Здравословни проблеми при кокерче на 1 г.

• 213
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте,

Имам кокерче на една година, което досега не е имало никакви здравословни проблеми. Преди месец обаче забелязахме кръв в изпражненията му, а понякога дори изхождаше само кръв. Веднага го заведохме на ветеринар, където ни изписаха антибиотик и пробиотик. Освен това започнахме да му готвим ориз и сменихме гранулите, но състоянието му не се подобри.

След това потърсихме второ мнение и заведохме кученцето при друг ветеринар. Направиха му кръвни изследвания и ни казаха, че има автоимунно заболяване. Изписаха му лекарства и пробиотик, но отново нямаше резултат. Впоследствие направиха допълнителни изследвания и установиха, че има възпаление на дебелото черво, но въпреки лечението състоянието му не се подобрява.

Ако някой е имал подобен проблем или има информация, която би могла да ни помогне, моля да сподели. Ще съм ви безкрайно благодарна!

Благодаря ви от сърце!❤

# 1
  • USA
направете тест за паразити

# 2
Слава Богу, не сме имали подобен проблем.

На мен обаче ми звучи странно цяла година да не е имало оплаквания и сега изведнъж чак такива драстични симптоми.

Правен ли е рентген? Отхвърлена ли е на 100% възможността да е погълнало чуждо тяло, кокал? Аз бих мислила в тази насока.

А и тези медикаменти все би трябвало да подействат до момента, дори и да има възпаление на дебелото черво.

# 3
Не се чудете, а отивайте в Стара Загора във Ветеринарната клиника за дребни животни към Тракийския университет. Има специалисти и апаратура и ще получите адекватно лечение.
Казвам ви от опит, че ние от проба-грешка (за лечение) се оказа съвсем не това което лекуваха на местно ниво.
БЛАГОДАРЯ от цялото си сърце за труда и грижите които полагат към пациентите си в Университетската клиника абсолютно всички от сестрите до професорите. (поне ние при които сме ходили).
Дано се оправи кокерчето, прегръдки за малкия косматко.

Общи условия

Активация на акаунт