СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 591
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
На матура математика ооп се явяват деца от професионални гимназии, които искат да кандидатстват в УАСГ, например.
Явяват се също деца, които нямат в училището си профил математика и също искат да кандидатстват архитектура или някоя друга инженерна специалност. На тях им е много трудно, защото часовете им по мат са малко, а матурата с тази слаба подготовка хич не е лесна.
Не съм проверявала за други университети, но това е реален пример.
И изобщо не знам за какво точно се води спор

# 466
  • София
Матура ООП не може да се избере като втора задължителна матура. На малко деца им трябва трета матура, особено ООП и затова явяващите са малко. Не е спор, факт е.

# 467
На малко деца им трябва, но им е трудна, поради малкото часове. И двете твърдения не са грешни, но се спори, защото , така
И на малко деца да им трябва, това нищо не променя.

# 468
Добре де, аз сигурно не разбирам, но не е ли целта да насочим децата си към предмети, които са им интересни и силни? Или е по-важно да са в определено училище и да се тормозят на всяка цена?
Извън това, децата, които правиха вече пробни изпити в училище, нанесоха ли им оценки от въпросните пробни?

# 469
Аз не мога да разбера защо нанасят оценки от пробни изпити. Това за мен е нов начин за гавра с децата.
В нашето училище се готвят да правят същото

# 470
В нашето също са казали на децата, че ще ги нанасят. Даже вчера във вайбър групата на краса имаше качена таблица колко точки на каква оценка съответстват. Така направо ще ги закопаят. Не зная имат ли официална  разпоредба да ги нанасят или е инициатива на учителите.

# 471
Според мен не може да има такава разпоредба. Учителите са си решили

# 472
Добре де, аз сигурно не разбирам, но не е ли целта да насочим децата си към предмети, които са им интересни и силни? Или е по-важно да са в определено училище и да се тормозят на всяка цена?
Извън това, децата, които правиха вече пробни изпити в училище, нанесоха ли им оценки от въпросните пробни?

Да, разбира се че е добре...Моето е с любим предмет физическо:(

Не всички са достигнали нужната зрялост!

Нашите ще правят матури през май месец! Не зная дали ще нанасят оценките от тях, но доколкото разбрах решение за провеждане на матури пробни се взима на ниво училищи, съответно и нанасянето на оценки ще е по воля на учителите!

# 473
При нас не ги нанесоха, но оценяването не беше от нашите преподаватели, а външни за училището. Няма как да има разпоредба да се нанасят оценките, тъй като не във всяко училище се правят пробни матури, така че е по преценка на учителите, предполагам.
За избора и насочването, хубаво е да отговарят на желанията и силните страни на детето, но ако са комбинирани с нелюбим предмет, трябва да се направи компромис. Струва ми се, че математиката ще бъде набутана в доста комбинации, особено в езиковите.

# 474
Mur, едва ли ще я набутат, защото нямат учители. По-скоро се е получило обратното, че за децата, които искат, няма достатъчно профили с математика. Сега, ако намерят отнякъде учители, ще е супер, но няма да е скоро

# 475
Добре, явно приемате всичко много лично, не става въпрос за физическо или музика като любим предмет. Все пак едни деца са по-силни по езици и литература, други по математика, трети по история и т.н Идеята ми е, че аз лично ще подкрепя и насоча детето си, там където са интересите му и силните му страни.

# 476
  • у дома
ДЗИ ооп ,а и въобще 3 и 4 ДЗИ министерството не благоволява по незнайни причини да ги качи...Та това са ми др въпроси-от къде се взима ,за да се решава ДЗИ ооп-да,защото и на мен ми трябва- да поясня,че сборници за това също няма и учителите също нямат ДЗИ ооп...

Скрийншот на пост от темата за неелитните училища

# 477
  • София
Много накриво върви седмокласната тема тази година. Все някой е обиден, все някой неразбран, все някой раздава правосъдие....хич не носи удоволствие и взаимопомощ престоя тук...

# 478
Да, осмокласната е прекрасна, за разлика от тук!

# 479
Седмокласните теми винаги в един момент стават такива, после напрежението се отпуска.

Общи условия

Активация на акаунт