На море в България на All inclusive 2025 г. - тема 1

• 55 221
  • 779
  •   1
Отговори
# 750
Миналата седмица приключи нашатa почивка в Dreams Sunny Beach Resort & Spa. Бързам да оставя подробен отзив, докато още ми е прясно Simple Smile
Първо да благодаря на Polikseni и iliyana_iv за насоките, които ми дадоха предварително, бяха ми много полезни.

Стая
Скрит текст:
Запазих Preffered club суит с изглед море - двама възрастни и две деца на 8г. и 12г. Aпартаментът е с две стаи, разделени с врата, голяма тераса и широка баня. Хареса ми, че е доста просторно и удобно. Също така има мнооого място за съхранение на багаж.
Като комплимент при настаняването ни очакваше охладена бутилка шампанско. В гардероба бяха заредени два халата и чехли за баня /останалото бяха кърпи/. В стаята разполагахме с кана за вода, машина за кафе, дозички лаваца и различни чайове, зареден минибар. Консумацията от него влиза в цената и се зареждаше всеки ден с безалкохолни и кенчета бира. В един от гардеробите имаше сейф и уред за гладене с пара, а в банята - кантар и сешоар.
Едната стая беше със спалня, а другата - с разтегателен диван. Това е и единствената ми забележка, тъй като очаквах две спални. Диванът беше широк и сравнително удобен, но все пак диван.
Камериерка влизаше всеки ден, оправяше леглата, сменяше чашите за кафе и изпразваше кошчетата. Не знам всеки ден ли пускаше прахосмукачка, но никога не сме усетили песъчинки по мокета и терасата, а ходехме боси. Чаршафите ги смениха след три нощувки.
Налягането на водата в банята е много добро. Бяхме на пети етаж, силно налягане и топла вода имаше денонощно.
Скрит текст:

Ресторанти
Скрит текст:
В основния ресторант като цяло ни хареса. Разнообразието е голямо и всичко, което опитахме, беше вкусно приготвено. Има и доста продукти, които са излишни според мен /разни нискокачествени кренвиршчета и полуфабрикати/, но явно и тях някой ги яде.
Виното е бутилирано, има и от буренца. Бирата е наливна. Твърд алкохол може да се вземе от бара до шоу клуба - близо е, но трябва да се излезе от ресторанта и малко да се заобиколи.
Скрит текст:

На закуска успяваше да стане малка лудница, въпреки наличието на 7-8 кафе-автомата в ресторанта, но сравнително бързо успявахме да сдобием с кафе и с по нещо за хапване.
Маси има предостатъчно. Основно се заемаха външните, но винаги си намирахме.
За бебета видях, че има бурканчета с пюрета и плодови млекца, но се изнасят само по време на закуска.

А ла карт ресторантите се посещават след предварителна резервация, направена по време на закуска.

Италианският ресторант е много красива сграда с изглед към морето. Менюто не беше нещо уау, но отново всичко беше вкусно - хубави салати, пици, паста, лазаня. Най-много ни впечатлиха десертите, опитахме няколко.
Скрит текст:

Посетихме го в две вечери, тъй като децата нямаха интерес към азиатския.

В българския ресторант бяхме последната вечер. Също много ни хареса. Основните ястия се поръчваха по меню. Предлагаха телешко, агнешко, шашлик. Бяха приготвени чудесно. Салатите си сипваш сам.
Скрит текст:

Плажният ресторант е изключително удобен. Намира се точно зад шезлонгите на Дриймс. Работи от 10ч до 17ч за напитки, а от 12:30ч до 15ч сервират и храна. Там може да се хапнат салати, бургери, пици, картофки, десерти, сладолед и плодове. Няма супи и готвени ястия, но спестява връщането до хотела, ако сте гладни.

Плаж
Скрит текст:
Разстоянието до плажа се изминава за около 5-6 минути. Върви се по дървена скара, която ви отвежда до плажния ресторант и шезлонгите. Скари има и между горните 4-5 реда шезлонги, но няма такива, които водят до водата.
Ползването на шезлонги и чадър влиза в цената.
Пясъкът там е много фин, морето става дълбоко плавно - първите стотина метра са плитки. Случихме кристална вода, без водорасли и медузи.

Анимация
Скрит текст:
Всяка вечер в шоу клуба имаше нещо различно - индийска вечер, куизове, латински танци, циркова вечер. На нас ни допадна почти всичко. Най-хубаво беше Бялото парти, което случихме. С много разнообразна музика и страхотно огнено шоу накрая.
Скрит текст:
Последната вечер имаше класация за песни, в която участваше и публиката, и спечелихме бутилка шампанско от томбола Simple Smile Децата се забавляваха много и се вълнуваха, че ги качиха на сцената.
Аниматорите на хотела са 13 момичета, българки. Денем отваряха двата детски клуба, търсеха съкровища, играеха дартс, изработваха разни неща.

