РАБОТАТА - НАШЕ УТЕШЕНИЕ, БЕБЕПРАВЕНЕТО - ВИСША ФОРМА НА УСПОКОЕНИЕ

• 14 082
  • 292
  •   1
Отговори
# 255
  • София, център
Лелееееееееее, аз пак съм забравила че и тука пиша!

Ger4o ама ти със заглавието на темата ли така реши да бременееш пак…ух че готина новина! Grinning

Ние се скъсахме от разходки по празниците и сега вече си сядам  на дъ-то сериозно, че и университета ме чака…

Лека нощ и целувки Hug

# 256
  • нейде там, където ....
Благодаря ви за идеите относно работата ми. че аз от скоро съм така работна. добри идеи ми дойдоха до главата. казаха ми, че не е задължително да казвам на първия работодател за втория, но ако превиша часовете за седмицата - втория го отнася, т.е. плаща извънреден труд. аз съм на ненормиран работен ден, но няма как да се засече коя седмица колко съм работила. като начало - излизам в отпуск и мога да си работя колкото искам.
утре уреждам документите на Митко - моето мъниче - за яслата. Гадното е, че не харесвам яслата, но само там могат да го вземат сега. а към момента не мога да взема жена да го гледа Cry
Днес една мама ми разказва сърцераздирателно, как си дала преди детето на ясли, всички и викали - недей, тя - не, давам го. сега си давала сметка за пропуснатите моменти, които никой нямало да й върне. пари можело да се печелят и после. на въпроса "Защо тогава се върна на работа толкова рано?" ми отговори "Трябваше да тегля заем, че мъжът ми не можеше". Ама сега си имат жилище и почна друго да говори.
на мен не че са ми омръзнали разговорите за памперси и пюрета, просто защото такива около мен не се водят. Мамите най-често са работещи или поне с две деца. обсъждаме работодатели, жилища (мноооооого болна тема), училища, дрешки, купони . . всичко, без памперси Simple Smile. Готино е, винаги има на кого да разчиташ за час-два-три да гледа бебока при инциденти. Познайте от 3 пъти къде живеем сега? Simple Smile
С мъжа ми се надяваме, че не сме приключили с бебеправенето, но искаме следващото мъниче да бъде в собствено и достатъчно голямо жилище. А аз сега искам, когато синът ми каже, мамо искам да правя Това, аз да не му отговарям - друг път, миличък, сега нямаме парички! И не ми е толкова гузно. Наистина по-добре оценявам моментите с децата. И се чувствам по-силна, от както реших да се върна на работа.
Уф, доста объркано се получи, но ме разсейват разни хлебарчета, от по 11 кила, дето до скоро ми пълзяха в краката. Вече заспаха, ще взема да последвам примера, ама като прибера 1-2-3 перални. #Crazy

# 257
  • нейде там, където ....
П. П. Забравих само да попитам нещичко. Кой купонясва на 01.10.? Нещо ми се мярна в нечие албумче, по спомени. ама сега не се сещам кой беше. и дали беше от тази тема . . ? нищо лично, просто и аз тогава имам Личен Празник Mr. Green

# 258
Калииии, казвай бързо какво се е случило, че те омислих!
Благодаря на всички за съветите за захранването. Днес купих едно пюре от ранни моркови на Хип - утре се прекръствам и започвам да давам по малко. А крушата (етап 1 на Нестле) мога ли да я пробвам паралелно, или да изчакам?
Да ви се оплача - днес водихме малкия на кръчма с приятели... беше много послушен половин час и послееее... За пръв път се проявява така. Като му се спи е направо ужасен! На мене ми стана съвестно, че го мъчим, ама като нямаше кой да го гледа...

Честит първи май (вече на патерици)! И лека нощ, ако има други сови online...

# 259
  • на правилното място, в точното време
 Абе,хеййййй,що не спите  Shocked  Не ви трябват почивни дни на вас! На тръстикатаааа!!! Naughty
Кали,какво се случи ,бе мила, държиш ни в напрежение!  Praynig
 Пускам ви нещо, което ми хареса ....
 Трябва да довършите изреченията...

1.Обичам ...
2.Мразя ...
3.Усмихвам се ...
4.Плача ...
5.Старая се ...
6.В работата си ...
7.Животът за мен ...
8.През свободното си време ...
9.Събуждам се ...
10.Заспивам ...
11.Гордея се...

