Мама вече е нетърпелива АПРИЛско бебе да повива!

• 13 651
  • 315
  •   1
Отговори
# 180
Мишочка, ти как си - някакви признаци ?

# 181
  • София
ЧЕСТИТООО НА МАМА МАЯ - ЕХ, МЕЧТАТА МИ БЕШЕ ТОЧНО РАЗНОЯЙЧНИ БЛИЗНАЦИ - МОМЧЕ И МОМИЧЕ... ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, МНОГО ДА ТЕ РАДВАТ И ДА СА ТВОЯТА ГОРДОСТ. И СА ИМ ХУБАВИ ИМЕНАТА!

ALINA NANA,ЧЕСТИТО И НА ТЕБ!

# 182
Здравейте слънчевки!

ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ!
ДА СЕ РАДВАТ НА МНОГО ЗДРАВИ БЕБЕТА!

Аз съм тук ма го закъсах със зъби ooooh! Първо ми се счупи мъдреца, който никна и ме боля през последните ТРИ месеца, а сега ми падна и моста. На всичкото отгоре и зъболекарят ми не отговаря на телефона Cry Не мога и да спя от гърлобол отново и новото 20 са здрави коремни болки Confused Опитвам се да съм оптимист, но днес се понаревах здраво - то доста работи ме притесняват. Обаче сега се чувствам по-добре и вече се включвам при вас - по-рано не исках да трупам негативизми тук Naughty

От днес сме с ново часово време и в тонс с това и новопопълненията от бебоци обнових малко на темичката - след малко ще я ъпдейтна, само да добавя и двете бебета на Мая Simple Smile Ако имате забележки казвайте. Ако нещо не ви харесва и искате да върна старото - пак казвайте. Последните два дена почти не съм чела, та може и да съм изпуснала някоя информация за допълване или промяна, но ще прочета и корегирам малко по-късно.
[/b]

# 183
  • София
НЕЦИ, всичко ще е наред - ще видиш. Тъкмо ще изтренираш престоя в болницата и за големия ден ще си подготвена къде отиваш, как и т.н.

Илит - като те гледам аватара - и на мен така ми прозира и то точно на същото място. И все се чудех дали е крачето или ръчичката, но май е крачето. На предишния ти аватар беше играл фотошоп, ама сега твоят си е напълно реален. Обаче сякаш и главичката долу се е очертала. Абе то хубаво ни прозира и на двете такъв крак, ама я да уточня колко странно и малко гадничко е усещането като бебето започне да прави гимнастика с това краче и да го равпъва. ХЕм крачето имам чувството, че ще пробие, нем дупето от другата страна напъва и чак ме заболява коремът... И това се прави предимно, когато се опитвам да заспя...

Световъртеж - на мен по-скоро ми се мотае главата и ми е замаяно, но чак свят не ми се вие. И да - от 2 дни е. Ама като се натъпча с храна ми минава.

Днес цял ден какво ле не правих - с мъжа ми правихме пролетно почистване: изхвърлихме буквално един контейнер с щуротии. Къде ги бяхме натъпкали досега - идея си нямам. И сега вкъщи е като след основен ремонт и все едно сме съвсем пресни новодомци. А на душата ми е едно чисто и леко. НАправо оргазъм получавам , когато изхвърлям и разчиствам боклуци и мърсотии. А съм хвърлила око и на още багажерии, ама ще е във вторник. Свекърва ми ще дойде тогава да си прибере едни неща и каквото остане - ще изхвърлям, изхвърлям, изхвърляяям... Crazy
Освен това по обяд имах гости, а после кръстосах с мъжа ми Южния парк, после ходихме в пицария Токан, отттам - в Мола, после с колата до Лучаното на жълтите павета, после гладих последните покупки засега за бебешора, прах и простирах и... нито една контракция! МАй с разходки и работа не се ражда... Само секс не съм пробвала... Не че нарочно днес съм се товарила толкова - напротив - не ми е време още за раждане. Просто от 3 дни се бях забила вкъщи да почивам заради контракциите, ама накрая скакалецу не издържа...

За погачата -   много съм скарана с традициите и грам идея си нямама що е туй нещо, какво се очаква от мене, кога и защо... Моля, ако има желаещи, да ми разяснят!!!

# 184
  • София
Аууу, Мелодия, ама то вярно сме с ново часово време!!! Embarassed #Crazy Аз чак сега от теб научавам...
Не се тревожи за зъбите - ще ти ги оправят, било то преди или след раждането. Те зъбите са временен антураж. Има такива хубави фесити в наши дни - всички звезди са си ги наслагали... Най-важното е да си спокойна и да си мислиш хубави неща заради бебето.

# 185
Честито на мама Мая, да са живи и здрави близнаците и да растат весели и щастливи!  bouquet
Ние във Варна нямаме такъв обичай, и всичко на момента ми обесняваха, като правих на малкия погача, но е купон.
Световъртеж може да има от  ниско кръвно, преумора, липса на течности , най -доброто лекарство е почивка Peace

# 186
  • София
Честито на Мая bouquet

Герой е тя. Толкова малко преди термин с такива големи бебоци. Да са й живи и здрави, бързо да се връщат в къщи и много радости да носят.

Melodiya тематата е страхотна. Поздравления!

