РАБОТАТА - НАШЕ УТЕШЕНИЕ, БЕБЕПРАВЕНЕТО - ВИСША ФОРМА НА УСПОКОЕНИЕ

• 14 081
  • 292
  •   1
Отговори
# 240
Добро Утро!
Започнах работа, защото не се справяме финансово, майка ми гледа бебе Дани на 11 месеца, за 3 вечера и 3 дена бебето ме забрави и изпитвам адски големи угризения че съм го заразяла...намерих ВАС и започвам да следя темите Ви....Мислите ли че егоистично оставих детенце на майка ми?
сто пъти съм го казвала - никой да не смее да си вменява чувство за вина! ние правим това, което сме решили че е най-добре за децата си
само времето ще покаже колко добри майки сме били
не те е забравило милото - даже ще видиш че повече ще ти се радва като те види - моя син пищи от кеф като ме види и лудва да си покаже всички нови магарии дето е усвоил докато съм на работа
има време за всичко
ще свикнеш и ще влезеш в ритъм
щади си нервите че тепърва ще ти трябват
всички тук /включително и аз дето съм обрала бая критика от кой ли не/ СМЕ ПЪЛНОЦЕННИ МАЙКИ
прегръщам те силно Hug

# 241
Добро Утро!
Започнах работа, защото не се справяме финансово, майка ми гледа бебе Дани на 11 месеца, за 3 вечера и 3 дена бебето ме забрави и изпитвам адски големи угризения че съм го заразяла...намерих ВАС и започвам да следя темите Ви....Мислите ли че егоистично оставих детенце на майка ми?
сто пъти съм го казвала - никой да не смее да си вменява чувство за вина! ние правим това, което сме решили че е най-добре за децата си
само времето ще покаже колко добри майки сме били
не те е забравило милото - даже ще видиш че повече ще ти се радва като те види - моя син пищи от кеф като ме види и лудва да си покаже всички нови магарии дето е усвоил докато съм на работа
има време за всичко
ще свикнеш и ще влезеш в ритъм
щади си нервите че тепърва ще ти трябват
всички тук /включително и аз дето съм обрала бая критика от кой ли не/ СМЕ ПЪЛНОЦЕННИ МАЙКИ
прегръщам те силно Hug
  202uu
Добре дошла  Hug
Аз оставих малкия на 3 месеца и 17 дни  Wink майка ми го гледа, и сега почти 1 година по-късно не съжалявам за това си решение  Peace

гледахте ли Брадъра с писмата от семействата?
докато гледаме представете си следния разговор:
......1, платих тока
2, платих водата
3, платих интернета
4, платих кабелната
5, платих лизинга
6, платих кредита
7, платих вноската на Райкарт
8, пуснах прахосмукачка
9, избърсах ...
е тва каза моя мъж
 smile3532
rotfImao rotfImao rotfImbo rotfImbo

# 242
  • Русе
Цачка, Joy Joy Joy Joy Joy

Тигърче, ти поне угризения имаш... Аз оставих баткото на 3м., малката - на 6м. Никога не съм изпитала и грам вина, и не само това - щастлива съм, че ходя на работа и се развивам професионално, защото само мисълта по цял ден да живея сред памперси и пюрета ми е меко казано побъркваща. Crazy

Приятно изкарване на празниците, момичета!

# 243
В неделя заминаваме за Хисаря, пак ще сме в Аугуста до 1-ви май, ако някой друг е в района  Hug

# 244
  • на правилното място, в точното време
 Тигърче, welcome   и не се чувствай виновна! Аз започнах работа, когато бебка беше на 20 дни.  Всяка една от нас тук ще те разбере и ще ти каже,че това усещане е донякъде насаждано от околните, които не одобряват решението ни да се върнем на работа отново толкова бързо! Най-лесното нещо е да кажеш:"Аз съм в майчинство и ще си гледам детето, дори с цената на лишения!", но много по-трудно е да съчетаваш майчинските си задължения и да работиш наравно с другите! Избрала си трудно решение, но пък го правиш, отново в името на детенце! Кураж, мило момиче! Ще се справиш! Детето няма да те забрави, не се тревожи! Просто ще започнеш да оценяваш всеки един миг, прекаран заедно! Hug
 И аз като Иленка не се виждам заобиколена от обсебени от лайна и пюрета майки, които се чудят по цял ден как да си запълнят времето и ходят само по парковете, защото не могат да си позволят да седнат на едно нормално кафе.
 Добре дошла при нас, откачалките и работохолички! Надявам се да ти хареса и да се чувстваш добре! Hug Hug Hug
 Весели празници и от мен! Да няма болести и да си изкарате страхотно!  bigdance2

# 245
Благодаря Ви!!!!

Позната ми каза за вашия форум и съм много благодарна че Ви намерих.
Дани бебе е на село при майка ми, аз съм в Стара Загора, а работата ми е по средата в новия проект за строителство на ТЕЦ Марица Изток 1. Работя за консорциума който строи новия ТЕЦ, 2 вечери се прибирам при мъжа ми, 3 при Дани, и така мисля да продължавам, защото много го мисля.
Благодаря Ви!
Пожелавам Ви Весели и Слънчеви почивни дни!