12.Ако бях звезда, щях да бъда ...
13.Ако бях езеро, щях да бъда ...
14.Ако бях път, щях да бъда ...
15.Ако бях дърво, щях да бъда ...
16.Ако бях животно, щях да бъда ...
17.Ако бях предмет, щях да бъда ...
18.Ако бях въпрос, щях да бъда ...
19.Ако бях отговор, щях да бъда ...
20.Ако бях чувство, щях да бъда ...
21.Ако бях друг, щях да бъда ...

Аз ще отговоря по-късно.

# 260
мами, днес си направих кръвен тест за бременност - отрицателен. няма бебе...Аз съм ужасно болна - имам температура и ме боли ужасно гърлото и исках да съм сигурна, че няма бебе, че преди резултата не смеех дори да изпия един аналгин. Молкия също е болен и е при нашите. Вдига над 39 градуса температура и доста ме притеснява... Много гадно. Следобед ще дремна малко и ще ходя при него.

# 261
Цачи къде я снима тая красота  Simple Smile
Калинка добре дошла и казвай какво се е случило ...
Розичка не се отчайвай, хубавите неща стават бавно  Hug  лекувай се и по-добре не ходи при детето да го доразболееш, майка ти ще се грижи за него!
Аз се замислих, че ако имаме второ преди да ни стане голямата къщата, няма да можем да се разминаваме от креватчета  Sad така че ще чакам  Cry

Трябва да довършите изреченията...

1.Обичам ... семейството си
2.Мразя ... лицемерието и несправедливостите!
3.Усмихвам се ... все по-често...
4.Плача ... все по-често...
5.Старая се ... да си държа езика зад зъбите  Mr. Green
6.В работата си ... не оставям нищо за утре!
7.Животът за мен ... в момента е приказка, защото съм обичана и обичам  Heart Eyes
8.През свободното си време ... съм с детето  Heart Eyes
9.Събуждам се ... около 6:30 - 7:00, защото Михаил крещи и пее Joy
10.Заспивам ... гушната, щастлива и приятно уморена  Wink
11.Гордея се... с детето, съпруга си и всичко, което постигнах сама за 30 години  Embarassed

12.Ако бях звезда, щях да бъда ... от най-ярките  Embarassed
13.Ако бях езеро, щях да бъда ... много дълбоко  Wink
14.Ако бях път, щях да бъда ... магистрала  Joy
15.Ако бях дърво, щях да бъда ... бодливо  Joy
16.Ако бях животно, щях да бъда ... пантера.
17.Ако бях предмет, щях да бъда ... огледало
18.Ако бях въпрос, щях да бъда ... Защо?
19.Ако бях отговор, щях да бъда ... Защото аз искам
20.Ако бях чувство, щях да бъда ... любов
21.Ако бях друг, щях да бъда ... английската кралица  hahaha hahaha hahaha

# 262
набързичко смо в междучасието да си кажа....
Наталка, давай смело с морковите, но ако не ги хареса, не се отчайвай. знам че основен принцип при захранването с каквото и да е ново, е да се изчаква по 3 дни преди следващото ново. така ако има някаква реакция, ще знаеш точно от какво е. крушата разхлабва по принцип, така че може да е добра идея за вашто стомахче.

Гер4о. пожелавам мнооого бързо да оздравееш, и да не се шашкаш за второто бебе, то ще си дойде когато му е време. Бог си знае кога. До тогава да сте много щастливи и да се радвате на спокоен секс. какво по-хубаво от това?!

# 263
Миньон, ето линк към постинга ми в отчетната след многобройните провали по мейла Sad http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=136603.msg2598082#msg2598082
 Ранните моркови обикновено се харесват, че са доста сладки. Моята не яде нищо без моркови сега и е станала оранжева hahaha

Герчо, парацетамола знам, че е безвреден Peace

C-3PO, много хубави снимки Peace Напомня ми за Койкенхоф в Холандия - красота Simple Smile

# 264
Извинете, че ви държах в напрежение: Ето това имах да ви казвам:

Докато бях в Белгия, Венци се е срещнал с един бетонен електрически стълб с високо напрежение на 200 км от София. резултатът е, че ПАК нямаме кола, няколко села са останали без ток докато сложат нов стълб (старият бил изскубнат от земята, счупен на 3 и кабелите висяли над Астрата) и асфалтът е изринат от някакви железа от колата.

СЛАВА НА БОГ, Венци е абсолютно добре, няма му нищичко, дори драскотина или лек удар.
Аз също хич не се ядосах за колата... явно претръпнах след толкова катастрофи Simple Smile

следващия път ще предупреждаваме и ние, като цачи, че излизаме на разходка с колата.

между другото, търсим си нова кола, ако имате познати....
утре ще правят оглед да видим какво ще се случва. колата е на инвалид и не са и минали годините за митото. не знам като се бракува дали пак трябва да се плати мито.

