Дубай /Тема 18/

• 22 680
  • 444
  •   1
Отговори
# 300
Има ли някой , на който не му е харесало там , повечето с добри впечатления ли сте ?

# 301
  • София
Има ли някой , на който не му е харесало там , повечето с добри впечатления ли сте ?
със сигурност има не някой, а много, на които не им е харесало там. Зависи кой какво го влече и предпочита. Ако някой не харесва модерна архитектура и големи градове, а предпочита природа и природни забележителности няма да му хареса и ще му е безинтересно да гледа тази ултра модерна градска среда. Няма такова чудо в света, което да се харесва на всички. Процентно сигурно са 90 / харесали/ към 10 / не харесали/
Но какъв точно е контекста на въпроса Ви?

# 302
Има, на моя мъж не му харесва!
Посещава Дубай основно заради работни ангажименти. Но, не това е причината. За нея ще си замълча. Аз съм перде ходи ми се и винаги когато имам време, пътувам с него. Понякога мога да си  прекарвам времето само в хотела и на плажа, друг път само да обикалям и така.

# 303
Аз винаги съм била предубедена към Дубай. ММ много искаше да посетим. Аз пък особено се дърпах именно заради тази грандоманщина и лукс, защото по принцип съм много земен човек и все твърдя, че такива неща не ме впечатляват.
Ами искам да ви кажа, че направо ми падна шапката от впечатления. Не е въпроса до лукса, а до това, че тия хора от нулата са направили чудеса, в които са вложили несметни богатства. Наистина всичко там е направено, за да те накара да ахнеш.
Никога не съм била на по-впечатляващо място.

След Дубай, последния уикенд бяхме във Виена на коледен базар и като реванш към дъщеря ни, че гледа кучето.
То вярно, че сме били и преди във Виена. Но след Дубай всичко бледнее.

Ellinor*, каква е причината все пак?!

# 304
  • София

Завърнахме се от прекрасния Дубай!

# 305
  • София
Здравейте! Може ли малко повече инфо за разходката с яхта по Марината? С коя фирма? Колко излезе? Благодаря!

Ето това е
https://www.viator.com/tours/Dubai/Dubai-Marina-Sunset-Yacht-Tou … ks/d828-405818P17

Забравих да кажа, че храната не беше кой знае какво. Индийска храна. На принципа всеки да си взима. Но не сме останали гладни.

Здравей, резервирах  за  препоръчания тур с вечеря. Къде е началната точка? Дали е удобно да ми изпратите линк?

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 22:04 от Енита

# 306
  • София
Търся проверени фирми на място за организация на сафари в пустинята. Някоя, от която сте доволни.
Desert Lion няма да я изберем.
3 години подред ходим в Дубай и последните 2 години за сафари ползваме Prime Oscar Tours  и по-точно шофьор Numan - уникален!!! Можете да ги намерите като фирма и да искате да сте с него или да ви дам личен контакт и да се уговорите лично. Той е прекрасен човек- интелигентен млад, красив мъж и владее перфектно английски език и супер уважителен.
Здравейте, как да поръчам точно Numan за сафари? На вечерно сафари ли бяхте и изобщо на какъв вид сафари препоръчвте?

# 307
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте! Може ли малко повече инфо за разходката с яхта по Марината? С коя фирма? Колко излезе? Благодаря!

Ето това е
https://www.viator.com/tours/Dubai/Dubai-Marina-Sunset-Yacht-Tou … ks/d828-405818P17
Забравих да кажа, че храната не беше кой знае какво. Индийска храна. На принципа всеки да си взима. Но не сме останали гладни.

Здравей, резервирах  за  препоръчания тур с вечеря. Къде е началната точка? Дали е удобно да ми изпратите линк?
[/quote]

Би трябвало да си го пише на резервацията ви.
Ние тръгнахме от тук. Meeting Details:
📍 Location: Dubai Harbour Yacht Club  Gate 5 AB

Отива се половин час по-рано преди началния час.
Добре е да си носите връхни дрехи, защото като се движи яхтата и става хладно.
На яхтата обувките се събуват и се ходи по чорапи.

Ние седнахме на втория етаж под навеса. Но установих, че се вижда по-добре панорамата, ако не сте под навеса.

Една фотографка се появи, прави снимки, после ги предлага в папка. Мисля, че две снимки ни струваха 150 дирхама, т.е. около 70лв. После праща и останалите кадри.

# 308
  • София...........

Здравейте, как да поръчам точно Numan за сафари? На вечерно сафари ли бяхте и изобщо на какъв вид сафари препоръчвте?

Ние винаги ходим на вечерно, което всъщност започва още към 13:30-14 часа, когато дойде с джипа да ни вземе от хотела. Първо се отива на точката с АТВ и бъгита - там в зависимост дали карате нещо или не се стои различно време и после влизаме в пустинята. Той и хората от тяхната фирма навлизат по-навътре в пустинята от другите фирми, което е много яко. Ако е малка групата ви и се съберете само в един или два джипа се движите индивидуално, което също е предимство. Намира хубава и висока дюна, където има около 30-40 минути за фото пауза на фона на залеза и след това се отива в Camp (лагера, където имате вечеря с програма и който иска може да язди камила). Когато свърши всичко в Campa ви връща до хотела, което е около 21:30-22 часа
Как да сте точно с него ако резервирате от сайта не знам, защото моята комуникация е била винаги лично с него. Мога на ЛС да ви дам негов номер  или Инстаграм ако решите.

