🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #7: от вторник до четвъртък, 20:00

• 121 690
  • 2 663
  •   1
Отговори
# 2 340
Това за 60те хиляди на Даниела беше шега от нейна страна, но все пак иска удобства, това е ясно. Тя е природно интелигентна, но не е била умница в училище като гледам как я хейтят за правописни грешки в книгата. Най-малко има редактор на тоя лаптоп, да го ползва. Освен това не я чух да казва и една дума на английски, пък е от поколение, което няма как да не е учило английски. Та не е толкова умна колкото се изкарва. Усвоила е хитрините на един тип жени, които ловуват богати мъже и дотам.  Сдържана е, владее се доста и това и го признавам. Но не я виждам да чака Марто, който хвърля салфетки по дискотеките 🤣🤣🤣

# 2 341
Заобикалящата среда тихомълком влияе и "възпитава". Неслучайно се нароиха риалити предавания, тъпи програми, от типа на "Сделка или не", семейни шоута, в които някой облича кукла бебе, докато жена му прескача обръч и отгатва зодията на свекърва си.
Как да не влияят такива неща? Ето и аз гледам "Ергенът" и споря за абсолютни тъпотии, ама иначе хич не съм инфлуенсната. Да, да. 😀

# 2 342
И с поведението си на коктейлите Данка дразни, че и с отношението си към останалите ергенки.

Фалшива, претенциозна, неприятна. Може да се котира само пред хора, нечетящи, незнаещи, пред които подхвърляните глупости от нея минават за проява на интелектуалност.
Тоест - пред хора като Мартин. Идеални са си. Всъщност, би ме било яд, ако той си тръгне с някоя добра, работлива и умна жена, защото няма да я заслужава. За наше щастие добрите, работливи и умни жени си седят на дупетата и нямат желание да се бутат в риалитита и да се плюнчат с непознати мъже в ефир. В този ред на мисли - не очаквам сеирджийско предаване да дава добър пример на подрастващите. Но и лошият пример е пример.

# 2 343
Идвам с една догадка, в промото за книгата на Даниела- Игра на ходове се появяват фигурите кон, офицер, царица и подчинения цар. Мартин говореше точно за тези фигури. Тези двамата играят нещо много голямо за мен и накрая всички ще останем с пръст в уста.  Представете си,  как тази игра на шах между двамата с всички обрати колко досега раздвижва сезона. Според мен няма сценарии, а тяхна договорка как точно да изиграят публиката. Затова и репликата от Мартин към Даниела, да не вземеш да се влюбиш беше не на шега. Погледа и в този момент говореше "Нали сме се разбрали". Всичко е просто игра на шах и ако е така "браво" доста добре им се получава.
Не съм гледала промо за книгата й, но ако това е вярно, то потвърждава и моето мнение за договорка между тях. Само не съм съгласна, че няма сценарий. Напротив има и всички са наясно с ролите си в него, това се доказва от влизането на Васко, точно в този момент. Което е предварително планирано. Влизането на Васко не е инцидентно, а предварително планирано. Имаше спойлери за това, още в началото на сезона и те се потвърдиха.

# 2 344
Малко разсъждения на тема защо книжлето на Данката мисля, че е вредно.

Защото се втълпява, че каквато и да си, заслужаваш едва ли не всичко. Еми, хубаво си го мисли, че го заслужаваш, лошо няма да имаш самочувствие и да си знаеш цената, но опашката за милионери балъци е много много дълга.

Един психолог беше обърнал внимание, че в днешно време и жените, и мъжете имат супер завишени нереалистични очаквания и претенции към половинките си, които не се припокриват. Резулатът е все повече самотни и нещастни хора.