още малко снимки: 

# 265
  • на правилното място, в точното време
 Shocked ooooh! #Crazy  Калииииииии, наистина Слава на Бог, че на Венци му няма нищо! Praynig Селата без ток и стълбовете - мани ги, важното е ,че той е добре.  Hug
 Миличка, на Горубляне има избор на коли, а и може да се намери на добра цена. Ако искаш в скайп ще ти дам повече инфо .
 Герчо, продължавай с опитите, то бебеправенето е хубаво нещо  luvbed Верно понякога е изморително, ама пък резултата накрая си струва  Joy
 А Цачи, къде е тая красота, кажи да идем и ние да позяпаме  thumbsup
 Катето май беше писала, че преди второто иска по-голяма къща. Хубаво си е, да има повече място, ама да знаеш има и повече за разхвърляне и оправяне.  Уф и да ви кажа, момичета, не отлагайте много време бебеправенето. На стари години трудно се гледа бебе. Така и не разбрах какво толкова се хвалят : "жените към 40 след като родят, се подмладявали, ставали по-жизнани ...бля..бля.." аз се чуствам почти постоянно изморена. Не знам дали защото не си стоя на д..то, ами съм се юрнала на сто места, но е факт, че не се чуствам по-жизнена от преди. Та, имайте го предвид за плануването на бебета.
 Айде, мма квачка си изнесе лекцията, оставям ви да доработвате   bouquet

# 266
Кали, не ми изглежда на тоталка колата, но щом сте решили да я сменяте, желая ти успех с избора! С тази явно не ви върви. Наистина е страхотно, че на мъжа ти му няма нищо - чукай на дърво!
Майра, благодаря за линка! Прочетох всичко внимателно и с повечето неща съм съгласна. Май и моят педиатър (частният) е фен на тази схема. Само не виждам как няма да му давам течности - той да не е камила! Като иска да пие, няма да го мъча жаден.
Така и не разбрах защо е този проблем с кирилицата, но наистина ми се иска да го решим. Предполагам, че ако и двете използваме UTF-8 (Unicode) нещата ще се оправят. Ако искаш, да пробваме.

Шушко вчера яде морковите, но не мога да кажа, че му харесаха - такива смешни физиономии в стил "Кво е т'ва?" правеше  Joy Joy Joy Ама не плю много, де, така че съм доволна. Днес продължаваме. Странното е, че почти толкова гнусливо реагира и на сокчето от ябълка (собственоръчно изцедено от мене), а бях сигурна, че ще му хареса вкусът  newsm78.

Герчо, бързо оздравяване, мила! Hug За бебеправенето ще ти трябва енергия Wink

А ние днес трябва да ходим на боц в боликлиниката. Сега, под предлог, че чакам един проект за одобрение по мейла, се помотвам тук и пия кафе, ама няма да му се размине на юнака. Винаги като трябва да му правят нещо неприятно, тръгвам със свито сърце  Praynig

# 267
Кали  Praynig Praynig Praynig важното е, че е добре  Praynig Praynig Praynig ламарината няма значение

# 268
КалиHug Важното е , че мъжа ти е добре! Майната им на ламарините.

Миньон, за пиенето на вода - разбира се, че ако иска и пие ще му даваш. Това от семинара беше повече за успокоение на кърмещите майки (имаше само 1 която даваше АМ), че децата им не искат да пият от шише. Все пак дали кърмено или на АМ - те приемат достатъчно течности, докато не се заместят храненията. Всъщност Ясмин я кърмя вече само сутрин и вечер, има 4 твъди хранения през деня, а пак не иска да пие много вода. При гледачката пиела нещо - не знам колко, при мен следобед успява да изпие около 100мл в много редки случаи - но явно и е добре, защото няма запек.

За кирилицата - наскоро си преинсталирах Флекс Тайпа и вчера търсейки файла за теб забелязах, че старите ми неща на кирилица не се четат вече ooooh! Ще го мъча уикенда, като имам повече време.

Кабив, къде изчезна? От другата седмица ли си на новото място?

# 269
Здравейте мили работещи майчета!
Доста време избягвам тази тема, но може би скоро ще ми се наложи да ви посещавам не от вкъщи, а от работното си място.
По принцип не мислех да се връщам на работа поне до края на тази година - малката ми е на годинка и един месец. Но напоследък ми излязоха доста предложения, от които едно доста приемливо и може би скоро ще почвам работа. Направо не ми се мисли как ще оставя детето си без да го виждам по цял ден! Cry

Общи условия

Активация на акаунт