Сполучливи имитации на маркови парфюми - 61

• 43 652
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
  • В света на мечтите... ❤
Аз да се помоля пак за съвети за парфюм с липа

Здравейте! Мога с две ръце да препоръчам съчетанието на Believe на Бритни Спиърс със Зелената липа на Гиза.
https://www.fragrantica.com/perfume/Britney-Spears/Believe-1410.html
Този на Бритни не е точно аромат на липа във връхните нотки, но в средните има цвят от липа и се съчетава много добре с Гизата, а и е с доста добра трайност. Пръскам първо Believe, след това Зелената липа. Трайността и прожекцията става много добра.
Отличава се доста, на работа получих въпрос вече от две колежки с какво съм се напръскала и им показах съчетанието.
В Zivada е на много добра цена Believe в разфасовка от 100мл.
В Гиза в момента от Зелената липа е наличен само спрей парфюмът, заредила съм се с два резервни, че бързичко свършват 30мл. 🤭 Дано скоро да има пак и от маслото, с него ще се получи още по-траен и силен аромат.

# 421
  • Варна
Здравейте, примадони и контета!
Малко да се „въобразявам“ на инфлуенцер – ЕТО КАКВО СИ КУПИХ ОТ ГИЗА:
Започвам с чисто дамския аромат:
Скрит текст:
Kayali Vanilla Candy Rock Sugar 42………изпотих се, докато го изпиша. Този Любимата най-много си хареса от новите попълнения в магазина. Ако сте почитатели на захаросаните детски супер сладки бонбони за смучене, комбинирани с точната алкохолна доза коняк/ром и малко дълбочина от пачули, това е за вас. Феновете на Armani Because of You, линията Lady Million, по-алкохолните интерпретации на Bitter Peach, ще харесат и този. Оценка 9/10. Пробвахме и Зелената Липа(MAB Tilia), на мен основно ми миришеше на нероли, за Любимата беше прекалено силен и плътен.
Следват унисекс и мъжките:
Скрит текст:
Zara Ebony Wood – ароматът бил създаден от Джо Малоун. Хем свежичък цитрусово-пиперлив, хем се усеща и чудна нотка кафе. Аз лично си го оставих за лятото, да поносвам нещо по-плътничко в жегите. Любимата много го хареса, оценка 9/10.
Molecule Black Tea – страхотна комбинация от Iso E Super и черен чай. Леко сладичък, дървесен, усеща се и чаят. Някак ми напомня на натурална козметика, шампоан или душ гел само от естествени продукти, дето в разни био-еко-натур магазини ги продават. Силно препоръчвам, ако искате да ухаете на чисто, свежо, природно и леко сладникаво, все едно след душ. Оценка 10/10.
PDM Althair – тук все едно съм смесил класики като D&G Pour Homme/Versace Dreamer с Dunhill Desire Red/Nikos Sculpture. Стои по-плътен, по-концентриран и дълбок от тях. Харесва ми много, но не е нещо чак толкова уникално за мен. Оценка 7/10.
Stephane Humbert God of Fire – защо в началото все усещам кисели краставички или туршия, не знам(може би комбинацията от джинджифил+цитрус+мускус). Любимата много го хареса, тя обича такива по-тропически и плодови аромати. Весело и безгрижно парфюмче, за любителите на примерно D&G L`imperatrice, Xerjoff Erba Pura, Kirke, Paco Fame и прочие. Но този спокойно може да се носи и от мъже, стига да не сте някой сбръчкан и сериозен бастун. Въпреки годините ми, обичам да съм с много цветни дрехи и ухилен като жокер, така че ми пасва идеално. Оценка 8/10. Щеше да е повече, ако не подушвах туршията в началото.
JPG Le Male Elixir – еййййй, ама така и не помирисах оригинала по летищата за сравнение. За мен еликсира си ухае много близо до Ultramale и Le Male le Parfum. Донякъде излишен, но аз хем съм колекционер, хем си харесвам тази линия в по-съвременните интерпретации. Оригиналния Le Male някак не ми допада. Засега обаче любим си ми остава Le Male Essense de Parfum от Eyfel, но той стои доста встрани от корените на Le Male. Оценка 7/10.
Kilian Old Fashioned – нещо прашно, нещо сламесто, стари дъски........асоциации много ми изникнаха в главата, когато си го впръсках и не мога да се сетя, къде е кога в миналото ме връща. На втория ден от тестовете ме озари – детските ми години, когато с дядо ми(лека му пръст) и брат ми отивахме в стопанството на село, за да ни насипят в чували зърно за домашните животинки. Миришете на жито, на прах, на стари скринове и хамбари. Абе имаше и потни и подпийнали чичаци в селското стопанство, но това е част от колоритния аграрен бит. В съставките на парфюма наистина присъства пшеницата, но се усеща и една балсамова, много приятна нотка. Много плътен, траен, но стои близо до кожата. Оценка 8/10.
Guerlain Tobacco Honey – за този Любимата каза „Страхотен е, много е секси, много привлекателен. Забранявам ти да го носиш, когато отиваш на работни срещи и ще има жени около теб, че може и да не те пуснат да се прибереш при мен!“. Този е в стила на TF Tobacco Vanilla, но мноооого намалете сладостта на ванилията и мнооооого усилете плътния и изпечен тютюн. Медът също е доста тежичък, восъчен. Трябва си зима, ботушки, ръкавици и коледни песни, за да е подходящ момент за носенето му. Има силно и присъствено излъчване и дълготрайност. При нанасянето спазвайте правилото Less is More, демек да не се оливате, че и на вас ще ви стане лошо. Оценката ясна 10+/10.
Направи ми впечатление, че в магазина на Гиза имаше десетки приготвени пратки за клиенти. Също и доста хора се завъртяха, докато бяхме там. Радва ме и ме успокоява, че това парфюмеристко бижу в центъра на Варна има потенциал да оцелее и просъществува.
Попитахме за нови попълнения, едва ли ще получат обаче в следващите около два месеца.

