РАБОТАТА - НАШЕ УТЕШЕНИЕ, БЕБЕПРАВЕНЕТО - ВИСША ФОРМА НА УСПОКОЕНИЕ

• 14 090
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
  • Русе
Telma, много ти благодаря за бързия отговор  Hug - успокои ме. Аз съм се насочила към частна клиника във Варна и се надявам да не е мизерно, но това с неяденето от обяд на предния ден ме стресира честно казано  Shocked, пък може и свекърва ми да не е разбрала... Не знаех и за пазенето от хрема после  Thinking... Леле как ще я опазвам, като батко й непрекъснато мъкне бацили от яслата - и в момента даже са сополиви... ooooh!

Майра, успех с плочкаджиите! Ти не каза, стигнахте ли до Монталчино? Wink Не видях по снимките...

jd, не съм компетентна по твоя казус (някъде имаше закована тема "Майчинството - счетоводно" - може там да питаш, или на сайта на НОИ), ама с яслата какъв проблем може да има?

А къде се губи RAVIA? newsm78

Лека работа на всички!  bouquet

# 226
Бясна съм #2gunfire Плочкаджията ми върза снощи танекия - е това тук изобщо не ми се беше случвало и най-малко очаквах. Висях 1 час да го чакам тоя и изобщо не дойде #2gunfire #2gunfire

Иленка, не стигнахме до Монталчино - много далече идваше  Sad Ама се опианчихме добре по другите селца Wink

# 227
Ей,  мами! Много малко пишете тези дни и направо ще ви се карам....
Аз да ви кажа нещо с трепет очаквам да видя теста след седмица дали ще е положителен или отрицателен.... Та явно дойде момента за второ дете, та ако не е станало този месец мисля да сме по-активни в правенето на бебе през следващите месеци. Даже тази сутрин докато си пиех кафето надничах в темичките за бъдещите декемврийски бебета, в която мамите сега откриват положителните тестове и се вълнуват дали се е видял ембрион или трябва още да чакат... Много приятно ми стана и се сетих кво ми беше като аз разбрах, че чакам бебе та сега една носталгия ме е налегнала, едно приятно чувство, та ако теста след седмица е отрицателен ще работим усърдно. С две деца обаче и моята работа не знам как ще се сборим, ама ще го мисля като стане... Сега поне болничните са дълги и с парите от него ще мога и три детегледачки да си взема да помагат на майка ми  Joy. Иначе при мен в офиса едно спокойно - няма за кво да се оплаквам.. вкъщи едно спокойно - и там няма от кво да се оплаквам та затова и не пиша...
Майра, ти ако от една вързана тенекия се ядосваш толкова ако беше в бг и трябваше да изкараш един ремонт щеше да убиеш някого... Аз покрай ремонта у дома по-малко от 5 тенекии не ги броя  Joy Joy Joy.
Ааааааааа, забравих да се похваля - днес ме викнаха в НАП да си подпиша документите за връщането на данъка. Закъсняха пичовете само с 3 месеца, ама да не бъдем дребнави  Joy Joy Joy. до края на седмицата трябва да ми върнат паричките. Миналата година пак ме бяха проопуснали да ми ги преведат та ходих с големия корем да се разправям...

# 228
  • Русе
Ger4o, айде ще те чакаме на отчет след седмица  Hug. Хич не го мисли как ще се оправяш, да минава и да се свършва, че коремите трябва да оправяме... ooooh! Wink

# 229
Розичка, Розичка, прекара ме ти да си бременея след 2 години сама  Joy да няма с кой да боледувам от всичко  Joy което може да хване една бременна  Joy и на мен ми се ще сега ама като се сетя какви заеми имаме  ooooh! забравям  Wink
Стискам палци да е момиченце  Heart Eyes
Ако закъсняват с три месеца, значи от нап ще ме викнат през август  newsm78 ама хайде да не харча парите предварително  Party
Telma  извинявай миличка, че Михаил непрекъснато буташе и спъваше твоята госпожица  Embarassed, по принцип не е такъв и не обръща внимание на децата, баща му твърди, че явно много му е харесала  Joy в блока има едно момиченце на година и 6 месеца, което непрекъснато търчи към него като го види а той все едно, че я няма  Joy  железен, а твоята госпожица 3 пъти я събори на земята  Embarassed

# 230
  • нейде там, където ....
jd, не съм компетентна по твоя казус (някъде имаше закована тема "Майчинството - счетоводно" - може там да питаш, или на сайта на НОИ), ама с яслата какъв проблем може да има?

