Помощ, въшки!

• 438
  • 4
  •   1
Отговори
Хора, здравейте.. Пътувах и на връщане със самолет седеше една женица до мен и от нея явно съм лепнала въшки…. Не знаех, докато не започна по врата да ми излизат едни пъпки… И докато не намерих в косата си нещо, което “изпука”.. Аз си имам пърхот и ппц понякога ме сърби от него и наистина не обърнах внимание чудейки се какво става, веднага като разбрах (беше вечерта) отидох и си взех Паранит.. При мазането беше преди 32 дни, на 22 февруари намерих една голяма въшка и няколко гниди ( пълни) с гребена от паранит.. След това цяла седмица си правих маски с оцет и кокосово масло и на вторият ден свалих една много малка жива почти невиждаща се, с дълга коса съм до кръста, но е рядка след седмица се намазах пак с Паранит, като през цялата седмица вече не виждах живи гниди и въшките, който намерих бяха 2 (първоначално) и след това 3-ти път намазах с Паранит нищо, само тук там някоя мъртва гнида ( не пукат), от страх 2 пъти намазах през следващите 2 седмици, и миналата седмица и понеделник и сряда намазах… реша нищо, но има тук там мъртви гниди в косата който не се откачат лесно… ползвам и 2 лосиона за предпазване.. Вчера бях и на дерматолог провери ме за 1-2 мин с лупа и каза, че всичко е наред да не се мажа, че скалпа ми е станал ужас от препаратите вложи се пърхота, но аз днес пак намазах… Та въпроса ми е, след толкова време месец и малко, възможно ли е да има нещо , все още освен тук там някоя мъртва нищо друго не намирам при ровичкане в косата.. Днес идва и дезинфекцираща фирма пръска в гардероба половината неща ги припрах в началото имаше рокли и обувки който напръскаха и сега ги пера на 90 градуса.. Та има ли шанс да се заразя отново според вас, всичко наред ли е много ме е страх от такива неща.. 😅 Извинете за дългият пост..

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 16:05 от Anonymous55

# 1
Хех, един ден като сте майка и децата ли ще дезинфекцирате Simple Smile
Признавам, че дори не ми е хрумвало да правя такива дезинфекции, като въшлясам /а се е случвало и то не един път/.

Лекар ви е казал,ч е всичко е наред - значи е наред.
Тези шампуани са вредни за косата - спрете се да ги ползвате.
Като толкова се стресирате да не въшлясате веднъж месечно си правете маска с газ, мас и оцет. С кокос и оцет никой не загива - загиват от газта, но се слага малко да не оплешивеете.

Какво толкова ви е страх от въшки?
Какво ще стане като пипнете бълхи, което е неизбежно?

Не винете женицата - по седалката в самолета е била въшката!

# 2
Просто, когато се случи много ме хвана страх! Не се бях сблъсквала с нещо такова…

# 3
Заповядайте с тема с 88 страници
https://www.bg-mamma.com/?topic=858292

# 4
Много са упорити.
Специалните препарати за измиване на косата вършат работа само за няколко дни и се почва наново. На нас ни отне сигурно два месеца да ги ликвидираме. Накрая успяхме единствено с маски със зехтин преди всяко къпане.
Дъщеря ми имаше коса до кръста. Не я подстригах.

Общи условия

Активация на акаунт