# 422
Прекрасно четиво, беше ми удоволствие да те прочета Blush
Докато аз бях там, също имаше наплив, малко е неприятно като се съберат повече хора, особено такива, които не знаят какво искат Simple Smile Спомням си, имаше двойка, момиче и момче, момчето пита "а Sauvage няма ли го, нещо не го виждам" , при което Милка (вероятно тя е по-възрастната дама) го отрязва "ооо, с глупости не се занимавам" Joy
Сладурка Sunglasses

# 423
  • Варна
........ такива, които не знаят какво искат Simple Smile Спомням си, имаше двойка, момиче и момче, момчето пита "а Sauvage няма ли го, нещо не го виждам" , при което Милка (вероятно тя е по-възрастната дама) го отрязва "ооо, с глупости не се занимавам" Joy
Сладурка Sunglasses
То пък да отидеш точно в този магазин, за да търсиш Sauvage...... макар че Милка(да, тя е дамата на средна възраст с малък плюс) също държи и някои по-масови аромати. А отскоро в магазина работи и дъщеря й.
То магазинчето не е голямо, пълно с колби, ако влезат двама клиента бива, но ако влезат трима и започват да си пречат.

# 424
D-Frag12 супер ревю, както винаги, излълнено с много нюанси, емоции и впечатления.
Ама как може да сложиш Limperatrice заедно с Erba pura, Kirke и Feme на една плоскост 😂🤣. Като единствено Erba Pura може да се каже, че е подобен на Kirke. 😂🤣

Ох, хора, днес както казват някои яко се "нахендрих". Моята парфюмна лакомия днес ми го закова. Отивам в голяма Ремедиум аптека с моя ММ и той, докато се мотаеше, аз фиксирах Fiore Del Dragone Tesori d'Oeiente. Даже си го бях сложила по погрешка  в списъка за купуване, ама съм пропуснала да сложа какво имитира, а то било Hipnotic Poison Dior, който на мен ми ухае, както се казва на баба ми 😭😭😭 с извинение към дамите, които го харесват. И аз си пръснах на китката хубаво, а туй чудо няма отмирисване 😭. Ако някой го иска на размяна.
Иначе вчера от Заг се сдобих с Delina Exclusif De Marli.. мммм една кремова хубава скъпичка роза за пролетно летни вечери. По-плътна от обикновената версия, даже с една идея по-сладка.
Харесах и един опушен мъжки аромат на Amuage беше, но понеже бях още хремава, не го усетих добре. Другия петък ще го тествам пак.

# 425
  • Deutschland
А трайна ли е Делина на Заг?
Този на Тезори го имам и аз. На мен ми харесва обаче.

# 426
  • Sofia
Влизам да ви похваля това прекрасно дамско бижу! Mia Dolcezza в изпълнение на Maison Alhambra, вдъхновен от Valentino / Born In Roma. Gift Heart

https://perfumesfromdubai.com/product/mia-dolcezza

Невероятно красив аромат - бели цветя, цитрусови нотки, сладки плодове. От както веднъж пробвах аромата на  Valentino / Born In Roma, постоянно търсех негово копие и накрая открих. Ами разкош! Имам го вече от 2 седмици и го чаках поне малко да отлежи, определно е по-наситен и плътен от първото впръскване, даже очаквам още да се подобри като дълготрайност, макар че и така си е добре. Но самият аромат беше любов от начало и така продължава. Така се радвам, че го открих. Прекрасен е за пролет/лято. Не мога да спра да се наслаждавам как ухае в косите ми и около мен. Браво на Maison Alhambra за изпълнението!