То тема има, ама аз имах някои несъгласия с дамите, които отговарят там именно по темата за яслата. Според разни експерти от НОИ, с които те са съгласни, като тръгне детето на ясли, аз губя право на обезщетение за гледане на дете до две години, ако не тръгна на работа в същия ден. Ако работя - вземам 50% от него.  Аз имам друго мнение, което съм готова да дискутирам с някой юрист. Все си мисля, че съм права, ама . . .пусто при мен все пак се получи, че първо тръгнах на работа, после ще го пускам на ясли дечко.
Тези дни Cry

# 231
jd, имаш право да не вярваш на "компетентните" отговори в "Майчинството - счетоводно". И аз го разбрах преди месец, когато се интересувах дали имам право на болничен за бебо, когато съм прехвърлила майчинството на свекърва ми. Най-правилен отговор ще ти дадат в НОИ: noi@nssi.bg. Пиши на тях, ще ти отговорят до седмица Peace Аз така направих.
Гер4о, много е вълнуващо това което се случва с теб Grinning Нямам търпение да се похвалиш Hug

# 232
  • на правилното място, в точното време
Привет , мили момичета! Липсвахте ми и то много! Като чета,някои са си изкарали супер забавно! И аз като Иленка в тая глуха провинция  се сдухвам от липса на контакти.
 Иленка, с доста голяма закъснение Честит Рожден Ден на малката ти принцеса! Да расте здрава и щастлива! ДА носи усмивки и радост! Имам си една наум за адреса, но още не съм стигнала до осъществяването на идеята  Embarassed
Герчо,пак е номер едно! Peace Хубаво е като идея и щом си навито,браво на теб!Само,че според мен ще е добре да не сте успели съвсем от първия път, щото то правенето  luvbed хубаво нещо. Та да продължите още малко с бебеправенето! То това е Божа работа, все пак! Успех ви желая!
На Кали, лек път! То аз докато с евключа,тя ще вземе да си дойде, ама все пак.
Добре дошли на новите майчета и татко,доколкото разбрах welcome И аз не мога да помогна по темата  Confused
 Разбивате ме с вашите снимки, аз отдавна не съм снимала децата и май трябва да се чувствам гузна, че не запечатвам хубавите моменти на децата. Embarassed
 При мен нещата се нормализират вече! Бях малко извън борда, но сега съм отново на линия и се чуствам добре!
 Хубава седмица на всички!   bouquet