# 246
Tигърче добре дошла.Аз също като Иленка си харесвам работата и съм доволна че се върнах на работа.И друг път съм писала, чя преди 5 г. като оставих Пети на бавачката ме одумваха всички майки в парка. А сега това става все по нормално.
Ger4o очакваме те в отбора на на-работните жени с две хлапета.Ама е страхотно да знаете хич не се замисляйте ами раждайте още по едно.
Здравчо нещо има проблем с чората и малко се притеснявам уж лекарката го забели ама май нещо не е наред.
Да си починете добре, аз днес пак съм на работа ама после три дни.

# 247
Тигърче, добре дошла! Сигурна съм, че щом си гласувала доверие на майка си, жената е свястна и ще се справи с отглеждането на малкото тигърче!   bouquet
Аз мисля да използвам тези почивни дни за да се понаспя и да отметна малко натрупана работа. Нашият татко е по-голям работохолик и от мене, така че ние сме си в София до 3-и.
Иванчо-калпазанчо също работи яко - вече никак не го свърта на едно място, напъва се да става и вече сам си седи в количката (много е смешен като се клатушка и се опитва да запази равновесие  Laughing). Вчера му дадох първата лъжичка сокче от ябълка - много смешна физиономия  направи, но не я изплю. Днес ще му дам 2 лъжички, а след 2-3 седмици мисля да почнем захранването, но се чудя с какво  newsm78. Купила съм една кутия оризова каша, но ме е страх да не се запече, че до вчера с мъка акаше едни вкаменелости... Ще се радвам на изпитани съвети.
Другият ми експеримент с горкото дете, също от вчера, беше да го подстрижа с машинката. Само че тази идея ме осени след като приключих с прическата на баща му и почти не ми беше останал ток в батерията. А и това диване си въртеше главата като балерина - сакън да не изпусне нещо!
Е, резултатът не е чак толкова лош, но определено е "започнат и недовършен". Поне се радвам, че не се плаши от машинката и имаме шанс за втори опит.

Прекъснах понеже малкият ми сготви изненада - е, няма такъв цирк: от запек минахме директно на разстройство!!! Може ли да е от ябълката, или съм го простудила?

# 248
Миньон оризовата каша запича, нашата стои както съм я купила.Здравко и той като му дадох сок от ябълки за първи път се разхлаби въпреки че аз знам че и ябълката запича.
И ние сме си в града, ще чистя и ще обикалям парковете в квартала, че нашия тати се прави че чете за един изпит.

# 249
  • на правилното място, в точното време
 ЗДравейте мамета!
 Миньон , аз почнах с каша от елда на Фризокрем. Впоследствие се оказа,че беба е фен на зърнените каши. Тези с плодове не ги признава. Както и всичко,що има плод в него. Плодовете си ги яде натурално - не иска нито сок,нито пюре плодово. А е възможно от ябълката да се е разхлабил. Имаше някакво положение, в което единия път разхлабва,другия път запича. Не се тревожи за настинки, няма да минете само с разстойство.
 Да се похваля и аз- тези почивни дни наистина успях да си почина, а и с тати имахме страхотно време заедно. От ангажименти и работа все не оставаше време за нас самите, но сега ми е такъв кефффффффф newsm68 newsm44 А и имаме още два дни, което е още по-супер!
 Хубави празници ви желая!  bouquet

# 250
Добро утро и от мен,

тук 1.5 също е почивен ден ама няма отработвания - който иска днес е отпуска, който иска работи. Тъй като по такива дни е много спокойно в офиса, аз реших да остана и да отхвърля част от работата по проекта, че до края на май трябва да сме изкарали 1ва версия за израелците, а при тях няма 6-5 Simple Smile

Миньон, аз започнах с пюре от моркови. Тук не препоръчват сокове изобщо, дори и за по-късно казват да се избягват или да са разредени с вода. Ще ти пратя по мейла записките ми - бях ходила на един семинар за захранването, воден от специалистка по храненето.

