Как успявате да не мислите за мнението на другите?

• 6 443
  • 166
  •   1
Отговори
# 90
  • Далечният изток
Примерите ти са потресаващи и никой не може да повярва, че пише нормален в умствено отношение възрастен човек. Не знам дали забеляза, но всички мнения до едно са единодушни, че нещо с теб не е наред, и вместо да се плюнчиш, вземи се замисли. Ако искаш и можеш де...

# 91
Примерите ти са потресаващи и никой не може да повярва, че пише нормален в умствено отношение възрастен човек. Не знам дали забеляза, но всички мнения до едно са единодушни, че нещо с теб не е наред, и вместо да се плюнчиш, вземи се замисли. Ако искаш и можеш де...
Ти ли ще кажеш или лекарят ми? Вземи ти да мислиш, ти не си този, който ще определи дали съм добре.

# 92
Много вербална агресия към хора, които отделят от времето си, за да напишат съвсем добронамерено съвет, който не е непоискан. Ако човек не е готов за мнение, различно от своето, може би е по-добре изобщо да не пита във форум.

# 93
  • Поморие
Хайде разсърди се на всички! Не ни е срам да ти кажем истината в очите! Ужасни сме, знам! В пълното право си да се разсърдиш!
Лошо е когато си на 27, а те сравняват с дете. Не ти е за първи път, дори мъжът ти го бъркат за твой баща. Лошо е и да живееш в малък град и да имаш толкова комплекси!
Малкия град е истински кошмар, всеки говори за ввеки, не може човек нищо лично да запази в тайна, хранят се с клюки и злоба и имам много примери пред себе си, в които хора са се поболели от това.
Като бях бременна само отивах за направление за АГ , знаеха само близките и на другия ден вече по улиците ни честитят без никакво неудобство. Аз живея в същата среда, но не го правя, това е защото просто на едни им липсва интелигентност, зрялост, ерудираност, а на други - не.
Скарам се с ММ, разделяме се, на другия ден излиза и всички с подигравка го подкачат.
Тях ги ощастливява чуждото нещастие, а когато някой е щастлив, не спират с интригите, докато не го съсипят.
Та затова, разбирам авторката и съм се чувствала като нея.
Не пестят и мнение за външния вид. Излизам с нещо ново, несрандартно, дали прическа, дали друго, веднага коментари зад гърба си, че и даже не шушукат, по-оригинални ще са ако направо извикат зад гърба простотията, дошла им на ограничения ум!
Ако не сме първи красавици няма уважение, ще се блъснат в жената като в уличен стълб, ще те прередят на опашка и т.н.
Знам, че трябва да сме самоуверени и да обичаме себе си, но в клюкарско-снобска среда е много трудно, защото гадинките успяват да прекършат човешката душа!
Бъдете силна и не им се давайте! С техните камъни по тяхната глава. ✌🏼

# 94
  • Някъде там
Wudu, за твое добро, обърни  си внимание. Не е нормално да се държиш така, без никаква основателна причина.
Хората бяха достъчно тактични да ти обяснят, че това което пишеш за човек разсъждаващ нормално, не  е никакъв проблем. А ти вместо да го приемеш, и да се замислиш над всичко което ти се даде като съвети и примери, реагираш като сърдит на света тинейджър.
Какво точно очакваш, непознати хора да ти търпят изблиците на адекватност и да те обгрижват така сякаш са ти родители ли ?

# 95
  • Между гори и планини
Хайде разсърди се на всички! Не ни е срам да ти кажем истината в очите! Ужасни сме, знам! В пълното право си да се разсърдиш!
Лошо е когато си на 27, а те сравняват с дете. Не ти е за първи път, дори мъжът ти го бъркат за твой баща. Лошо е и да живееш в малък град и да имаш толкова комплекси!
Малкия град е истински кошмар, всеки говори за ввеки, не може човек нищо лично да запази в тайна, хранят се с клюки и злоба и имам много примери пред себе си, в които хора са се поболели от това.
Като бях бременна само отивах за направление за АГ , знаеха само близките и на другия ден вече по улиците ни честитят без никакво неудобство. Аз живея в същата среда, но не го правя, това е защото просто на едни им липсва интелигентност, зрялост, ерудираност, а на други - не.
Скарам се с ММ, разделяме се, на другия ден излиза и всички с подигравка го подкачат.
Тях ги ощастливява чуждото нещастие, а когато някой е щастлив, не спират с интригите, докато не го съсипят.
Та затова, разбирам авторката и съм се чувствала като нея.
Не пестят и мнение за външния вид. Излизам с нещо ново, несрандартно, дали прическа, дали друго, веднага коментари зад гърба си, че и даже не шушукат, по-оригинални ще са ако направо извикат зад гърба простотията, дошла им на ограничения ум!
Ако не сме първи красавици няма уважение, ще се блъснат в жената като в уличен стълб, ще те прередят на опашка и т.н.
Знам, че трябва да сме самоуверени и да обичаме себе си, но в клюкарско-снобска среда е много трудно, защото гадинките успяват да прекършат човешката душа!
Бъдете силна и не им се давайте! С техните камъни по тяхната глава. ✌🏼
Аз живея до град с 5000 души население. Знаят за мен толкова колкото съм позволила да знаят - кой е мъжът ми, кои са децата ми и каква е реколтата в градината ми. Толкова.
А в селото в което живеем сме точно 10 души. И те знаят толкова. То на кривата ракета, космоса ѝ е виновен 🙄

# 96
  • Mediterraneo
Голяма забава е темата, скоро ще я заключат, де, както стана и с предната на авторката.
Имах в обкръжението си такива хора. С времето се научих да ги избягвам, а не да ходя по терлици около тях, че току виж се обидили, че им дишам въздуха или мигам твърде шумно.

