Сполучливи имитации на маркови парфюми - 61

• 43 555
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Чудя се аз защо темата замлъкна, надали парфюмните адикции са излекувани.................
Ами понамаля наистина количеството на постовете, но и аналоговите фирми у нас от доста време са в застой. Никой нищо ново не предлага(а оригиналите продължават да бълват, макар и доста излишни и препокриващи се аромати), а само ни уведомяват, да очакваме нови по-високи цени.
Пък и с по-редки покупки, и ние да се видим малко в пари Satisfied
Аз най-много тръпна за обявените от Гиза нови аромати, но и те вече два месеца се бавят.
Определено сме в летаргия.

# 61
Зак зодиак скоро ще изкарват нови. Питах ги на страницата им във фейсбук. Не е ясно обаче, какво. Пролетни, това писаха.

# 62
Наистина май всички чакаме новости. Докато дебнах Гиза да предложи новите неща и вече поръчах едни стари. Та манията не преминава и в моменти на застой.
Получих и 4 неща от Дивайн, които улових за по 11 евро. Това са първи впечатления. Нещата са не особено трайни, но ще станат, когато поотлежат няколко месеца.

Mémoire d'une odeur отдавна си го мечтая заради лайката (да, знам, че е странно). Хубав е, не е остър никак, но и не е чиста лайка. Честно казано е това, което очаквах от Musk Therapy, който се оказа прекалено цитрусов за мен. Жасминът се усеща доста отчетливо, но не е прекален за моя нос и като цяло не е ярък парфюм, а по-скоро  успокояващ. Мислено си го наричам Камомила терапи.

Принцесата на Килиан си я взех ей така за келешлък, защото исках нещо сладко за края на сезона. Амиии, сладко е, мирише на захарен памук и общо взето това. Има едни специални моменти, в които искам да мириша точно така.

Inflourescence, Byredо наистина е хубава реалистична момина сълза, но на кожа. От блотер, капачка, бутилка, дреха е просто неясен флорал. На кожата ми обаче след съвсем кратко е точно истинско откъснато цвете, когато си напъхаш носа в малката чашчица на цветчето. Обаче е съвсем нетраен и не вярвам, че дори отлежаване ще му помогне много. Дъщеря ми каза, че това е най-препаратеният ми парфюм, с което почти успя да нарани чувствата ми. Не успя, ще си го нося

Kyoto. След няколко зимни дъждовни седмици със Ombre dans l'eau реших, че съм готова и за червеното цвекло Simple Smile Имат сходни неща,  и в двата се усеща недоразцъфналата роза и зелениите, но тук, на мястото на касисовите листа, наистина има нещо салатено. Истина е, че сегашните дъждове са му сезона. Ще си го нося и него за подсилване на меланхоличната жилка при смяната на сезоните. Супер особен е, определно за напреднали.

Замислих се, че от Дивайн засега нищо не съм връщала, само с един техен не се разбрах и го размених, другите си ги ползвам активно. Даже скоро доизхабих един Кели Калеш (след като преди това изхабих и едни 30мл. от Шоби, които бяха разкошни). Галопът им след 5 месеца е станал доста добър, на второ място след този на Гиза (който ми харесва, колкото оригинала и си къткам един 20 мл). В началото беше бистра водица.

# 63
  • София
Ами понамаля наистина количеството на постовете, но и аналоговите фирми у нас от доста време са в застой. Никой нищо ново не предлага(а оригиналите продължават да бълват, макар и доста излишни и препокриващи се аромати), а само ни уведомяват, да очакваме нови по-високи цени.
Пък и с по-редки покупки, и ние да се видим малко в пари Satisfied
Аз най-много тръпна за обявените от Гиза нови аромати, но и те вече два месеца се бавят.
Определено сме в летаргия.
[/quote]

The Moon имат и нов сайт, и някои нови нещица Simple Smile

# 64
  • Deutschland
Аз пък днес бях на 200 метра от D&P и не отидох да си купя нещо. Пролетната умора и апатия така ме е налегнала, че нямам желание в момента за нови аромати.

# 65
Да похваля този на Латафа. Много нежна ванилия, постачо, малко касис в самото начало е леко кисело -плодов от касиса,ама много леко, после става гурме. Не нахален, нежен, сладък, супер уютен аромат.
Нямам идея дали е аналог на мечтите, но е много хубав и съм сигурна, че на читателите на гурме ароматът много ще се хареса.
Мен ме грабна, защото има хем касис(който ми е любима нотка щ), хем като току що изваден от фурната сладкиш.
Препоръчвам.
Ще разнася още малко мострата тези дни и ще реша дали да си го поръчам.https://www.fragrantica.com/perfume/Lattafa-Perfumes/Affection-92183.html
Бутилката много грозна, ама ще го преживея.
Важно е съдържанието.
А и като състав е много интересен, все любими нотки.