За хотела
Скрит текст:
Пространството е огромно. Четох, че площта на хотела е около 20 хил.кв.м. Но е удобно замислено и реално разстоянията не са големи.
Басейните са чисти. Пързалките са три и работят до 17ч. Сплаш зоната работи до към 18ч. На всеки басейн има спасители, но реално не знам дали вършат нещо.
Шезлонги има предостатъчно, но пак забелязах, че се запазват. За Preffered club може да се ползват едни шатри, които са изключително удобни и са със сервитьор.
Близо до басейните е сградата на италианския ресторант, където през деня може да хапнете или да си пуснете кафе. Работи и един pool bar за кафе, алкохол и коктейли.

Хотелът разполага с 400 човека персонал в момента и това ясно си личеше. Постоянно виждах как изникват отнякъде хора, които забърсват, помитат, плевят, поливат. Не могат да смогнат обаче на мизерията, която оставят гостите около басейните. Основно румънци заварихме, ясно личеше и по колите на паркинга. От персонала има и доста чужденци, но на ключовите позиции са българи. Всички бяха отзивчиви и винаги усмихнати.

В комплекса има много зеленина - поляни и огромни, стари дървета. Покрай долната му част обикаля една дълга крайбрежна алея с много пейки, страхотна за разходка.
Минерална вода може да се вземе по всяко време от Coco Café, което е до рецепция. А на съседния Bar Moments правят най-страхотното кафе, но и навсякъде другаде кафето ни хареса /автоматите са с кафе на зърна/
Кърпите за басейн и плаж ни чакаха в стаята. Всеки ден от 09ч до 18ч може да се сменят с нови на станция за кърпи между басейните.
Асансьорите са достатъчно, почти няма опашки за тях. Качваха ни буквално за секунди.

Когато пристигнахме, билярдът не работеше и това продължи 4 дни. След като го оправиха, опитахме да купим жетони от специална машинка, която уж предлагаше жетони за билярд, обаче ни пускаше все неподходящи. Информацията на машинката е подвеждаща. Наложи се да разпитаме, за да разберем, че жетоните се купуват от бара и се начисляват като сметка на стаята. Тук им слагам малък минус за липсата на информация.
В Preffered Lounge на 1-я етаж се влиза с карта и е приятно място за усамотение, ако желаете да свършите нещо на тишина. Има сандвичи, плодове и сладки, кафета и безалкохолни. Вечер има и охладени бутилки вино.
Паркингът е огромен, охраняем, с бариера. Но е платен - 20лв/ден. За мен е логично да е включен в цената, дори тя да е по-висока. Отделното му заплащане не ми кореспондира с UAI услугата, която се предлага.

Като цяло изкарахме страхотно, доволни сме много и бихме се върнали отново. Този край на Слънчев бряг е тих и спокоен, а забележките ни към хотела са по-скоро незначителни и не са повлияли негативно на престоя ни.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 15:54 от Saturday

# 751
Мен ме интересува и цената на която ви стъпи, и за колко дена е тя?

# 752
  • Сф
А мен основно ме отказаха многото коментари за запазването с хавлии. Конкретно как беше на плажа ?
* забравих да спомена за Уейва ,че последният ден освобождаването на стаята е до 11, но можеш да останеш в комплекса колкото искаш- не махат гривните, ползваш си всичко. Тръгнахме около 14ч., че дълъг ни е пътя. За по- близките дестинации направо си е ден +.

# 753
Мен ме интересува и цената на която ви стъпи, и за колко дена е тя?

На ранни записвания стъпи 3 500лв. за 7 нощувки. Preffered club оскъпява, но исках суит и затова го избрах.
А, и гледка море.
Догодина не знам дали ще си го позволим, защото голямото дете вече ще е на 13г.

А мен основно ме отказаха многото коментари за запазването с хавлии. Конкретно как беше на плажа ?

На плажа само един ден имаше проблем. Един румънец беше слязъл и нахвърлял хавлии по двайсет шезлонга. Стюардът на плажа му ги разкара след това.
За Preffered club имаше обособена зона с шезлонги, но не се е налагало да я ползваме, тъй като винаги си намирахме на първи или втори ред.

# 754
Благодаря.
Не знам какво е суит, но така или иначе четирима души в двойна стая надали ще може? Трябва или да е студио или апартамент.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 14:20 от teta75

# 755
Апартамент е, да, около 47 кв.м според сайта. По описание така го водят - суит. Иначе настаняват и в двойна стая, предполагам пак легло и разтегателен диван, но ще е доста по-тясно за нас.