# 233
Катенце, на мен май взе да ми харесва да съм бременна и може и след 2 години пак да се присетя, а и иван го правихме 2 години и половина, та току виж ако не е станало сега съм взела да те дочакам  Joy Joy Joy. То нашата хипохондрия е пословична и си е хубаво да е споделена  hahaha. Аз имам една приятелка, която беше същата кукувица с първата си бременност, а в понеделник я виждам и я питам коя седмица е, а тя ами някъде началото на 7-ми месец.... Явно с второто хората не са такива паники... Аз за първата бременност отговарях в седмици и дни и лекарите  #Crazy. Във Фемина при димитрова на втората фетална и обяснявам, че искам отсега да запиша час за 32ра седмица за бъбреци и мозък на еди коя си дата и оная - ех, защо и моите студенти не знаеха толкова  hahaha hahaha hahaha - взех и здравето на жената с моите въпроси и коментари. Ето като се поосвободим към 35 години ще вземем да запишем по една медицина - специализацията по генекология ще я вземем веднага  Joy Joy Joy...
А да ви разкажа вчера за *експертите* от НАП. Преди няколко месеца на единия ми шеф му трябваше спешна бележка, че не дължи данъци и отиваме в НАП и се оказва, че дължи 200 лв. Плащаме, вземаме бележката и почваме да се разправяме да си върнем парите обратно.  Вчера колегата на едното геше се разправя с лелята, която твърди, че са ни взели парите правомерно, аз на другото си подписвам документите и слушам с едно ухо. Лелята нищо не отбира милата и говори некви китни глупости. Случая е, че има един необлагаем доход, които те твърдят, че е облагаем и водим спор. Оная вади един тефтер кво си е записвала като е ходиля явно на курс, сверява с една тухла със закони. та като отворих аз една уста, вадя си ЗОДФЛ от 2004 /чинно разпечатан за този случай/ и и казвам къде да гледа. Мъкаааа. Ходи обясни разликата между продажба на акции и продажба на акции на публични дружества като жената явно е пропуснала тая лекция в университета. Накрая отиде при шефката си и се връща хваната за главата, щото сега трябвало да изпише една кофа мастило та да върнат парите... Ама въпроса е принципен - тази декларация съм я попълвала аз и ходи после обяснявай, че нямам грешка ако не дадат паричите... Цирк! та то едни експерти, то едно чудо! Майка ми ходи в НОИ има няма 5 пъти на платена консултация да и кажат как и е най-изгодно да си подбере уп-тата, че да и излезе по-голяма пенсията. Онея нищо не разбират, а закона един такъв весел - аз лично мога да го тълкувам по 250 различни начина и за всичките ще се обоснова  Joy Joy Joy. Ето затова адвокатите са богати хора - щото всичко си тълкуват както им изнася  Joy Joy Joy
За върпоса на  jd според мен нямаш право да работиш на 2 трудови договора, единият от които на пълен работен ден. Имаш право на 2 по 4 часа и то със съгласието на основния работодател се сключва втория. Никой няма в тая държава да ти разреши легално да работиш на 8+6 - тоест 14 работни часа дневно. След такъв работин ден трябва следващия да ти е почивен и при двамата работодатели - тоест забрави. Тоест по принцип няма как да стане и детето не ти е проблема в случая. Това, което аз бих те посъветвала е да сключиш граждански договор със втория работодател. Гражданските договори имат своите безкрайни предимства - нямаш изискване да си уведомяваш работодателя за новия договор, освен ако изрично не ти е отбелязано в трудовия договор, в годишната декларация си приспадаш нормативно признати /от 10% до 70% според договора. тоест те се приспадат в сметката за изплатени суми и върху разликата плащаш осигуровки и данъци/, можеш да ползваш облекчения от дарения, облекчения от допълнителна пенсия, застраховки и т.н, което съвсем законно да доведе до това да ти връщат пари. Според това, което работиш може и да не плащаш ДОО+ДЗПО, а само здравно, ако отговаряш на някакви критерии и т.н. Аз лично съм фен на гражданските. Въпроса е договора да се сключи за извършване на поръчка за да не могат да гонят новите ти работодатели за скрити трудови договори. В случая с гражданските има само един сериозен недостатък - ако теглиш кредити с по-добро око гледат на трудови за неопределено време, ама това е частен случаи, които може и да не те засяга. Ако имаш още въпроси пиши на лични или тука, че станах досадна с моите безкрайни словоизлияния.

# 234
аз за малко ама гарантирам смях в залата

гледахте ли Брадъра с писмата от семействата?
докато гледаме представете си следния разговор:

аз: ако аз бях там какво щеше да ми пишеш в писмото?
отговор:
1, платих тока
2, платих водата
3, платих интернета
4, платих кабелната
5, платих лизинга
6, платих кредита
7, платих вноската на Райкарт
8, пуснах прахосмукачка
9, избърсах праха
10, полирах мебелите
11, измих шишетата
12, напазарувах от ББилата
13, пуснах пералнята и сложих омекотител даже
моля ти се кажи ми паролата за компютъра!
П.С. бравата на банята се развали, кранчето на топлата вода капе, кога ще си дойдеш да ги оправиш

е тва каза моя мъж
 smile3532

# 235
аз за малко ама гарантирам смях в залата

гледахте ли Брадъра с писмата от семействата?
докато гледаме представете си следния разговор:

