Сполучливи имитации на маркови парфюми - 61

• 40 996
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Вчера си взех имитация на Divine Jean Paul Gaultier на Сан Сиро. Супер траен е, но като вайб ми напомня ужасно на Олимпията, а нея не мога да я понасям. Ще заминава нанякъде. Днес се напърсках с Aqua Allegoria Mandarine Basilic Guerlain на Заг Зодиак, рано му е още. Не можа да ме зарадва. Чудя се какво ми се носи, страдам си за Tilia и това е. Взех си на Аристея Omnia Crystalline Bvlgari от мъничките шишенца, ама и той не ме радва вече. Иначе от същите изпръсках едно Boucheron Quatre, добре са се справили Аристея, спор няма.

# 556
  • BG-DE
Ох, и аз съм в търсене на нещо ново и свежо за лятото но нищо не ме вдъхновява 😟 Днес прекарах около час в един мол да душа парфюми, първо в Дъглас после отидох при нишовите но нито един не ме накара да се усмихна, а имам нужда от нещо което да ми създава настроение.

# 557
На мен пък вчера настроение ми създаде Acne Studios  на Заг и си го купих. Точно весело парфюмче , тинейджърско ! Малко ми е минала възрастта за него, но не ми пука след като толкова ме радва, хахаха Simple Smile А пък колко е трайнооооо.....един от най- трайните парфюми на Заг Зодиак !

# 558
На мен пък вчера настроение ми създаде Acne Studios  на Заг и си го купих. Точно весело парфюмче , тинейджърско ! Малко ми е минала възрастта за него, но не ми пука след като толкова ме радва, хахаха Simple Smile А пък колко е трайнооооо.....един от най- трайните парфюми на Заг Зодиак !
А кое му е номерчето? Не го откривам в списъка, който ми изпратиха. И сега виждам, че и Yum Pistachio го няма, а така да ми хареса 🤷🏼‍♀️🥺

# 559
  • BG-DE
Търсейки нещо в един шкаф си намерих около 10мл от Покривната градина на Заг, ами прекрасен парфюм, поне за мен, много ми е тъжно, че го спряха 😭

# 560
*Penny*, 446AS.

# 561
Ако търсите за пролетта и лятото нещо свежо, пробвайте на Гиза " On the beach" реплика на Luis Vuitton. Не е морски изобщо,хаха, по - скоро много билков, първо се усеща лимон. След това , има много подправки розмарин, карамфил и мащерка, плюс кипарис. В пирамидата има в основните нотки пясък (!?) ...интересно. За първи път срещам парфюм от категория aromatic/ fresh spicy , който да не е мъжки. Не е траен, въпреки , че съм го правила от масло, с добавени капки глицерин за дълготрайност и е отлежал една година. Може би самият оригинал е такъв, защото на Гиза повечето са с невероятна трайност. Но все пак го препоръчвам, защото е необичаен.

# 562
  • Deutschland
Менерва и аз имам 10 мл от същия на Заг. Не смея да го пипна, само отварям от време на време капачката да усетя аромата.

# 563
Има ли Amara на Van Cleef  имитация и като цяло имитации на парфюми на Van Cleef?

# 564
Тези Градини на Заг на кой точно оригинал отговарят от серията? Да не гугълвам как е "покрив" на френски Joy

# 565
Hermes
Un Jardin Sur Le Toit

# 566
  • Сливен
Да споделя за  D332 Нектар Ексклузив на Гиза(My Way Nectar)  на моята кожа много нетраен и прибран ,иначе не е лош,ще го изпръскам ,но няма да си го купя пак.

# 567
Аз през последните няколко години установих, че не успявам да си ползвам и половината от парфюмите  пълноценно. Толкова са ми много наистина вече /гонят 180 бр., все пълноценни флакони, общо оригинали и имитации / мин.30 мл./ Rolling Eyes Периодично ги "пръсвам" за да ги поддържам в добро състояние, но наистина са ми вече много. Има такива, които съм ги ползвала точно 1 ден в годината. Срамота е, знам. Neutral Face И при това количество, все по - трудно ме впечатлява нещо ново. Защото установих, че много рядко вече се "ражда звезда". В повечето случаи "новото" мяза на нещо вече "познато". Достатъчно ми е да ми "напомни" за нещо вече познато, и магията му изчезва. Защото очевидно, аз вече го имам в колекцията си ! Това си има и плюсове и минуси. Имам толкова много аромати, които никой от околните не ги познава, никой от околните не ги носи, никой от околните не се сеща за тях...И като облека някой такъв парфюм, с него съм само аз, а не половин София. Wink Спрях да гоня "всичко подред". Затова пък "избухвам"  с неща, които вече няма къде да ги намериш. Wink Само за пример: United Colors of Benetton Woman Benetton. Мощен, свеж, мандариново - неролиев, ярък, траен, шлейфов, необикновен.  125 мл. е шишето Smile "Държи се" и в най - голямата жега. Ами, нося си го, фантастичен е! За турбо жегите препоръчвам Eden Cacharel /имат го и Рефан и Заг...сигурно и други/. Това физически те охлажда ! Smile И никой вече не го носи и не го разпознава... UFO Jenny Glow /имитиращ Alien Mugler/ също фантастично "омеква" в жегата. И също вече никой не го носи. А това може само да ме радва. Smiley и т.н. да не продължавам...
Та.... при такива количества НЕносени цяла година аромати, аз като отворя шкафа, все едно съм в магазин...с "нови" аромати. Аромати, които съм обикнала /за да в шкафа ми, значи непременно е така !/, но които съм "забравила"....И подновените ми отношения с тези парфюми ми носят истинска радост и телешки възторг ! Пробвайте, парфюмни другарчета, бръкнете по - назад в шкафа и вижте какви невероятни неща имате там !

# 568
Eden на Рефан ми беше signature scent, заедно с Poeme на Рефан, в гимназиалните ми години...И когато миналата година поръчах оригинала на Кашарел, останах като попарена, как уж е същия, но красивите нотки ги няма никакви...Набързо го продадох, но не ми е идвало на ума да го поръчам отново в рефанско изпълнение..
Благодаря, solar, че ме подсещаш за това бижу Heart

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 17:17 от Café del Mar

# 569
Като споменахте масово популярните аромати, преди седмица ходя аз из града (София) и все от тук, от там ме лъхва нещо сладко... като туко-що изпечен... еклер с ванилов крем Grinning
Гледам, пекарни наоколо няма. Минах две спирки с метрото, хора, навалица, хайде пак през два метра този аромат... И се сетих за гурметата които обсъждате тук в последно време. Явно наистина са нашумяли, но да, странно ми е толкова много хора да носят едно и също. (Все пак, радвам се че не е Baccarat).

Колекцията ми със сигурност не е като на solar_fields, но е вярно това че някои аромати остават 'назад' в шкафа, и да ги преоткрие човек всяка година е приятно - особено като парфюмните ни възприятия се променят с времето.

Общи условия

Активация на акаунт