- 6 чаши овесени ядки (аз купувам от насипните в Kaufland)
- 5 супени лъжици мед
- 1 пакетче канела
- половин шишенце ванилия
- 1 чаша стафиди
- 1 чаша орехи
- 1 чаша олио
- по желание могат да се добавят и други сушени плодове и ядки, експериментирайте
1. Овесените ядки се смесват с олиото, меда, канелатаи ванилията и хубаво се разбъркват (аз обикновено с ръце го правя )
2. Прибавяте ядките.
3. Пекат се в загрята фурна (180-200 С) върху хартия за печене 10-15 минути след което се разбъркват. Разстилат се на пласт околосантиметър и половина.
4. Пекат се още приблизително 10-15 минути (докато станат златисто кафяви).
5. При изваждане от фурната веднага се изважда хартията с Гранолата и се оставя да изстине.
6. Когато изстине се разтрошава но не на много ситно и се съхранява в буркан или друг съд с капак.
Сутринта слагате няколко лъжици Гранола, може малко плодове и студено прясно мляко и всички са мнооого доволни!
Може да се яде също и с кисело мляко и да се увеличи меда, защото аз обикновено харесвам по-малко сладко.
Надявам се да ви хареса