Живот на кантар - тема 4

• 32 668
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Честно казано, беше ми неудобно да го гледам този епизод. Държат се като учители в начално училище със зрели хора. Какво беше това демонстративно набиване на канчета? Реакцията на Тодор, според мен, беше напълно адекватна. Ако наистина според тях не спазва правилата — нека го дисквалифицират, но това отношение е крайно неподходящо. Нали са професионалисти - нека се държат като такива. Тодор може да е по-абразивен като характер, но това не го прави по-малко прав в ситуацията. 
А Мартин голяма драма направи за едни 24 часа псевдо фаст на краставици, които накрая станаха 3 седмици на краставици по негови думи. Чува ли се какво говори? Да коментира храненето точно той — човек, който няма базисна представа какво е въглехидрат и всяко второ изречение му е "аз това не го ям”… Дори няма да коментирам как изяде 30 бонбона, като 1 беше достатъчен - само като си помисля ми става лошо.

Колко седмици са вече там? Почти сигурно е, че всеки един от тях поне веднъж е направил някакво отклонение от режима. Супер грозно е това набелязване на този и онзи. В предни епизоди дори се спомена, че почти никой не следва всичко стриктно.

И друго — непрекъснатото повтаряне колко важни са тренировките е подвеждащо. Всеки знае, че се отслабва в кухнята, а спорта е за тонус, изграждане на мускулатура, по-добра стойка и обща кондиция и т.н. Изключително вредни са коментари от сорта на “ще изям 1200 калории от бонбони, ама после няколко часа на колелото да ги изгоря”. На нищо ли не ги учат? Имат ли идея колко калории се горят с тренировка? Гледам си сега статистиките от фитнес часовника - вчера имах доста интензивна тренировка: 1 час в залата + половин час кардио. Изразходила съм 340 калории, а аз тренирам яко, не е като техните тренировки малко махане с гирички и леко тичане.

Рязко ми опротивя това предаване.

# 661
Първо се гори глюкозата в кръвта, после глюкогенът като запас в черният дроб и мускулите...
След това се посяга към мазнините, но ако всичко с инсулина и кортизола е наред, по мое мнение... а ако не е, тялото си пази мазничкото и глюконеогенезата пипа протеините Simple Smile
Може някой да си вкарва тайно добавки и да си хапва, за да има силица за игрите и тренировките...
Но тези хора наистина бързо се уморяват. Там дето казва че 40 минути на пътеката или колко стотин коремни преси и т.н. си е чиста постановка. Аз видях когато започнаха да въртят лоста с клетката още на 2-та минута из излезе душичката...
Не става то така.. хоп в предаването и си готов Simple Smile
Тези хора са с инсулинова резистентност а самото предаване им вдига сигурно и нивата на кортизол, което като цяло си е предпоставка за катаболизъм, т.е. не освен мазничко със сигурност горят и белтъци... мускули.
Тук е въпросът колко успяват да качат, с този инат за гладуване и тази ПУСТА НАГРАДА Simple Smile и МЕДИЙНА ИЗВЕСТНОСТ Simple Smile

# 662
А всъщност те за колко време си бяха вкъщи?
Може и да не е взимала нищо.
Само тя си знае.
Аз също съм имала моменти за кратко време свалям много.
Особено при жените зависи от мц.
Даже наскоро изгледах един клип за диета спрямо мц.
То затова имам моменти правиш много, стриктен си и нъцки.
А друг път ей така от нищото си сваляш.
И луната също влияе - новолуние и пълнолуние и четвъртите, ама там не чак толкова.
Аз съм сваляла за една нощ доста и не съм взимала отводняващи.

# 663
За 24-часовият "фаст" на Тодор още в момента, когато "сподели", че фаствал 24 часа, имаше коментари от участниците, че не са само 24 часа. Малко ги снимат явно

# 664
Скрит текст:
Честно казано, беше ми неудобно да го гледам този епизод. Държат се като учители в начално училище със зрели хора. Какво беше това демонстративно набиване на канчета? Реакцията на Тодор, според мен, беше напълно адекватна. Ако наистина според тях не спазва правилата — нека го дисквалифицират, но това отношение е крайно неподходящо. Нали са професионалисти - нека се държат като такива. Тодор може да е по-абразивен като характер, но това не го прави по-малко прав в ситуацията. 
А Мартин голяма драма направи за едни 24 часа псевдо фаст на краставици, които накрая станаха 3 седмици на краставици по негови думи. Чува ли се какво говори? Да коментира храненето точно той — човек, който няма базисна представа какво е въглехидрат и всяко второ изречение му е "аз това не го ям”… Дори няма да коментирам как изяде 30 бонбона, като 1 беше достатъчен - само като си помисля ми става лошо.

Колко седмици са вече там? Почти сигурно е, че всеки един от тях поне веднъж е направил някакво отклонение от режима. Супер грозно е това набелязване на този и онзи. В предни епизоди дори се спомена, че почти никой не следва всичко стриктно.