Данката, каквато и глупост да е включила в книжлето, същата глупост сигурно може да я прочетеш на сто места в нета. Затова съм съгласна, че да се заклеймява точно нейното четиво като някаква голяма опасност е свръхпресилено. За нея най-важно е търговийката да върви.
Предизвикателството е и в други неща - икономическа независимост, индивидуализъм, лесни изневери, депресии или затъпяване. Аз мисля, че напротив, очакванията и изискванията към другия масово са много ниски. Връзките и ухажването са в голяма част много недодялани. Това, което е дразнещо във философията на Данчето е същото, което и във философията за традиционната съпруга (популярното trad wife в Америка). Такива жени имат за критерий просто някой да ги издържа, не смятам, че това е завишен критерий. Даже мисля, че е много нисък критерий. Докато въпросният ги издържа, вероятно се и развива, а жената - не. И какво точно възпитава децата си една жена, която знае само да пърха с мигли. И колко точно далновидно е да избираш мъж на база пари само.
Парадоксът е че Данчето не е точно trad wife и книгата й явно промотира и да изискваш уважение… но то пък е една много дълга тема кои мъже дават и кои жени получават такова.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 13:01 от Linda*kiss

# 2 345
И с поведението си на коктейлите Данка дразни, че и с отношението си към останалите ергенки.

Фалшива, претенциозна, неприятна. Може да се котира само пред хора, нечетящи, незнаещи, пред които подхвърляните глупости от нея минават за проява на интелектуалност.

Според мен доколкото се котира тук в темата, е заради ореола на победител, макар че той е с протекцията на продукцията и силното съдействие на Мартин създаден. Съмнявам се, че жената е чак такъв гьонсурат. Макар че пък биографията й не показва категорично, че не е и гьонсурат. Все тая.
Много ми хареса на снимката с приятеля на Бачорски. Там изглежда много щастлива, хубава двойка изглеждат. И има нос. По него време май запори няма.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 13:11 от Mama xxl

# 2 346
Ау, какви дълбоки анализи...Марто иска /доста/ да бодне Данчето, може и няколко пъти. Чак пък любов...Да не се бъркаме.Тя е много Happy, че това води до допълнително ефирно време, пък и натрива носа  на останалите птици. Росито не издържа на курника, дава бъгове от бездействие.  Понеже е около 1.80, съответно останалите идват леко табуретки в сравнение с нея, съответно завиждат яко, веднага се мятат да кълват здравата. Обаче лоши вести - от това краката не стават по-къси. Съответно като ги раздвижи - две рози.
Другите интриги в курника направо няма какво да се коментират, много скучни засега.

# 2 347
Лелееее какъв спор за образът на Данка! Защо приемате, поведението й пред камерите и приказките й за чиста монета. Тя си играе ролята и вие й се връзвате. Какви 60к на месец, като това го каза на шега. В тях, кой й пере чорапите и глади блузките, кой й сервира масата....нали не мислите, че има прислужница? Или пък Хепимен като отиде в тях я прислужва.

# 2 348
И според мен тва за 50-60 К го каза на шега, ама големи драми предизвика, спор няма. 😅

# 2 349
Росито не издържа на курника, дава бъгове от бездействие.  Понеже е около 1.80, съответно останалите идват леко табуретки в сравнение с нея, съответно завиждат яко, веднага се мятат да кълват здравата. Обаче лоши вести - от това краката не стават по-къси. Съответно като ги раздвижи - две рози.
Другите интриги в курника направо няма какво да се коментират, много скучни засега.
Междудругото, сравнете инстаграмите на Роси и на Косара. Разликата между двете е супер ясна и там.
Какви 60к на месец, като това го каза на шега.
И аз мисля, че е шега конкретната сума. Но идеята е същата.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 23:44 от Не се сърди, човече

# 2 350
Лелееее какъв спор за образът на Данка! Защо приемате, поведението й пред камерите и приказките й за чиста монета. Тя си играе ролята и вие й се връзвате. Какви 60к на месец, като това го каза на шега. В тях, кой й пере чорапите и глади блузките, кой й сервира масата....нали не мислите, че има прислужница? Или пък Хепимен като отиде в тях я прислужва.
Естествено, че го каза на шега. Целта ѝ е да се говори за нея и да си продава писанията - и много добре ѝ се получава.