аз: ако аз бях там какво щеше да ми пишеш в писмото?
отговор:
1, платих тока
2, платих водата
3, платих интернета
4, платих кабелната
5, платих лизинга
6, платих кредита
7, платих вноската на Райкарт
8, пуснах прахосмукачка
9, избърсах праха
10, полирах мебелите
11, измих шишетата
12, напазарувах от ББилата
13, пуснах пералнята и сложих омекотител даже
моля ти се кажи ми паролата за компютъра!
П.С. бравата на банята се развали, кранчето на топлата вода капе, кога ще си дойдеш да ги оправиш

е тва каза моя мъж
 smile3532
Еххх неотразима си hahaha Joy Grinning

Герчо,чакам те в нашите редици Wink

# 236
Добро Утро!
Започнах работа, защото не се справяме финансово, майка ми гледа бебе Дани на 11 месеца, за 3 вечера и 3 дена бебето ме забрави и изпитвам адски големи угризения че съм го заразяла...намерих ВАС и започвам да следя темите Ви....Мислите ли че егоистично оставих детенце на майка ми?

# 237
Тигърчето, аз оставих Иван на 40 дни и се върнах на работа. Първата ни раздяла наистина голяма беше когато дребния беше на 3 месеца с една командировка от 11 дни... Ако ти си лоша майка мене трябва да ме изритат от форума и социалните да ми вземат детето. Я не се впрягай толкова - никъде не пише, че ако майката не работи до университета на детето си ще е по-добра от нас  Joy.

# 238
Добро утро и от мен!

Кате - не се тревожи - харесват се малдите няма да им пречим, сами да се оправят  Mr. Green
Бояна като е с мен само е много палва и не спирана едно място, но сред другите деца забелязвам, че се държи малко по-свито и затова и такива итуации не са излишни.

Tigercheto - всички тук сме оставили рано децата си на други грижи и всички сме се чувствали малко или много виновни, но това отминава с времето  Peace А сега струва ми се всички се чувстваме достатъчно полезни за семействата си.
C-3PO   - ама наистина е гарантирана порция смях  hahaha Joy hahaha
Ger4o - щом така си се запали п темата с бебеправенето ти стискам палци още този месец да се похвалиш пък после ще стискаме палци да е момиченце  Laughing
Аз по принцип искам второ дете, но сега с толкова грижи и проблеми в работата не ми се и помисля, а колкото повече време минава си мисля, че ще се разубеждавам все повече. Приех, че не мога да разполагам с времето си, че къщата ми ще е нагоре с краката и трябва да съм доволна ако успея да измия чинийте и да изпера и т.н., но с още едно просто не виждам как ще стане...
Отплеснах се нещо.

Добрата новина е, че днес е петък и утре заминаваме на Банско за 1 седмица - откога чакам тази ваканция ако знаете само.
Та ако не се включа пак ви казвам весело изкарване на почивните дни - мнооого забавления и смях ви пожелавам!

# 239
Добро утро Simple Smile

Ясмин стана в 5.50 и започна да си размахва биберона - малеее как дрънчи туй чудо в тишината ooooh! След 30 мин заспа блажено, ама на мен ми трябваше тройна доза кафе да си отворя очите. Поне използвах и посвърших малко работа на спокойствие, че днес имам важна среща със шефа (планинг за 2007 - стискайте палци) и трябва да ходя извънредно до офиса.

Телма, приятна почивка Hug

Тигърчето, не се самообвинявай. Дали на 11м или на 2 - 3г - децата винаги ще ни липсват Hug Само не разбрах Дани съвсем при майка ти ли живее (не у вас Thinking).

Иначе аз успях да се срещна с 2ма плочкаджии. Сега чакам оферти от още няколко и трябва да се захващаме, че няма много време за губене. Тук 1.5 също е почивен ден, но ние ще използваме бавно и славно да опаковаме и местим по-ненужния багаж, че иначе няма да успеем за 1 уикенд Wink

C-3PO,  Joy

Ger4o, стискам палци Praynig Ама както са казали - ако не е станало - бебеправеното е много приятно Flutter

Общи условия

Активация на акаунт