# 187
Честито на мама Мая - да са й най-здрави, кротки, послушни и усмихнати бебоците!

Илит - снимката е невероятна - ясно се вижда едно много сладко краченце! Уловили сте момента! Браво!

Melodiya - за проблемите със зъбите напълно те разбирам - на мен ми извадиха мъдрец един месец преди да родя. В момента ми растат и останалите три, като единят ме боли доста. Ако имаш нужда от свестен стоматолог мога да препоръчам (но не работи с касата).

Благодаря още веднъж на всички за поздравленията! Качих снимки на малката Никол - само дето не са в общия account, но кажете каква точно е организацията и мога да ги преместя.

# 188
  • София
Много е слдка тази Никол. Пу-пу да ви е жива и здрава!

# 189
Честито на мама Мая! Да са й живи и здрави бебоците!  bouquet

nathalie много е сладка Никол! Изгкежда много спокойно бебе Simple Smile

Днес бях на преглед - бебчо тежи около 3200, все още е с главата надолу. Доктора пак каза, че няма да изкарам до края! Плацентата все още не е презряла и ще продължа с магнезия, за да може и шийката да се изглади, че иначе ще бъде голям зор. С други думи - аз съм в пълна бойна готовност! Simple Smile

За погачата - аз ще правя. Миналият път правихме и беше много приятно. Освен това след като 40 дена основната ти комуникация е била с бебо, имаш нужда от нормален разговор Simple Smile

# 190
nathalie много е сладка куклата. изглежда толкова мъничка пу пу пу надявам се да е качила вече Simple Smile на кг.

мелодия радвам се че се появи.

тази вечер пак сънувах бебета така че очаквам новини от пловдивските мами  Laughing

# 191
Chestito na rodilite mami!!!Kato gledam tezi hubavi bebeta ve4e nqmam tyrpenie!!!

# 192
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБОЦИТЕ! Колко е хубаво, че почти всеки ден имаме такива новини. Дай Боже, на всички ни леко и безпроблемнно раждане и ние да се радваме на малките слънчица скоро! Приятен ден на всички!  love001

# 193
  • гр.Варна
Добро утро!
Честито на мама Мая и на Топчо 40!!!Да са Ви живи и здрави рожбичките и да Ви правят много,много щастливи:)
Дъщеричката на Мая е  роден модел.С тия 2200 и 50см дължина:) Joy
Мелодия,справила си се великолепно с новата темичка!Моите най-сърдечни поздравления за оформлението Hug
За виенето на свят,ами и при мен е така.А недай си Боже да ида на пазар.Всичките тези хора на пазара ми се отразяват много зле.Става ми лошо,вие ми се още повече свят,задушавам се и т.н.Вчера направих тази грешка да отида с татито да пазарим и резултатът беше,че след това бях адски изнервена.
При нас,днес сме на преглед на ЖК,а утре при док,който ще ме изражда,за да видим какво ще измъдри.От няколко места обаче взеха да ме плашат,колко е страшно и по-болезнено предизвиканото раждане.....та нощем само кошмари сънувам.
Вярно ли е,че не може да се предизвика раждане ако бебето не е слязло????Защото нашето мъниче е доста високо и се чудя как ще стане номера ooooh!
Иначе и аз нямам търпение час по-скоро да се срещнем с бебето:)Нищо чудно това да стане и тази седмица:)
Много целувки и лек ден  bouquet

Последна редакция: пн, 26 мар 2007, 09:47 от hristina_k

# 194
Цитат
При нас,днес сме на преглед на ЖК,а утре при док,който ще ме изражда,за да видим какво ще измъдри.От няколко места обаче взеха да ме плашат,колко е страшно и по-болезнено предизвиканото раждане.....та нощем само кошмари сънувам.
Вярно ли е,че не може да се предизвика раждане ако бебето не е слязло????Защото нашето мъниче е доста високо и се чудя как ще стане номера

защо ще ти предизвикват раждане тук нещо съм пропуснала  newsm78

по принцип е по-болезнено, защото е предизвикано със система и разкритието се получава за няколко часа между 2 и 4. някои твърдят, че са се мъчили 18-20 часа, но това е по-добрия вариант, защото разкритието се получава постепенно и между контракциите родилката има време да си почине. то верно, че ако няма кой да ти ги обясни тези работи момичетата не си почиват и си мислят, че раждането протича безкрайно дълго. много е важна почивката между контракциите. даже в началото когато са на 2 часа е добре да се поспи малко за да имаме сили за по-честите контракции и най-вече за напъните. ако ни заминат силите по време на контракциите напъните стават неадекватни, а те са най-важни и за родилката и за бебето.
когато от пред родилна се премести родилката в родилна зала е много важно да слуша акушерката какво и казва. има случай когато акушерката казва не напъвай, а родилката прави точно обратното и затова се получават в повечето случай разкъсванията. когато се напъва очите задължително трябва да са затворени, брадичката да е наведена надолу и лицето да е колкоте се може по спокойно и да напъваме с мускулите на перинеума. така напъните са силни и адекватни и се избягват кървясалите очи и напуканите капиляри по лицето. когато обяче чуете не напъвай очите се отварят главата се вдига нагоре (пробвайте с вдигната глава и да ти се напъва не можеш) и учестено дишане.

то май стана цяла лекция, но да се надяваме, че ще помогне  на някои бъдещи мами Grinning

Общи условия

Активация на акаунт