Кали, хайде чакаме разкази от Белгия - да видя и аз как съм се представила с дистанционното екскурзоводство Crazy

# 251
Хахаха Ясмин си има много модерен уокър - един празен кашон - първо се подпираше само на него, след това започна да го бута и да ходи. След 2 обиколки на хола стана много уверена в крачките Crazy

# 252
Върнах сеее ! Simple Smile

И успях да ви изчета!
само че забравих на кой какво да пиша.

Майра, благодаря за съветите, много беше полезна, ядох гофрети Simple Smile времето беше страшно топло. 30 градуса. само по тениски ходихме, якето си го облякох тук като кацнах.
Колкото до изобретението на Ясмин.... явно и влияе немския въздух.. те нали са техническа нация  Heart Eyes

Миньон, винаги ще ма промяна в акитата при захранване и въвеждане на нови храни. и запек, и разтройство може да стеане, и си е нормално. Кало тотално отказа всякакви сокове, но много хареса български плодови пюрета (хип не ги одобри). купувах му 3-4 пъти на Ам Ам. после само домашно. ако има мръвка, яде всичко. 

някой беше писал за забелване на пишлето. и ние минахме през тоя ад, но самостоятелно. мазах по предписание с бивацин (май така беше, утре мога да проверя със сигурност).

ГЕР4О   Peace
браво бе душо! хайде хоп и готово! откъде я събра тая смелост?!?!
стискам палци да стане, когато му дойде времето. а при мен да не става много скоро Simple Smile

Нещо и за кабив исках да напиша, ама какво ?!?!?

аа.. клипчето е трепач !!! супер ме накефи, с Калоян заедно ви гледахме и двамата се смяхме с глас.

Добре дошли на новите мами.
Jd, синът ми много хареса аватара ти. седя и "ИИиии Иииии"-ка половин час пред тоя мечо пух. (Иииии значи искам). До сега никога не беше се впечатлявал от детски играки.
по въпроса за майчинството и яслите.. и аз работя на няколко места, но или на черно, или на граждански. официално съм на трудов в официалната ми работа, и същевремнно съм пак там на граждански, за да не си губя правата, че с тях нямам никаква сигурност за нищо.

Тигърче, удивявам се на куража и силата ти! ти си мама-героиня! правиш жертва, за която трябва да си горда, а не да се терзаеш. Не ти стига, че си страдаш далече от бебето, трябва да ходиш на бачкане и да си далеч от мъжа си, ами и да се тормозиш за фалшиви гузности.... взимай се в ръце и къш на лошите мисли.

Всъщност в повечето страни е нормално майката да се върне на работа 3-4 м след раждането.
Една приятелка е в Белгия, роди малко преди мен. Майка ми се подиграваше , че си записала детето на ясла 4 месеца преди да се роди, защото нямало места.  После се оказа, че там на ясла тръгват от 3-4 месец.  такова майчинство като тука не знам дали има по света... гер4о може и да е права д бременее сега, докато не са се усетили да сменят закона пак.

хайде лягам, че утре ще ме будят към 7-8

Последна редакция: вт, 01 май 2007, 02:00 от kalina na kayo

# 253
Муцки, честит ви празник на тружениците!  bouquet
ми тъй де ако в тая тема не го празнуваме то къде Mr. Green
при мен цялата минала седмица мина толкова бързо че не разбрах как почнах да ходя всяка сутрин я на фитнес я на кормуване ама вече карам човешки и най-много да отнеса критика че на светофар не съм тръгнала достатъчно бързо. на което аз отговарям че на никой нищо няма да му стане ако се забавя с 2-3 секунди да потегля нали спирам на време а това е важното. съответно инструктора няма какво да възрази на тая желязна логика и казва че общо взето карам добре.
демек сега трябва да си сменя книжката - дето от как се омъжих трябва да е с добавената фамилия и съм в час да джиткам насам-натам /разбирай С.Б. - Б-с/ със служебното возило newsm01 smile3508
вчера ходихме на Флората и ся ще ви изпълня душичките: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101422&photo=21

Последна редакция: вт, 01 май 2007, 10:59 от C-3PO

# 254
цачиии... къде е тая флоре бе девойко??
мноо яко!

samo ne razbrah kakва е връзката между пицата и залеза, ама нищо Simple Smile

аз да не остана по назад ще пусна оригинални амстердамски лалета, но неясно кога.

Честит празник и от мен на работягите, честно казано, бях забравила защо днес спах цял ден Simple Smile

имам една много неприятна новина , но ще ви я съобщя със снимков материал в близките дни.

успешна седмица и безаварийно шофиране.

Общи условия

Активация на акаунт