Опитвах се от известно време да се възпирам и да не купувам нови парфюмни аромати, макар че не съм се спряла да търся и да изучавам все нови и нови. Обаче като го намерих този, не се стърпях и добре че така направих! Smiley

SmileySmiley

# 427
А трайна ли е Делина на Заг?
Този на Тезори го имам и аз. На мен ми харесва обаче.
Трайна е да, 6+ часа върху моята кожа и доста се развива към кремообразна роза, даже ще го оставя да отлежи още за малко по-топлото време.

# 428
  • Варна
Благодарение на колегата Hsgrgs1 открих тези JFenzi-та. Изпревари ме и ги видял първи.
https://mecenatshop.com/damski-parfyum-vdahnoven-ot-roja-parfums … ue-edp-100ml-7109
https://mecenatshop.com/mazhki-parfyum-vdahnoven-ot-roja-parfums … ue-edp-100ml-7558
Съответно дамски и мъжки ENIGMA:
Скрит текст:
Първо за дамският - великолепен роза+сочен плод. Веднага грабнах за Любимата и тя остана много доволна.....от парфюма имам предвид, другото малко по-късно Satisfied Аромат за пролет, есен и прохладно лято. Или дори и за зимата, но ако си на затворено. Чуден е, дори аз си се напръсках вчера следобед по ръкава и още си го усещам.
Мъжкият - тук малко съм със смесени чувства. Синът ми го определи като Хербитусин. Има си алкохолната, тютюневата нотка, но и нещо лекарствено, билково, остро и малко дразнещо. На кожа доста омеква, става повечко ванилиев и приятен. Но на дреха си остава по-хард. Все пак сега никак не му е сезон, иска си зима, кал, сополи, свинско със зеле, за да се разкрие. Определено прави впечатление и излъчва, но къде ще е положително, къде отрицателно, не се знае. Любимата не го хареса особено.
Грабнах и планирания Paco Million Gold мъжки:
https://mecenatshop.com/mazhki-parfyum-vdahnoven-ot-paco-rabanne … ld-edp-100ml-7557
Скрит текст:
Любимата не харесва оригинала, не харесваше и тази интерпретация. Миришело й на напишкано, когато ги тествахме за първи път преди 1-2 месеца. Този път не й показах, кой е парфюмът на тестовата лентичка и коментарът й беше: "Става, приятен е!" После не повярва, кой е ароматът.
Но най-много й хареса обаче четвъртата покупка:
Скрит текст:
нещо, което спират да произвеждат и съответно зареждат, и от което купих последна бройка - Joop WOW. Имаха само тестерче, така че го грабнах без да се замисля. В стила донякъде на Dior Fahrenheit, но по-приятен, по-сладникав, по-мек. Едновременно мъжкарски, едновременно умерен. Едновременно авторитетен, едновременно съблазнителен. А и реално много подходящ за офисна среда. Сравняват го в ревюта със CH Men, не мога обаче да потвърдя, нямам опит. Но и на мен, честно да ви призная, той най-много ми пасна и ме впечатли. Радвам се, че отнесох последната възможност за стотинки буквално, че обмислях дори да си направя подарък с оригинала.
Тази седмица доста нови попълнения направихме, време е да пръскаме на воля, че натежаха рафтовете доста.

# 429
Хайде и аз да се изкажа за ароматите на Jenny Glow:

Wood & Sage – Това е най-любимия ми аромат от марката.
Прекрасен е, едновременно свеж и тъпъл аромат на море, малко цитруси и водаааа и фреееееш  Светло син цвят има аромата. Виждам го подходящ за разходка на брега на топло юнско море с галещо сетивата слънчево утро.Heartpulse Единственото нещо, което не ми харесва в този аромат е, че е доста нетраен…. Изпръскала съм незнайно колко бутилки…

