Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 1

• 37 556
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Да, община овча купел ги прави тия мизерии. Малко прери Коледа отвориха нова градина и принудена родители да преместят тям децата

# 166
Здравейте,
влязох в priem.cc, за да калкулирам шанса ни за прием. В колоната, която са посочени точките ни, точно след точките в скоби е посочено числото 3. Какво означава то?

# 167
  • София
Здравейте,
влязох в priem.cc, за да калкулирам шанса ни за прием. В колоната, която са посочени точките ни, точно след точките в скоби е посочено числото 3. Какво означава то?
Показва броя точки, които имате за поредност на желанието - 3 точки за първо желание, 2 точки за второ желание, 1 точка за трето желание, 0 точки за следващите желания.

# 168
Здравейте Simple Smile Един, вероятно, глупав въпрос - първото класиране сега е на база първите желания? Ако детето не бъде прието, продължава второ класиране след като приетите деца са записани?
И аз ползвах споменатия калкулатор - дава ми 35% шанс за прием 1во желание и 0% шанс за второ и трето. Странно ми е за второто желание, защото ако е на принципа на жребий и детето ми е с 15т, както и останалите 10 кандидати, значи все пак има някакъв шанс?

Едит: Направих още един път калкулациите и ще се радвам на ваша гледна точка като хора с повече опит от мен.
Детска ясла А - 22 свободни места, изчислен шанс 35%
Детска ясла Б - 6 свободни места, изчислен шанс 56%

Втората опция - Б, е по-желана от нас заради локацията, но обявените места са наистина малко, затова първоначално подредих А на 1во място. Сега се колебая - да се доверя ли на калкулацията или да направя такава непосредствено преди да излязат резултатите от класарането, защото може да се регистрират повече кандидати? Благодаря предварително за помощта.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 09:03 от Like_Smoke

# 169
За второ желание има една точка по-малко, заради поредността на градината. Ако има 16 т. за първото си желание, тогава за второто ще са 15 т.

# 170
Здравейте, имам едно питане понеже за първи път се сблъсквам с тази материя, извинявам се ако въпросът е глупав...
Обмислях да пуснем малката за 1ва яслена тази година, тя ще е на 1г и 8м, но шансовете ни с 15т. в нашия район не са кой знае колко големи и ми възникнаха въпроси за компенсациите и частните ясли....надявам се добре да формулирам въпроса и да ме разберете.
Майчинството ми 2ра година свършва януари 2026, ако я вземат в държавна ясла тази година (вероятно бих използвала отложения старт от 60дни, за да е по-голяма) прекъсвам майчинство и се връщам на работа. Ако не я приемат изчаквам класиранията и бих искала да кандидатствам за обещетение, съответно това до кога трябва да се направи  веднага ли или мога и да кажем друг месец, съответно и да я запиша на частна по-късно (ако има места), а не септември, за да бъде поне по-голяма, че иначе съм малко притеснена....дано сте ме разбрали.
п.с Извинявам се за дългия пост и благодаря😊

# 171
Ако сега кандидатствате и не приемат детето имате право на компенсация от месеца, в който я запишете на частна ясла, която отговаря на изискванията. Вие решавате кога ще я запишете, но трябва да кандидатствате на всички класирания за държавна ясла/ДГ с яслени групи.

# 172
Ако сега кандидатствате и не приемат детето имате право на компенсация от месеца, в който я запишете на частна ясла, която отговаря на изискванията. Вие решавате кога ще я запишете, но трябва да кандидатствате на всички класирания за държавна ясла/ДГ с яслени групи.
Много благодаря, а на всички, които са сега нали...не чак и текущото, което е 29.08 или и на него.

# 173
Сега няма класирания, следващото класиране е на 9.05. Трябва да си наредите желанията до 8.05 в 12ч( тогава затваря системата) и след това на всяко класиране трябва да участвате, за да имате право на компенсация.

# 174
Сега няма класирания, следващото класиране е на 9.05. Трябва да си наредите желанията до 8.05 в 12ч( тогава затваря системата) и след това на всяко класиране трябва да участвате, за да имате право на компенсация.
имах предвид предстоящите да, грешно се изказах...благодаря🙂

# 175
Момичета, към коя институция се подава жалба срещу ДГ?

# 176
  • София
Момичета, към коя институция се подава жалба срещу ДГ?
Много зависи от казуса, но варианти са Столична община - отдел Образование; за образователни казуси - РУО София-град и МОН; ако се касае за насилие/престъпление над дете прокуратурата, съответното РУ на МВР, евентуално детска педагогическа стая; при някои казуси възможнен вариант е Държавна агенция за закрила на детето; ако са нарушавани здравни изисквания - СРЗИ. Има и други възможности според естеството на конкретния казус.

# 177
Здравейте!
Допълнителната точка от СДЯ и ЧДЯ важи ли за следващите големи и междинни класирания или е само за първото, което е май месец?

# 178
  • София
Здравейте!
Допълнителната точка от СДЯ и ЧДЯ важи ли за следващите големи и междинни класирания или е само за първото, което е май месец?
Важи и за следващите класирания, не е само за първото.

# 179
Благодаря, *Lorena* !

Общи условия

Активация на акаунт