Това не е проблем на системата за кандидатстване.
Така е,ако ми е било важно детето да влезе без проблеми щях да си взема апартамент в Люлин.
Тук не говорим дали да влезе дете без проблеми в градина или училище, а че в квартала няма градина и училище.
Както казах това е друг проблем.
В интерес на истината и аз си мислех, че трябва от ясла за да имаш повече шансове, но не съм следяла предварително как вървят кандидатстванията. Реално, наистина имаш повече шансове. Все пак ще си кандидатствал два пъти т.е. за две групи повече в моя случай, но поне при нас наблюденията ми са, че най-много места се пускат в първа градинска група. Но по-нагоре бе извадена статистика, че в първа яслена са приети горе-долу колкото в първа градинска, та може да е особеност на нашия район.
Точката смятам, че трябва да остане само за СДЯ. Не бих желала детето ми да е влезнало в яслена група с градина, да свикне с жени, място, деца и после да трябва пак да сменя за да е честно за всички. Може би е вариант наистина СДЯ да станат градини с яслени групи. То май е обратното всъщност? Яслените групи в детска градина са “новост”?
И аз съм за такса, която да отива директно в детските заведения. И за по-големи дворове на новите държавни градини (не, че има общо с нещо ама ако казваме какво искаме 😀)
Едната сега за втора яслена беше с 0 места