubai-Marina-Sunset-Yacht-Tou … ks/d828-405818P17

Общи условия

Активация на акаунт