И друго — непрекъснатото повтаряне колко важни са тренировките е подвеждащо. Всеки знае, че се отслабва в кухнята, а спорта е за тонус, изграждане на мускулатура, по-добра стойка и обща кондиция и т.н. Изключително вредни са коментари от сорта на “ще изям 1200 калории от бонбони, ама после няколко часа на колелото да ги изгоря”. На нищо ли не ги учат? Имат ли идея колко калории се горят с тренировка? Гледам си сега статистиките от фитнес часовника - вчера имах доста интензивна тренировка: 1 час в залата + половин час кардио. Изразходила съм 340 калории, а аз тренирам яко, не е като техните тренировки малко махане с гирички и леко тичане.

Рязко ми опротивя това предаване.
[/spoiler]

Точно, но тя самата Нанси му го каза това за бонбоните, че няколко часа на колелото и не било проблем тия 30 бонбона. Те може и да не са проблем за някой, който е 50 кила и тренира и спаза режим, веднъж да изяде и повече от 30 бонбона. Ама да си в това състояние и да набиваш така... пълна подигравка е за всички усилия в залата и извън нея. Една позната чак си изчисляваше колко калории яде и толкова изгорени калории да показва пътеката.......... и се чудеше защо напълнява. Не ги учат на нищо, според мен, вече който успее сам да си извлече поуките ще си е за него, но предаването като всяко друго е за сеир, не за взаимопомощ.

# 665
  • Пловдив
Първо се гори глюкозата в кръвта, после глюкогенът като запас в черният дроб и мускулите...
След това се посяга към мазнините, но ако всичко с инсулина и кортизола е наред, по мое мнение... а ако не е, тялото си пази мазничкото и глюконеогенезата пипа протеините Simple Smile
Затова навсякъде срещам ,че от стрес и недоспиване ,може да се натрупат мазнини .
 А това  ,че диетоложката като им приравни кубчетата захар с въглехидрата в продукта , означава ли ,че все пак първо той се гори ? Разграничавам бързи и бавни въглехидрати .Ей така ,принципно говоря .
На такива неща трябваше да ги научат и за нас щяха да са полезни .

# 666
Те май не виждаха останалите си съотборници, кой колко е изял и дали е ял, ако участват. Не разбрах и аз точно защо трябваше всичките бонбони да изяжда, при положение, че не много трудно да се сети, че никой друг няма желание да сменя отбора, но въпреки това смятам, че това еднократно плюскане няма да му се отрази фатално.

# 667
Изял е бонбоните.
Всъщност смятам, че можеше да изяде десет и да се спре.
Просто е лаком. Знаеше, че другите няма да ядат. Мернах, че са яли някои.
То е човешко де, сладичко. Не може пък все да не ядеш.

Хм, гледам сега и обсъждат порциите на Поли.
Ванко не е прав.
В това предаване са за парите също. Не е само да постигнат отслабване.
Аз като съм имала проблеми, ако имаше такова предаване не бих отишла.
Бих отишла при треньор, при диетолог, да си платя и те така.
Но всъщност реших сама да се уча.

# 668
  • Пловдив
Аз бих отишла заради преживяването, освен парите и по-лесното отслабване в група.
Да, минус е, че те обсъждат в публиката всякакви по всякакъв начин, но то не може само плюсове.

# 669
Оф, тоя Тодор много мазен и гнусен.
Решил като Славко. Ама ако не беше Славко, алчната му глава нямаше да се сети да го направи.
Просто се подмазва, защото усеща, че не го харесват.
Можеше просто да не участва и да не се качва.

Шванта, божее, не я знаех тази дума. Парцал бре, парцал кажи.

Магдена, може би си права, но за себе си.
Аз обичам сама да си правя нещата. Но и не понасям да ме снимат. Пък какво остава за камера.
Може бих го направила, ако не беше предаване.

# 670
  • Пловдив
Е, аз не съм казала, че ще отида, защото ще ме снимат (и показват). Grinning

# 671
За почистващите кърпи - никога не съм чувала да се наричат "шванта", а съм от Варна(за варненския край ли казахте, че се ползва тази дума? ). За сметка на това съм чувала "печатка" и "пачавра", последното ми е много не на място, защото го свързвам с друго значение на думата. Как по дяволите казваш: "дай ми пачаврата да забърша плота" Joy, ума ми не го побира?! Grinning
Аз използвам кърпа, парцал.
Още се смея на "пешкира", който като малка ползвах, че и сега понякога се подсещам за тази думичка, иначе си казвам хавлиена кърпа или просто хавлия.
На кутиите пък за храна им казвам "тапери", това го прихванах от свеки, която пък го е попила от годините работа в Гърция.

# 672
И аз съм от Варна и със сигурност никой около мен не казва "шванта", даже не разбрах какво е това, защото не гледах внимателно.
А "печатки" съм чувала само от баба ми и дядо ми за платнени салфетки. Интересно, че някога платените салфетки бяха нещо по ниско от хартиените, но тогава хартиените бяха дефицит и.
В епизода Ванко ми направи грозно впечатление с крясъци те си и особено с "мама му стара", това е абсолютно недопустимо.
Би следвало да ги стимулират да спазват правилата, а не да им крещят. И ако се върнем на храната, задължително да им предлагат замяна, ако имат към нещо непоносимост.

# 673
# 674
  • Sofia
Преди няколко години пазарувам в Сф разни неща по поръчка за позната и тя ми каза да взема и тез кърпи шванти 🤔
Къде ли не питах и никой не ме разбра какво искам 😀
За мен си е гъба/парцал 😀

Общи условия

Активация на акаунт