Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 1

• 37 284
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Съдейки от вашия опит има ли шансове за първа градинска в район Лозенец с 15 т на второ класиране?
Отворете списъците Чакащи за набор 2022 за всяка градина в Лозенец - вижте има ли чакащи деца с над 15 точки. Дори да няма такива в дадената градина, ако в нея обявят останали незаети 1-2 места от незаписани от първо класиране деца, към тези свободни места ще се пренасочат децата с 16 (и над 16 точки), които чакат в момента в списъците за други градини. И дори някъде случайно да има жребий между деца с 15 точки, то в него биха участвали твърде много деца за твърде малко места, съответно шансът би бил нищожен. На ваше място бих търсила директно алтернативни варианти - по-добре да прежаля капарото за частна градина, вместо да чакам до септември, за да установя със сигурност, че хем детето не е прието в общинска градина, хем и в удобните частни градини са се изчерпали местата.

Какво имате предвид,че ще се пренасочат деца с 16т,дори да не са им първо или второ желание съответните градини ли,при всяко положение ще са класирани преди 15 точковите правилно ли разбирам?

# 616
  • Sofia
Децата с многото точки ще се пренасочат към градините, които обявяват места. Независимо дали дадена градина им е първо желание, ако там няма обявени места, няма да останат в опашката, а ще отидат на опашката на друга ДГ (не толкова желана), която е обявила места. Но тези места ще са малко.... Така че шансът на тези с 15т намалява.

# 617
Аз идвам пак с въпрос за компенсациите. Получих имейл,че заявлението ми е одобрено и може да подам искане за плащане. В системата генерирах, изтеглих, принтирах и подписах това заявление, но къде трябва да го кача? В таб ' прикачи други документи' или някъде другаде? И нещо друго трябва ли да се направи?

Скрит текст:

# 618
Децата с многото точки ще се пренасочат към градините, които обявяват места. Независимо дали дадена градина им е първо желание, ако там няма обявени места, няма да останат в опашката, а ще отидат на опашката на друга ДГ (не толкова желана), която е обявила места. Но тези места ще са малко.... Така че шансът на тези с 15т намалява.

Благодаря, много полезна информация!

В такъв случай ако имаме 16т би следвало да се надяваме ако не на първо,поне на следващи класирания...

# 619
Ами където пише "прикачи искане за плащане" там го прикачаш. Не е нужно нищо да принтираш и подписваш. Изтегляш го мс телефона, драсваш с някоя програма един подпис и го качваш пак.

# 620
Тази опция ми е в сиво и не мога нищо да прикача. Успявам само на 'други документи '.

# 621
Мили мами помощ! Мъжът ми си смени трудовия статус началото на годината от самоосигоряващо се лице на ДУК, и аз не сум го променила, ако пиша до сайта, че съм обновила информацията и да се редактира заявлението, дали ще може? Някой изпадал ли е в такава ситуация?

# 622
Тази опция ми е в сиво и не мога нищо да прикача. Успявам само на 'други документи '.
Ти за кой период искаш да кандидатстваш? За ясла или градина?
Аз в момента нямам опция да кандидатствам за компенсации. Предния период се кандидатстваше до 5.05 за март у април за градините. Следващия е до 05.07, а системата не помня кога точно отваряше

# 623
За ясла за април. Качила съм в срок нещата, просто вчера получих имейл,че съм одобрена и да направя заявление за плащане. Както и да е, вчера качих това заявление за плащане и днес вече нямам опции да качвам нищо, та предполагам всичко е наред вече.

# 624
  • sofia
Здравейте,

Ние сме от тези извадили късмет на класиранията. Днес записахме детето, по-късно получих и потвърждаващ автоматичен мейл. Сега влязох в системата да видя какво излиза и имам следното съобщение: “ Детето Ви е класирано в ……. на генерално класиране, поради което може да подадете заявление за компенсации.” Защо изобщо ми излиза това?

# 625
Защото може да подадете заявление за компенсации?
Участвали сте в класирането и имате право на такива за периода до започване на детско заведение, ако детето посещава частно такова.

# 626
Ако бяха вложили едно по-грамотно формулиране, нямаше да се чуди всеки втори какво се случва.
"Детето Ви е записано в Х. Можете да кандидатствате за компенсации до датата на постъпване в Х (от тук)."
Това е смисълът.

# 627
Здравейте!
Кандидатстваме да ясла 2023г в градините в квартала ни. Имаме 15т , но на първо класиране не сме приети. Къде мога да проверя дали има свободни места за яслата, да не би това да е проблема, защото от 10 градини не сме приети никъде? Благодаря!

# 628
Здравейте!
Кандидатстваме да ясла 2023г в градините в квартала ни. Имаме 15т , но на първо класиране не сме приети. Къде мога да проверя дали има свободни места за яслата, да не би това да е проблема, защото от 10 градини не сме приети никъде? Благодаря!

Много често срещано е в определени райони с 15т да не сте приети,не мисля,че е нещо извънредно.Иначе използвайте калкулатора за шансове за да видите какъв е.

# 629
  • Sofia
Здравейте!
На началната страница на ИСОДЗ има рубрика "Свободни места". Отивате там и от падащото меню избирате набор 2023 и се появяват всички свободни места за този набор. На този етап свободните места за набор 2023 са 45 за цяла София, като най-много има в Нови Искър (12 места) и в Кремиковци (11 места).
Кликвате на района, който Ви интересува, и отваряте списъците с чакащи за ДЗ (в които все още има свободни места) да видите с какви точки са децата.
Но все още има много незаписани деца. На 23-ти е следващото класиране и тогава ще се разбере дали всички са се записали. Ако има все още незаписани около час преди класирането, тези места отиват в графата "Свободни места".
Но с 15т шансът за прием в ясла не е много голям.

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 13:43 от Brin de muguet

Общи условия

Активация на акаунт