# 66
Каролин, водят го dupe на Kayali - Pistachio Yum Gelato.

П.П Успокоявате ме, като чета, че не само при мен има парфюмна апатия. Мислех си, че ми е поредния депресивен симптом на перименопаузата Joy

# 67
  • Sofia
Аз също съм на парфюмна диета. Всякакви имам, над 60 бр. Нищо не ми трябва. Установих, че при покупка ме води тръпката за нещо ново, различно и при повечето бързо ми минава мерака. Затова реших поне 6 месеца без нови парфюми, за да имам възможност да се порадвам на наличните.

# 68
И аз до този извод стигнах.
Точно тръпката от новото е водеща, тестваме, разносваме известно време, поне на мен изключително малко аромати ми стават много любопитни ми,че да повторя и потретя.
Камо ли да ги имам за постоянно в колекцията си.
И много бързо всичко ми омръзва.

# 69
Момичета, търся парфюм, който ухае на този сапун от ДМ.. ако някой има идея, много ми е позната миризмата , но не мога да се сетя 😣
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-palnitel-za-techen-sapun-m … 066447704921.html

# 70
Аз се олях последната седмица. От една съфорумка (мисля) се сдобих с Lancome Poeme на Заг (любов от първо пръсване, затова питах дали в магазина продават малките шишенца, че да се презапася) и Elysian Gold на Jfenzi (много ме освежава в това смотано време, чуден е). Отделно си бях набелязала Tamima (Lattafa), аналог на L'imperatrice 3 на D&G. Доста повече ми харесва от оригинала, особено като трайност. Сравних ги на всяка ръка. Свеж, пролетен аромат. Във фрагрантика много точно са го описали като "април и май в бутилка". Другото, което взех от Lattafa е Mayar (розовият) - плодов разкош с убийствена трайност при мен. Много, много нежен аромат.
И от Гиза си взех рол-он по 6 мл - Делина, Ухание, Дарк Ейнджъл, Ейнджъл Нова (😁), и Ангел Муза.
Делина и Ухание ги разредих за спрей (тук получих огромна помощ от съфорумка, благодаря ☺️❤️). Делина е смъртоносно трайна, предизвикваща главоболие роза. Хвърлих се аз в непознати води, въпреки, че преди месец бях пръскала нещо сходно в Лили, но тогава не беше чаак толкова силно. Това чудо, което имам и след баня ме души, таа малко си поиграх с две капки масло от иланг иланг и две капки ванилия и се получи нещо доста интересно, без да убивам аромата, просто някак го омекотих и туширах леко розата. Ще си изчакам две седмици да узрее и ще го видим
 🤣. Ухание....бия се през ръцете да не си го излея  цялото без да го чакам, страшно секси ми мирише  (🫣).
На първо помирисване и музата ще е така. Доста повече ми допадна от версията на Аристеа. Сега си чакам шишенцата за да разредя и другите. И май това е. Изкушавам се да си взема на Jfenzi аналозите на Boss - Alive и Trussardi  - my name, но за момента се въздържам🤣.
Минават ми мисли и да си накупя много етерични масла и да се опитам да си забъркам някой парфюм, пък каквото стане 🤣😁

# 71
Тези дни се заредих с любимия ми Dune от Eyfel, и след дълго чудене взех за проба DKNY Violet Pop пак от тях, на сляпо. Носи ми се нещо свежо и цветно и различно от всичко което имам... За Violet pop се надявах да се усеща повече магнолията освен виолетките (които са доста приятни и свежи) но е по-скоро "зелен' в развитието си аромат отколкото цветен.
Приятен е и ще го нося, искам да го пробвам и в слънчево и топло време не само тези студени дъждовни дни, но не е и отчетливо запомнящ се аромат със сигурност.

# 72
Аз след онзи мой въпрос за комплиментите, тествах L'imperatrice даже в оригинал, за да се сетя че съм го душила и за мен е тотално безличния парфюм. Един лекичък, ефирен и без характер. Явно аз не съм за такива аромати.
Сега се радвам на дъждовното време, мен пролетна умора не ме мъчи и с кеф се оливам с Lira на Заг, че скоро ще я зазимя 🤣😂.
Иначе да, като няма нови неща по фирмите, а и времето като не е слънчево коментарите тук замлъкват.
Апропо за любителите на парфюмните масла. Аз си правя с тях и масло за тялото, като ги влагам в базови масла без аромат.

# 73
За любителите на този аромат

Нека погледнат това
Според фрагрантика Зарата е имитация на Еклера.

# 74
Лидълските не са толкова трайни,но за 10 лв толкова. Аз си бях накупила няколко ,но бързо ми омръзнаха и чаках да свършат. Не мисля,да взимам отново.
Наскоро си взех 303 на Рефан и ме изненада новата цена от 16 лв и 50 ст за 50 мл. Струва ми се вече скъпо за разливен парфюм. Как са цените при вас?
Поръчах на мъжо  Armaf Club de Nuit Intense Man много го харесах след като един колега се беше "изкъпал" с него.
Случайно се оказа,че и моя мъж искал този да си взима и сега съм в очакване на доставката.
Май аз го чакам с нетърпение,заразлика от него..ама мъжка му работа!😀
Даже и жени са пръскали с него ,до колкото чух.

Общи условия

Активация на акаунт