Freesia and Pear - цветен и свеж, хубав, но нищо впечатляващо за моя нос…

Peony - цветен и свеж, хубав, но нищо впечатляващо за моя нос…

Pomegranate – Ох, това е аромат на борова гора, свежа и леко пикантна. Мнооого траен. Есенно-зимен аромат. Може би за някои дами ще дойде много стронг, но аз обичам да го нося. Не разбирам защо се казва НАР този парфюм като за мен няма дори намек за такъв плод в неговия ароматен профил.  Доста бутилки изпръсках и от този. Flowers HibiscusTwo HeartsHeartpulse

Myrrh & Bean Jenny Glow – Ммммм, супер интересен парфюм. Топъл, плътен, магически, носталгичен, балсамов… Връща ме назад в годините. И го свързвам с аромата на някой мамините парфюми  Носи ми много уют, топлина, мамина прегръдка. Мога да го нося само, когато съм в специално настроение за него, много ми е носталгичен Gift HeartGift HeartGift HeartGift HeartGift Heart

Mimosa & Cardamon Cologne – топъл, цветен, леко пикантен аромат. Не е лош, но не можах да го изпръскам. Замина в размените.

Lime & Basil – този мирише точно както се и казва – лайм и босилек. Остър, свеж, пикантен. И на този не му се видя дъното.

Nectarine Blossoms  - игриво, плодово парфюмче с привкус на млечен сладолед или  плодова мелба….или….представете си, че сте взели узряла и сочна прасковка  и вдишвате аромата и заедно с нежното мъхче по нея….ето това представлява аромата. Аз го харесвам и го ползвам. Two Hearts

Velvet & Oud – Червена роза и уд, тежък, тъмен и дълбок, чувствен…Не беше по мой вкус и не можахме да се спогодим, размених го…

Jasmine & Mint – свеж, нежен жасмин, цитрус, мента. Не беше лош, но от толкова много наличности и той замина в размените.

Green Cucumber – шантав парфюм, зелен, с краставица, но и сладък…и тук попаднах на греда.

Oak & Berries – тук нямаше никакви берита, само уд, уд, ууууд…..не ме радваше…замина в размените.

Cologne – суха смес от малко дървесина и малко цитрус може би, лавандула, абе нещо като нищо…

Blackberry & Bay – Мммммм, много берита, мноооого сочен и мек, вкусен касис, леко кисел, тръпчив, малко сладък. Този много ми харесваше за летния сезон и също доста флакончета използвах. Имам сериозни запази от аромата, ще продължава да ме радва през топлите дни. RelaxedBlushHeart Eyes

Basil – аромат на листа босилек… и това е всичко, което се усеща.

Orange Blossom – това беше чист аромат на белоцветен букет, и по този не си паднах особено.

Мисля, че това е всичко използвано от мен от марката Jenny Glow. Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

Допълвам се, забравих да напиша за:

French Lime Leaves - суха, нахална, прашна липа, не само цвят, а в аромата се прокрадват и зелените дръжки. Не е нежен аромат. Много е траен също.

Обожавам да ходя в магазинчето на Гиза. HeartЧувствам се като дете в сладкарница Joy....обсебена съм от хубавите аромати и искам всичко да подуша, пипна, имам Simple Smile))) GrinningНе се случва да ходим често до Варна, но когато това се случи, забравям да изляза от магазина. Ето последните ми придобивки:

Тях ще се опитам да опиша по-късно Simple SmileBlushHug

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 10:31 от Bonbonche

# 430
  • Sofia
Е, не, то не се издържа - Eclare в Zivada е пуснат на 44лв. Дали не го грабнах с 200...!🫣🫣🫣

# 431
От миналата година ми е в листата Blackberry & Bay и все му се чудя🤭🤭🤭но ще си го взема да го пробвам…Аз също тези дни разнасям липата,  но от друга фирма и определено е най -силната липа , която съм усещала на парфюм много приятен аромат на чисто и леко сладост от меда и липата хубав е за пролет -лято… Пробвах и Мегамарето пак на същата фирма и то е уникален за лятото , от Заг ми свършва и смятам да го заредя наново, Дано Гиза по-бързи пуснат новите аромати 😊

# 432
Аз си взех Наркотичното цвете на МЛ. Само на мен ли ми мирише на Light blue...

# 433
Хайде и аз да се изкажа за ароматите на Jenny Glow:

Wood & Sage – Това е най-любимия ми аромат от марката.
Прекрасен е, едновременно свеж и тъпъл аромат на море, малко цитруси и водаааа и фреееееш  Светло син цвят има аромата. Виждам го подходящ за разходка на брега на топло юнско море с галещо сетивата слънчево утро.Heartpulse Единственото нещо, което не ми харесва в този аромат е, че е доста нетраен…. Изпръскала съм незнайно колко бутилки…

