👉Лоялната програма - да спечелим и да споделим - 3👈

• 17 096
  • 517
  •   1
Отговори
# 270
Не, така и не благоволиха да ми отговорят.

# 271
Вероятно е било някакъв бъг.

# 272
А тези, които пускат нови теми и с това се надяват да спечелят точки, съответно ваучери на определена стойност,и ги използват, наясно ли са, че следващата година трябва да ги декларират като подарък/печалба и да си платят някакъв данък?
Да, трябва да се декларират, но данъка ще го платят от БГ мамма.

# 273
Не съм убедена, че БГ-мама ще платят. Мисля, че това беше еднократно за миналата година, когато за пръв път дадоха точки и съответно ваучери. Сега при получаване на точки и осребряването им искат да се попълват лични данни, предполагам че ще се предоставят на съответна служба за данъчно облагане.

# 274
Информацията е от БГ мамма. Данните са, за да декларират наградите. Спечелилия също декларира, но данъка е платен от БГ мамма. Миналата година положението пък беше коренно различно. Тогава се дадоха награди на анонимни потребители, така че е невъзможно да са платили данък.

# 275
Възможно е аз да не съм разбрала правилно относно деклариране и плащане.

# 276
Тези които бяха отначало, миналата година още - те изобщо не са декларирани като доходи че да им се плаща данък...
За когато вече започнаха кампаниите, си казаха че прехвърлянето на точките от форума към платформата с ваучерите е срещу името и ЕГН на потребителя, за да ги декларират от негово име. И че поемат и данъка, потребителите само си потвърждават дохода на съответното място в данъчната декларация за тази година преди да я подадат. Това ще е през пролетта на 2026та за тазгодишните. Ти и да искаш няма как да си ги декларираш, декларира ги който ги дава. И данъка пак го внася той. А НАП не ги интересува дали от БГ Мама си търсят парите за данъка от нас или както в случая са решили да ги поемат те. Те търсят само да е платен и да се подаде изрядно данъчната декларация.
Досадно е ако човек иначе не би подавал данъчна декларация и ще трябва само заради това, но пък не е и кой знае колко работа, нито пък сме длъжни да ги прехвърлим тия точки в крайна сметка.

# 277
Едно и също дъвчем на всяко предизвикателство.

# 278
  • Другата България
Едно и също дъвчем на всяко предизвикателство.
Остави това, повдигат се теми от преди години, дори преди малко мернах нови отговори в тема със заглавие “Вярвате ли в Коледни чудеса“, пусната съвсем логично преди ....някоя Коледа. Blush

# 279
Е, не 🤣🤣🤣 То как не ти е неудобно да отговориш в такава тема.

# 280
  • Другата България
Ето, да не излезе, че говоря нахалост
https://www.bg-mamma.com/?topic=1006117
И не е само тази, при все, че аз надничам основно в бившия Клюкарник.

# 281
Има си, още от първия ден така ме изненада някаква тема в известията ми, дето отдавна бях забравила че съм я следяла... понеже и сума месеци не е писано в нея Grinning А поне преди форумът изрично извеждаше някакво предупреждение че няма активност от май 120 дни да бяха, т.е. и да не гледаш а да бързаш само да пишеш, пак няма как да го пропуснеш.
Но то си е всеки път, на предишните предизвикателства същата работа беше.

# 282
А не може ли да се пише в отключени теми, в които последно е писано преди няколко месеца или години? Наистина не знам и питам.
Аз скоро писах в такава, защо трябваше да ми е неудобно също не схващам 🙄?

# 283
И сега форумът предупреждава за стара тема.

# 284
  • Mediterraneo
То за можене, можеш да пишеш в Стара тема. Ама е някак тъпо да повдигаш коледна тема посред лято. Ама да капне някоя и друга точка...

Общи условия

Активация на акаунт