Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 1

• 37 609
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,
Може въпроса ми да не е за тук, но ще рискувам. Дали някои има актуална информация относно ДГ 126 Тинтява - сграда 2 и ДГ 196 Шарл Перо, и двете в район Красна Поляна?
Благодаря предварително!

# 181
Здравейте,
Може въпроса ми да не е за тук, но ще рискувам. Дали някои има актуална информация относно ДГ 126 Тинтява - сграда 2 и ДГ 196 Шарл Перо, и двете в район Красна Поляна?
Благодаря предварително!
Малкия посещава 126 Тинтява 2 ра група е!

# 182
Някой знае ли как се казва новостращата се детска градина в Манастирски ливади - запад, в близост до бул. Т. Каблешков?

Почти завършена е и до колкото разбрах ще отвори към септември-ноември.

# 183
Филиал на 37 ДГ Вълшебство е.

# 184
Филиал на 37 ДГ Вълшебство е.

Не намирам фелиала в системата. Възможно ли е да не е качена все още и да не може да се кандидатства за нея?

Днес записах синът ми частна ясла, за да ни се пази мястото и от там ми казаха за тази новопостроената и че имало майки, които записали децата си вече там.

# 185
Напълно възможно е да я пуснат на междинните класирания, а не на голямото през май. По спомен така направиха с една новооткрита в Студентски град.
Новата в Младост 1 също все още я няма, а пък на мен ми изглежда завършена от доста време.

# 186
В момента има обявен прием само за една първа градинска група. Яслени, доколкото знам, там не се предвижда да има. На по-късен етап ще обявят места и за втора, трета и четвърта група.

# 187
  • Sofia
Къде в Манастирски ливади се намира тази градина?

# 188
И аз гледам, че има две в район Витоша и една в Триадица https://kg.sofia.bg/#/repairs и че 2025 ще са завършени

Дано ги пуснат на междинните, ама може и да не ги пуснат.... Не мога да намеря друга информация в сайта им. Щеше да е добре, щом са завършени да ги пуснат в системата да кандидатстваме сега.

# 189
Здравейте, мами, като новобранец тук ми е нужна експертизата ви. С 15 т. чавето ни има ли шанс за класиране в държавна градина или направо да стискаме палци за следващия тираж?

# 190
  • София
Здравейте, мами, като новобранец тук ми е нужна експертизата ви. С 15 т. чавето ни има ли шанс за класиране в държавна градина или направо да стискаме палци за следващия тираж?
Зависи за коя група кандидатства, в кой район, държите ли конкретно на градината пред блока или сте ОК да го водите и по-далеч. Списъците "Чакащи" за всяка градина и всеки набор се актуализират веднага след добавяне на нова кандидатура, така че може да следите ежедневно ще ви стигнат ли 15-те точки в градината по първо желание.

# 191
Къде в Манастирски ливади се намира тази градина?

Тази сграда, за която аз говоря се намира в близост до едно ново заведение "Blah-blah" (или нещо такова се казва), на бул. Т. Каблешков, точно зад заведението е, като минеш крастовището с бул. България, доста близо в района е.
Много пъстра, на 4 етажа мисля, че е. Четох че щяло да бъде начално училище и градина, но не намерих нищо повече като информация.

# 192
15 точки може и да са предостатъчно, а може и 16 да не стигнат. Миналата година синът ми беше приет в първа яслена с толкова, а на близки детенцето в друг район и на жребия нямаше шанс.

# 193
Може да видите списъците с чакащи, всеки ден се появяват нови деца и има размествания, но може да видите.

Има и калкулатори, които изчисляват шанса ви за класиране.

Миналата година, моето с 15 т, не се класира в район Триадица за 1ва яслена група, за някои яслени групи приемаха само деца с минимум 16 точки, тази година май пак ще е така. И си е голяма доза късмет.

В момента има 6 детски заведения с места за 2ра яслена група, а 4 от тях, на пръв поглед, изглежда, че ще приемат само деца с 16 точки, и тези с 15 т няма да участват в тотото... В другите 2 заведения, много деца с 15 т ще се борят за малко места, защото и там има вече по 5-6 деца чакащи с 16 т, които влизат със сигурност...

През ден проверявам в сайта дали не се е появило в сайта ново детско заведение в района, да го добавя като желание, ама не. То пише "индикативен срок на завършване на строителство - 2025"...... не знам как е по другите райони.

# 194
  • Sofia
Новата ДГ която строят в Стрелбище кога се очаква да се завърши и дали ще има яслени групи?

Общи условия

Активация на акаунт