# 309

Ние винаги ходим на вечерно, което всъщност започва още към 13:30-14 часа, когато дойде с джипа да ни вземе от хотела. Първо се отива на точката с АТВ и бъгита - там в зависимост дали карате нещо или не се стои различно време и после влизаме в пустинята. Той и хората от тяхната фирма навлизат по-навътре в пустинята от другите фирми, което е много яко. Ако е малка групата ви и се съберете само в един или два джипа се движите индивидуално, което също е предимство. Намира хубава и висока дюна, където има около 30-40 минути за фото пауза на фона на залеза и след това се отива в Camp (лагера, където имате вечеря с програма и който иска може да язди камила). Когато свърши всичко в Campa ви връща до хотела, което е около 21:30-22 часа
Как да сте точно с него ако резервирате от сайта не знам, защото моята комуникация е била винаги лично с него. Мога на ЛС да ви дам негов номер  или Инстаграм ако решите.

Аз, както ви се оплаках от фирмата, която ние бяхме ангажирили за сафари - закараха ни в пустинята вече на почти залязло слънце. Никакви дюни не ни заведоха да видим. Нито да си правим снимки. Даже трудно намерихме местенце без хора, за да се снимаме на фона на пустинята. Такова гъмжило беше. От точката с джиповете веднага за три минути ни закараха до лагера. Там имаше по груби сметки едно хиляда / да не кажа и повече/ човека. Нямаше място нито за сядане, нито успяхме да се доберем за храна. Съответно и програма не гледахме, защото излязохме извън стените на лагера, за да седнем там.

divna_ , колко човека имаше в този лагер, където сте ходили вие?

# 310
  • София...........

divna_ , колко човека имаше в този лагер, където сте ходили вие?

Не съм си поставяла за цел, но не повече от 300 според мен. Досега винаги си имаме маса запазена за нас. Храна на блок маса достатъчно - салати, разядки, на скара пилешко , кайма на клечки, риба, сладки и плодове. Безалкохолни кен (не помня дали бяха на Кока или на Пепси ) и вода колкото искате.... Винаги ходим по време на Рамадан и тогава в пустинята е строго забранено алкохол, а извън този период има платен.
Винаги си правим стотици прекрасни снимки на залеза, даже първия път си заплатих на Numan за "летяща" феерична рокля под наем за снимките по залез нещо от порядъка на 30-40 лв.

# 311
divna_ Еее, много готино! Чудесна снимка!
Нашето нямаше нищо общо. Изобщо не видяхме подобни дюни. Буквално хиляди хора бяха в кампуса. Нямаше изобщо  къде да се седне. Явно сме изтеглили късата клечка с тази фирма.

# 312
  • София
По препоръка на divna_ - резервирах сафари с Prime Oscar Tours, но през Trip Advisor, за да си запазя правото на анулиране.
Надали ще имаме късмет точно Numan да е нашият човек, но се надявам, че добрите отзиви ще са валидни за цялостната оранизация на фирмата.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 12:47 от Vivi

# 313
Здравейте!
Планираме с няколко колежки да посетим Дубай, най-вероятно 5 нощувки, и мисля да взема и двете ми деца.
СМятате ли, че за тези дни може да обиколим Burj Khalifa и фонтаните, Ain Dubai, Museum of the future, Sky view, сафари, вероятно и разходка по Марината. Ще използваме услугите на агенция( може и да предложите) поне за хотел и билети. Аз с децата, най-вероятно,  ще се отделим за някои екскурзии. Мисля, да закупя билетите от тук чрез сайтовете, че е по-евтино май. Ще ми се и Ferrari world, но това си е цял ден до Абу даби.
Ако може и идея как евентуално да ги комбинирам атракциите.

П.П. Аз съм била там преди 10-на години и честно казано не помня много как се организирахме тогава със сестра ми. Също може да предложите  и друго интересно за 12-14 годишни момчета.

# 314
  • София...........
По препоръка на divna_ - резервирах сафари с Prime Oscar Tours, но през Trip Advisor, за да си запазя правото на анулиране.
Надали ще имаме късмет точно Numan да е нашият човек, но се надявам, че добрите отзиви ще са валидни за цялостната оранизация на фирмата.

Vivi, дано да имате късмета да сте с него. Доколкото знам тяхната фирма имат 10-ина джипа и предполагам, че всичките работят по неговата схема.
Ще се радвам да споделиш впечатления след това?

иванита , лично ние сме комбинирали в един ден Музея на Бъдещето (на никой не хареса и съжалихме , че отделихме няколко часа да обиколим всичко в очакване за нещо интересно), Бурж Кхалифа и Фонтаните. Sky view е в района , но не знам дали ще успеете и него в същия ден.... Сафарито ще отнеме почти един цял ден. Ain Dubai и Марината са близо и удобно в един ден. Абу Даби си е цял един ден.
Ние много обичаме да ходим и всеки път задължително посещаваме Global Village. The view също е интересно и е близо до Марината. Ние си обичаме и Дейра - там си имаме любимо място за кафе и фрешове , също и ресторант с уникално вкусна храна.... Има много неща, които да се отиде, но 5 нощувки за Дубай са много малко ......, а и не се знае това колко дни ще са в зависимост от полетите Wink
Аз лично не използвам груповите сайтове. Купувам си билети от сайта на даденото място и се придвижваме с такси там.

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 00:41 от divna_

Общи условия

Активация на акаунт