Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 1

• 37 619
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
Да кандидатстваш с нулеви шансове - ок, но има и такива, които кандидатстват при много големи шансове, приемат ги и не си записват децата... Заради такива моето дете не влезе.

И моето не влезе заради такова дете, беше първи в списъка на некласирани, имаше 2 класирани деца и едното не го записаха. Честно не знам защо го правят. Естествено на следващото класиране също не влезе моето дете, но ако детето, което не се записа го нямаше, щеше да влезе.
Хм, не мога да кажа дали случая е същия, но миналата година ни изтеглиха на жребий в доста желана градина. След среща разговор с директорката относно дерето ни, аз подадох официален отказ от записване и мястото се освободи на второ класиране.
А тези деца не са записани или какво се е случило?
Защо се отказахте?

# 346
Защото детето ми имаше травма от първата ясла, в която беше, след като го махнахме от там намери място, в което се чувства обичан. Не говореше с персонала 6 месеца, но постепенно се отпусна и започна да напредва в развитието и говора си. Обръща му се специално внимание. Към онзи момент бях бременна и бебето щеше да се ражда декември, бях много притеснена как детето ше приеме две толкова огромни промени в живота си - нова градина и бебе. Но обмислях да го запиша, дни наред мислех, почти не спях. После говорих с няколко психолога и с персонала на сегашната ни градина, които ме посъвтваха да не го местя. Накрая проведох откровен разговор с директорката на държавната градина, която в прав текст ми каза, че нямат ресурсите да се занимават със сина ми, че е изцяло нова група, че той ще страда зс старата градина и госпожа и така нататък. И при това положение какво можех да направя? Освободих мястото за следващите класирания.
Синът ми ходи на психолог, логопед и все още има моменти, в които в градината се затваря и не общува с никого за ден два. И както се очакваше прие доста тежко появата на бебе Simple Smile

# 347
Имате ли информация или наблюдения от предишни години кога се публикуват резултатите или кога се отключва системата?

# 348
# 349
Имате ли информация или наблюдения от предишни години кога се публикуват резултатите или кога се отключва системата?
Винаги е в следобедните часове.

Първо качват списъците на сайта, там където са Свободни места -> Чакащи.
И мак по-късно изпращат мейлите.

# 350
Няма особено значение дали ще е сега или след 4 часа.

# 351
Мейлът пристигна в 12:18, има и списъци

# 352
Аз получих мейл, и изненада не сме приети.

# 353
  • София
И мойта дъщеря не е приета. Плача и се смея 😀

# 354
И моята дъщеричка не е приета. 44-та е от 60 неприети деца с по 15 точки. Confused

# 355
Още едни от неприетите. Възможна ли е промяна на кандидатурите преди следващото класиране на 23.05? И всъщност тогава ли се отключват незаетите места на хронични заболявания/СОП към общия ред?

# 356
+1 неприет с 15 точки Simple Smile

# 357
Защото детето ми имаше травма от първата ясла, в която беше, след като го махнахме от там намери място, в което се чувства обичан. Не говореше с персонала 6 месеца, но постепенно се отпусна и започна да напредва в развитието и говора си. Обръща му се специално внимание. Към онзи момент бях бременна и бебето щеше да се ражда декември, бях много притеснена как детето ше приеме две толкова огромни промени в живота си - нова градина и бебе. Но обмислях да го запиша, дни наред мислех, почти не спях. После говорих с няколко психолога и с персонала на сегашната ни градина, които ме посъвтваха да не го местя. Накрая проведох откровен разговор с директорката на държавната градина, която в прав текст ми каза, че нямат ресурсите да се занимават със сина ми, че е изцяло нова група, че той ще страда зс старата градина и госпожа и така нататък. И при това положение какво можех да направя? Освободих мястото за следващите класирания.
Синът ми ходи на психолог, логопед и все още има моменти, в които в градината се затваря и не общува с никого за ден два. И както се очакваше прие доста тежко появата на бебе Simple Smile

Можеше да вземете решение няколко дни по-рано за пример. Не зная поради какви причини не са били записани децата в моя случай, но заради това 2 години детето ми ще бъде в частна градина с бетон вместо двор. А ако нямах възможност за частна, какво трябваше аз да направя? Както и да е.

# 358
  • София
Още едни от неприетите. Възможна ли е промяна на кандидатурите преди следващото класиране на 23.05? И всъщност тогава ли се отключват незаетите места на хронични заболявания/СОП към общия ред?
Да, може да ги пренаредите, да добавите нови, да махнете някои желания.
Част (не всички) от останалите свободни место по ХЗ и СОП съгласно наредбата се прехвърлят по общ ред за първото текущо класиране - то ще е в края на август.

# 359
Значи второто и третото генерално класиране не играят голяма роля? Там по-скоро свободните места биха били от незаписали се на първото класиране?

Общи условия

Активация на акаунт