СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 641
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
  • София

Синът ми я реши по-този начин:)
Решението е грешно. Фигурата не е ромб.

# 376
Мерси за редакцията! Сега ще я решава отново:)

# 377
  • софия
Книга за ученика на Архимед е учебника.
Запънахме и на 13, моля за помощ

# 378
Ъгъл C1CB=A1CH следователно ъгъл А1HC=C1BC , защото триъгълниците А1CH i C1BC са правоъгълни с по един равен ъгъл. Понеже и CB = AH то следва, че АC1H е еднакъв на CC1B - имат една равна хипотенуза, прав ъгъл и още един равен ъгъл. Следователно Ac1 = CC1=4, a C1B=C1H=6. Правиш разликата c1H- C1C = 6-4= 2 см

# 379
  • софия
Много благодаря!

# 380
  • София
Гледам, че доста се е нажежило напрежението тук във форума..недейте така. Всеки има право на мнение и всеки носи последствията от погрешно взетото решение. Безсмислено е да се "дъвчем" едни други.

Аз искам да споделя притеснения ми, защото НВОто съвсем наближава, а моята девойка продължава да не знае къде иска да кандидатства. Та, на мен не ми е ясно кое да гледам при избора на училище. Може да ви звучи тъпо, но наистина не мога да ѝ помогна с насоки, защото за мен самата е неразбираемо.

Кое е водещото при вас? Гледате ли близостта до местоживеенето? Колко училища ще пишете?

# 381
От кариерно ориентиране ни посъветваха да пишем възможно най-много варианти. С това мога само да помогна.

# 382
Привет,
моето момиче също се лута сред училищата и желанията си. Водещото поне при мен е близостта, иска ми се да й спестя загубеното време в пътуване, но пък около нас има хубави по мое мнение училища. Та на този етап сме отбелязали 22-ро, 51-ро, 2-ра АГ, НФСГ, 35-то, СГСАГ, Френската.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 15:43 от КЪДИ

# 383
  • София
За моето важното ще е близостта. Не гледаме под 10, защото не иска езикова. Иска математика и физика, а както знаем, за простосмъртни няма къде.

Питайте си децата какъв език искат да учат, в колко да стават за училище, искат ли да са изцяло момичешки/момчешки клас, искат ли професия. Такива малки, но важни неща.

# 384
За моето момиче, най-важното е да не учи английски или немски и да не е с фокус математика и приложни науки. Английски знае отлично на ниво B2, немският не и харесва. Испанската гимназия с френски, е абсолютен приоритет за нея, въпреки че локацията не е много удобна, в краен случай Френската с испански.

# 385
Ние ще редим на базата на бала+ какво със сигурност не иска. Първо ще видя какво ще изкара, ще се ориентираме горе долу за кои училища му стигат (с бал 400 например няма защо да гледаме испанската например) и какви паралелки има в тях. Отхвърлени са категорично паралелка с немски език (учи го сега и твърдо е заявил, че не го иска) и аз вече се убедих, че математиката не му е сила, за да е основен предмет. Доста е вероятно да му стигне бала за някоя паралелка в Търговско-банковата, но на мен хич не ми се иска да е в икономическо училище от сега, та ще го мислим. Мечтата на баща му е да учи китайски (има в 18-то училище и може и да се класира за там), но той твърдо отказва. Та като видим какво показва бала ще го мислим по в детайли с конкретни паралелки. Вече съм огледала потенциалните училища за неговия бал колко са далече от нас и за съжаление до нито едно няма удобен транспорт. Иначе за мен това е голям фактор.

# 386
  • София
Разбира се, че е много важно местоположението. 5 години ще пътуват сутринта рано и вечерта късно. Важни са отзивите за училището, средата от деца, учители. И също така какво иска да учи детето Ви, какво му е интересно и какво му се отдава.

# 387
  • София
И за мен местоположението е фактор. Не искам да пътува по час и нещо (например) в посока.
Днес поредната петица по БЕЛ. От пробна матура е.

# 388
  • София
Моят синковец се цели в испанската и НПМГ,  резервни варианти ПЧМГ и АК, като желанията варират във времето. Като гледам какъв мързел го е налегнал тези месеци, съмнявам се, че ще успее да постигне желанията си. Транспортът не ми беше фактор до вчера, но след като се изсипа от Ел. тротинетка на натоварен булевард и сега си стои у дома с разкрасено лице, вече обмислям и локацията да е удобна. На изпита за АК не се е справил особено добре, но пък май доста деца не са се справили, та ще видим дали ще е достатъчно. Така или иначе му е резерва, опция за успокоение в случай, че се провали с гръм и трясък на матурите.

# 389
И ние сме решили да изчакаме резултати, отсега категорично не искам да има очаквания! Всичко се случва, колкото и да са подготвени...

Имаме хубав резултат от олимпиада по география, за НПМГ и ние също чакаме резултат от АК ( труден изпит, според сина ми).

Обисляхме ПЧМГ, но математиката не му е силна ...

Та така де, ще чакаме и после ще редим!

Общи условия

Активация на акаунт