# 756
Септемврийското море приключи в Ефект Алгара Бийч.Сега вече мога да дам по пълно мнение което покрива и първото.Много, много доволни.Подържан и голям комплекс.До обяд морето беше тихо и спокойно, след обяд червен флаг и големи вълни.Страхотен пясъчен плаж, достатъчно шезлонги разпръснати на цялата дължина на комплекса,дори и в тревните части.Въпреки пълния хотел винаги имаше свободни места.Плажа на къщичките е изолиран с отделен бар който е само за тях.В него може да си вземеш коктейли,фреш, плодове,вода в бутилка/само там се предлага/ядки и чип и няколко вида бургери.Хавлиите са с депозит 20 лв.Пажния бар Косара в него може от 11 ч да се хапне салати в кутии,дюнер,уникални пици правеха ,плодове,на по късен етап са бургери,пуканки , дребни сладки.Лоби бара е 24 ч .в определени часове има и десерти .Сякаш там бяха най неопитни или изморени.Но някак вяло обслужване.В ресторанта, закуска богата със всички стандарти неща плюс голям асортимент от турски тип закуски.Готвачите поне по комуникация са турци.За обяд и вечеря богат асортимент от салати, много сирена и кашкавали които бяха много хубави,разядки,щанд с пици, спагети и макарони.Имаше суши,миди , риба пържена,печена всеки ден.Два вида супа +таратора.Десертите много видове торти,кремове,пасти ноо не бяха моите.Паркинга е голям и безплатен.Толкова много бебета в хотел не бях виждала но въпреки това беше спокойно.Като лек минус или може би защото в Грифит бяха без забележка и правя сравнение е отсервирането в баровете.Масите така стояха с празните чаши . Въпреки голямото разнообразие някой неща не бяха така добре сготвени.Най вече месата.Но това си е мое мнение което е субективно.Със сигурност ще посетим хотела отново.

# 757
Къде това?

# 758
Септемврийското море приключи в Ефект Алгара Бийч.Сега вече мога да дам по пълно мнение което покрива и първото.Много, много доволни.Подържан и голям комплекс.До обяд морето беше тихо и спокойно, след обяд червен флаг и големи вълни.Страхотен пясъчен плаж, достатъчно шезлонги разпръснати на цялата дължина на комплекса,дори и в тревните части.Въпреки пълния хотел винаги имаше свободни места.Плажа на къщичките е изолиран с отделен бар който е само за тях.В него може да си вземеш коктейли,фреш, плодове,вода в бутилка/само там се предлага/ядки и чип и няколко вида бургери.Хавлиите са с депозит 20 лв.Пажния бар Косара в него може от 11 ч да се хапне салати в кутии,дюнер,уникални пици правеха ,плодове,на по късен етап са бургери,пуканки , дребни сладки.Лоби бара е 24 ч .в определени часове има и десерти .Сякаш там бяха най неопитни или изморени.Но някак вяло обслужване.В ресторанта, закуска богата със всички стандарти неща плюс голям асортимент от турски тип закуски.Готвачите поне по комуникация са турци.За обяд и вечеря богат асортимент от салати, много сирена и кашкавали които бяха много хубави,разядки,щанд с пици, спагети и макарони.Имаше суши,миди , риба пържена,печена всеки ден.Два вида супа +таратора.Десертите много видове торти,кремове,пасти ноо не бяха моите.Паркинга е голям и безплатен.Толкова много бебета в хотел не бях виждала но въпреки това беше спокойно.Като лек минус или може би защото в Грифит бяха без забележка и правя сравнение е отсервирането в баровете.Масите така стояха с празните чаши . Въпреки голямото разнообразие някой неща не бяха така добре сготвени.Най вече месата.Но това си е мое мнение което е субективно.Със сигурност ще посетим хотела отново.
Здравейте, далече ли е хотела от главния път? Нямаме кола, ако слезем с автобус на главния път, можем ли да стигнем пеша до хотела или е много далече?

# 759
Lady В, далече е хотела за вървене пеш.

# 760
Lady В, далече е хотела за вървене пеш.
Благодаря Ви, полезна информация. Човек всичко трябва да съобрази, като не шофира.

# 761
Дали може да ми предложите хотел по черноморието на All inclusive ,който да можем да посетим края на октомври /началото на ноември ?
Някой който да сте посещавали извън сезон и да сте доволни от него?

# 762
Дали може да ми предложите хотел по черноморието на All inclusive ,който да можем да посетим края на октомври /началото на ноември ?
Грифит Енканто Златни пясъци.Миналата години точно по това време бяхме.

# 763
Роял Гранд Каварна

# 764
Много благодаря Simple Smile
Ще разгледам

За съжаление Грифид Енканто няма да работи ноември тази година

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 22:32 от Agila

Общи условия

Активация на акаунт