Макар че не би върнала някой, ако ѝ предложи 50-60к на месец, де. 😁

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 13:10 от Lilly_85

# 2 351
Само че Косара изобщо не действа ясно и чисто. Тя не харесваше Виктор, а се преструваше на принципна на негов гръб, като не взимаше роза на Мартин. Докато не дойде Васил. Използвачка си е. А сега се прави на интересна да му връща розата на Виктор, пък да взима на Мартин.
Явно на живо е хубава. 😂 На мен ми е като нажилена в лицето. И този глас. Ауч. Иначе аз съм съгласна с това, което направи Пайпър Перабо. Истинската победа е наистина да си харесаш един, ясно и категорично да отсвириш всички останали.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 23:44 от Не се сърди, човече

# 2 352
Само че Козара не харесваше Виктор, а се преструваше на принципна на негов гръб, като не взимаше роза на Мартин. Докато не дойде Васил.  Използвачка си е. А сега се прави на интересна да му връща розата на Виктор, пък да взима на Мартин.
На нея направо ѝ олекна, като влезе Васил. Сигурно с ужас си е представяла как трябва да се целува с Виктор, ако иска да стигне до финал. 😁

# 2 353
Какво излезе пак, че във форума жените са от други измерение.
Хем масово се пише, как често се случва богатите да си взимат подаръците, хем нито една не е виждала на живо или пък не иска да каже, че е била със смотан мъж, скъсаняк или циция.
И да, искат си ги, нарочно, не става дума дали имат или нямат. Който е с такъв тип мъже, винаги трябва да си знае, че виси на косъм и че всеки ден може да е последен.

# 2 354
Не знам кой изобщо е независим в днешно време. "Независимата жена" най-често зависи от шефа си, от клиентите, от колегите дори. И в по-честия случай вкъщи я чака още една работа, защото има минимум един малък (или голям) човек, който зависи от нейните грижи, за да е осъществен в добри условия бита му. Виждала съм достатъчно случаи на претрепващи се от работа жени, често за някакви мизерни пари, които накрая се прибират вкъщи и с последни сили домакинстват, преди да легнат да спят, грохнали от умора. Не им остава никакво време за личен живот, хобита, забавления, пътувания... нищо. Дори желание за *екс нямат, естествено, което съответно води до забежки на партньора и разпадане на брак. Децата и те си бият шута по някое време. От "независимата жена" остава само една обвивка и тя лека-полека се превръща в роб/от, докато не изпадне в дълбока депресия или не дойде някой срив, за да й покаже, че е прекалила с независимостта и/или живеенето за (това какво ще кажат) другите. По-добре да е зависима от финансовата пълна или частична подкрепа на мъжа си, отколкото това.

Вече златотърсачките, които са готови на всичко за едните пари, са друга история. Повечето от тях дори не се опитват да допринасят с нещо към благосъстоянието на семейството, не полагат елементарни грижи за домакинство и деца, разчитайки на прислуга и разбира се - ако човекът до тях остане дори временно без пари, бързо-бързо си бият шута. За съжаление сякаш Даниела спада към тази категория... Но пък не мога да не й призная, че остоява себе си и е амбициозна. Ако намери подходящия човек, който да й осигури приличен стандарт и най-вече й пожелавам да се обичат истински, какво по-хубаво за нея. Дано използва свободното си време за повече лично развитие. Не я презирам, нито нея, нито жените от тази категория. Много от тях се научават по трудния начин, че безплатен обяд няма. Хубаво заглавие на някоя книга Wink
Сценарии всякакви.
Ама този мъж често също е зависим от шеф или бизнес партньори. Т. е. такава жена просто има още една брънка във веригата на зависимостта си  - мъжа й. Явно борбата е да не тича след работа да домакинства. Половината жени даже и не готвят. Полуфабрикати и поръчки и пак мрънкат. Явно изглежда по-сладко да не се работи. Докато не дойде любовницата или децата не излетят от дома, а с това задълженията на мъжа Simple Smile
Но да, безплатен обяд, няма.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 13:27 от Linda*kiss

Общи условия

Активация на акаунт