Freesia and Pear - цветен и свеж, хубав, но нищо впечатляващо за моя нос…

Peony - цветен и свеж, хубав, но нищо впечатляващо за моя нос…

Pomegranate – Ох, това е аромат на борова гора, свежа и леко пикантна. Мнооого траен. Есенно-зимен аромат. Може би за някои дами ще дойде много стронг, но аз обичам да го нося. Не разбирам защо се казва НАР този парфюм като за мен няма дори намек за такъв плод в неговия ароматен профил.  Доста бутилки изпръсках и от този. Flowers HibiscusTwo HeartsHeartpulse

Myrrh & Bean Jenny Glow – Ммммм, супер интересен парфюм. Топъл, плътен, магически, носталгичен, балсамов… Връща ме назад в годините. И го свързвам с аромата на някой мамините парфюми  Носи ми много уют, топлина, мамина прегръдка. Мога да го нося само, когато съм в специално настроение за него, много ми е носталгичен Gift HeartGift HeartGift HeartGift HeartGift Heart

Mimosa & Cardamon Cologne – топъл, цветен, леко пикантен аромат. Не е лош, но не можах да го изпръскам. Замина в размените.

Lime & Basil – този мирише точно както се и казва – лайм и босилек. Остър, свеж, пикантен. И на този не му се видя дъното.

Nectarine Blossoms  - игриво, плодово парфюмче с привкус на млечен сладолед или  плодова мелба….или….представете си, че сте взели узряла и сочна прасковка  и вдишвате аромата и заедно с нежното мъхче по нея….ето това представлява аромата. Аз го харесвам и го ползвам. Two Hearts

Velvet & Oud – Червена роза и уд, тежък, тъмен и дълбок, чувствен…Не беше по мой вкус и не можахме да се спогодим, размених го…

Jasmine & Mint – свеж, нежен жасмин, цитрус, мента. Не беше лош, но от толкова много наличности и той замина в размените.

Green Cucumber – шантав парфюм, зелен, с краставица, но и сладък…и тук попаднах на греда.

Oak & Berries – тук нямаше никакви берита, само уд, уд, ууууд…..не ме радваше…замина в размените.

Cologne – суха смес от малко дървесина и малко цитрус може би, лавандула, абе нещо като нищо…

Blackberry & Bay – Мммммм, много берита, мноооого сочен и мек, вкусен касис, леко кисел, тръпчив, малко сладък. Този много ми харесваше за летния сезон и също доста флакончета използвах. Имам сериозни запази от аромата, ще продължава да ме радва през топлите дни. RelaxedBlushHeart Eyes
Да питам знае ли се кое какво имитира, че търсих и не успях да намеря на какво са аналози?
Иначе мерси за ревюто, много полезно, благодаря 🌹

# 434
Blackberry and bay ми е много любим, но е специфичен. Мирише на свежо лаврово листо (дафинов лист), което си прегънал на две. Жесток аромат е, но аз го свързвам с определени места и затова го обожавам. Имала съм по няколко на Jenny glow и на d&p и двете са много добри, еднакво прекрасни даже.

Колкото до липите, само да подметна, че L'erbolario имат tiglio, което не е имитация, но е много хубава леко ретро липа. Аз си я нося вече втори месец в очакване да цъфнат софийските липи.

Моята пролет е в търсене на аромати за хора с ADHD. Открих, че има парфюми, с които ми е спокойно и сега искам точно такива. Memoir d'un odour и Figuier Eden на Divain; Mon Guerlain и Белуга на Гиза са традиционните, за които знам, че ме успокояват, но сега си търся и още. Липите са супер, но са ми леко остри и show offs, розите ги обожавам, ама са резливи и те.
Намерих благодарение на вас и два мъжки, които действат така: Dolce & Gabbana pour homme и Versace the Dreamer. За мен са унисекс.

Та ако някой се сети за още успокояващи и никого недразрнщи парфюми с реплики, може да ми подшушне.

От миналата година ми е в листата Blackberry & Bay и все му се чудя🤭🤭🤭но ще си го взема да го пробвам…Аз също тези дни разнасям липата,  но от друга фирма и определено е най -силната липа , която съм усещала на парфюм много приятен аромат на чисто и леко сладост от меда и липата хубав е за пролет -лято… Пробвах и Мегамарето пак на същата фирма и то е уникален за лятото , от Заг ми свършва и смятам да го заредя наново, Дано Гиза по-бързи пуснат новите аромати 😊

Общи условия

Активация на акаунт