# 97
  • София
Wudu, според мен трябва да работиш в насока да си по-спокойна и уравновесена. Така хем няма да си толкова дребнава спрямо случайни реплики, хем няма да избухваш толкова лесно.

# 98
  • Между гори и планини
Сигурно е ужасно да се контактува с толкова докачлив и сръдлив човек, изтъкан от комплекси, който смята че всичко което хората правят или кажат е срещу него. Искрено съжалявам съпруг и роднини. Не отива на възрастта ѝ. На 10 години да се разсърди дете, разбирам. Но жена на 27.... С явно единствено забавление да ходи по кафенета и да мисли кой какво е казал и направил. Вземи си уплътни времето с нещо градивно, например - иди в библиотеката, прави нещо за благотворителен базар, учи езици и се развивай!

# 99
  • Някъде там
Това щях да кажа, не всички, които й казват, че това което пише, не е нормално, живеят в голям град.
Позволили сте да ви влияе негативно чуждото мнение, просто, което е само и единствено ваш проблем.
За всеки един човек в даден момент се говори. За едни повече, за други по-малко и рядко. Докато само говорят без това да ви засяга, проблемът е на говорещия, но ако позволите това да ви засегне и ви се отрази, тогава вие имате проблем.
Абсолютно не ми пука какво ще говори някой зад гърба ми и дори пред мен.
Не може да ме засегне някой, който не е от значение за мен. Аз съм в мир и хармония себе си и това, което съм.
Да му мислят тези, които не са.
Така че момичета, не е проблемът мястото на което живеете, а това, че позволявате на другите да ви влияят.

# 100
То и в големите градове е така, ако си местен Simple Smile. В квартала, където живеят родителите ми, има вече около 60% пришълци, но все още има едни около 40%, с които се знаем 3-4 поколения преди мен. Два тегела по улицата, и разбирам всичко за всички - кой умрял, кой се развел, кой бил в чужбина, кое момиче го докарват вечер с хубава кола... Включително и реплики от сорта "Той татко ти се беше издокарал тия дни с едно модерно яке, сигурно вие сте му го подарили?", или "Вашия големия отдавна не сме го виждали да идва, да не е по чужбина нещо?" Smiley
Не се дразня, но не се и обяснявам - държа се любезно, отговарям едносрично, пращам поздрави на общи познати, и отминавам. Голяма драма, голямо чудо.

Чуждите хора са фактор до там, докъдето им позволим. Нито милиметър повече.

# 101
  • Между гори и планини
Точно! Клюки има и в големите градове. Живях в 14 етажен блок, живущи в него колкото малко градче или голямо село. Продавачката в магазина до него, знаеше всичко за всички. Кой влязат, кой излязъл, какво купил. Отиваш за хляб и научаваш всички клюки.
В блока на майка, в който съм израснала и вече трето поколение познавам, отново всеки знае всичко за всеки. Като бях малка беше тръгнал слух, че съм осиновена, защото съм родена в 7 месец, посред зима и видиш ли, майка ми пролетта се появила вече с поотраснало бебе. Баба ми беше яхнала метлата срещу съседките клюкарки по местоседене на пейката пред блока 😂 Пък аз си преместих китката😂
Прости хора винаги е имало, има и ще има. Важното е да не им се пада на нивото.

# 102
Ми грешно съм мислила,щом така казвате.Вече няма да мисля толкова. Прави сте, който има уста говори, това мен не ме касае, аз съм с друг поглед към живота, техните мисли са си техни, а не мои. Има хиляди неща да върша, вместо да мисля глупости. Хем ще е нещо полезно за мен си. Ако някой се опита да ми въздейства, ще кажа "гръмни се пушка такава" и няма да му мисля.
Днеска чух добро нещо за мене от някой познат и въпреки, че вънка вали, за мене е слънчево и днес няма да се обидя на коментарите ви. Понякога се случвали и хубави неща.

# 103
Хубави неща се случват постоянно, както и лошите. Въпросът е върху какво ще насочиш вниманието си. Каквото повикало, такова се обадило.

# 104
  • Mediterraneo
Явно си много наблюдателна. Аз никога нищо не чувам за себе си, ни лошо, ни хубаво. Не ме говорят хората, явно не ги засягам, не съм им важна. Аз също не говоря за никого, не обсъждам външен вид, нито качества. Просто защото не ме интересува никой. Живея си в моя си балон и не допускам да ме засягат неща извън моето семейство и кръг от приятели. Познатите са си познати, не ме интересуват.

Общи условия

Активация на акаунт