Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 1

• 37 603
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
  • СОФИЯ
Още малко статистика:

Приети

Общи критерии - 9771
Соц. критерии    - 1504
СОП - 48
ХЗ - 135
Предучилищна в училища, 6 г - 874

От СОП остават много свободни места, които ще пуснат в края на лятото.

# 361
  • София
За съжаление и ние не сме приети, направо ми се сви сърцето, а имахме добър шанс, около 65% на жребия с 15 точки Cry

# 362
За съжаление и ние не сме приети, направо ми се сви сърцето, а имахме добър шанс, около 65% на жребия с 15 точки Cry
Абсолютно идентична ситуация: същият брой точки и вероятност

# 363

Миналата година не бяхме приети с 80% без да слагам подкупите. Иначе може би е било над 70%.

# 364
Този жребий не мисля, че е на случаен принцип. Поне да ни даваха помощи независимо в коя частна ясла или градина сме....

# 365
  • СОФИЯ
На случаен принцип е жребият.

# 366
Можеше да вземете решение няколко дни по-рано за пример. Не зная поради какви причини не са били записани децата в моя случай, но заради това 2 години детето ми ще бъде в частна градина с бетон вместо двор. А ако нямах възможност за частна, какво трябваше аз да направя? Както и да е.

Всеки - както и вие - гледа и гони интереса на своето дете. Ако съфорумката беше взела решение по-рано, другото дете, което в крайна сметка е било прието, и семейството му щяха да бъдат във вашето положение. Проблемът е системен и вината не е в решенията, които отделни родители взимат за детето си. Да не говорим и че родителите, записали децата си в частна градина, при настоящите разпоредби е напълно нормално да кандидатстват с цел получаване на компенсации, дори и да не желаят детето им да посещава държавна градина.

# 367
Ясно е, че дете, което нямаше да влезе, е влязло. За мен това не е оправдание за това да участваш в класиране и няколко дни по-късно да не си запишеш детето. Да не говорим, че никой не знае какви са причините на други, които правят това.

Пастелка, някои успяват и на случаен принцип, други плащат, така че дори не мога да си сметна процентите.

# 368
И ние не сме приети.

# 369
още едно неприето дете с 15т. в младост Simple Smile

# 370
ala.bala не родителите са проблема и не с тях имате проблем. Насете си гнева там, където е редно да бъде. Нека ви напомня, че всяко дете трябва да кандидатства, особено предучилищна, която е задължителна в България вече. Аз как мога да зная, че от 100 човека на опашката,ще изтеглят точно моето? И никого не е прецакало. Освободили сме място по официалния ред и въпросното място е заето на второ класиране от друго дете. Не е бил записан и да не ходи, че някой да има основания за подобни изказвания. Действали сме спрямо наредбите.
Ако искате още сега мога да ви кажа къде в нашия район има 10 незаети места и дори с 4 точки ше приемат детето ви.
Освен това има толкова много частни градини с дворове вместо бетон у толкова много групи на държавни градини в апаратаменти в блокове ...

Успех на всички в следващите класирания.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 13:54 от Дух

# 371
Също сме от неприетите. Но честно казано няма смисъл от раздор между семействата - всеки си гони интереса, а явно системата позволява и разни схеми.
Общественият натиск трябва да е към Общината и той да не е спорадичен около годишния прием, а целогодишен. Напълно съм убедена, че има силно лоби на частния бизнес с частни детски градини, които имат голям интерес от това в града да има такъв вакуум. Няма начин да няма начин да се редуцира броя на оставащите извън системата деца, както и да има сериозни санкции на лекари и родители, представящи фалшиви медицински документи, например.

# 372
При мен имейл получих в 12.20 часа.
Приети сме във 123 училище.

# 373
И ние не сме приети с 15 точки в ясла в община Витоша.

# 374
То във Витоша ако ви бяха приели банкет трябваше да вдигнете. Blush Най-близката ми градина е във Витоша, но ние сме район Овча купел. Много се ядосвах докато не разбрах, че във Витоша е още по-зле положението. Не че ни приеха и в нашия район.

Общи условия

Активация на акаунт